Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 50

• 48 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Днес минах прегледа при д-р Карагьозов.
Според него нямам никакви изменени участъци по шийката.
Вижда едно място от което е щипната биопсия, но и то е без изменения.
Според него при прегледа с колпоскоп при предишния лекар е имало възпаление, а аз и наистина си имах гъбички, но лекаря каза че нямат общо.
Е тогава от къде тоз " Карцином ин ситу?
Препоръча ми да занеса стъкълцата от биопсията при д-р Мавров, за второ мнение и тогава вече ще видим.
Обясни ми, че и как да ми пусне нова биопсия, след като не вижда участък с изменения от който да я вземе.
Явно съм някакъв особен случай.
В понеделник ще пътуваме пак към София, за доизясняване.
Добре че ще правите ревизия на стъклата. Ако излезе, че първия резултат е грешен направо се усъмнявам в коректността на доктора и цитолога. Не е първия случай на измама от подобен род. Подобно нещо се случи на друга жена, която пише в групата във фейсбук.
Нека ви припомня и моят случай с Доцент Ганчев от онкологията в Дървеница,който ми завишаваше резултата от цитонамазка,пишеше някакви неща които незнайно защо само той ги виждаше на стъклата и никой друг патолог не ги виждаше (четирима на брой с еднакво мнение и различно от това на Ганчев) ,който директно си ми каза тогава...виж там с Чакалова как ще се разберете да ти маха матката,и без това си раждала три пъти ,така че не ти трябва свършила си е работата...
Незнам защо го прави този човек това нещо...няма да се очудя ако и този случай с резуптата на fanito се окаже подобен..
 fanito задължително поискай второ мнение на стъклата при такова разминаване...успех от мен! ✌

Ганчев ли е патолога, с когото работи Чакалова?????
Да,Ганчев е...изпитвам ужас от този човек..и не е постъпил само с мен така!

# 511
Извинявам се, не искам да всявам смут, не са написани по позиции, а е даден резултата за "някои" от тях.

# 512
Днес минах прегледа при д-р Карагьозов.
Според него нямам никакви изменени участъци по шийката.
Вижда едно място от което е щипната биопсия, но и то е без изменения.
Според него при прегледа с колпоскоп при предишния лекар е имало възпаление, а аз и наистина си имах гъбички, но лекаря каза че нямат общо.
Е тогава от къде тоз " Карцином ин ситу?
Препоръча ми да занеса стъкълцата от биопсията при д-р Мавров, за второ мнение и тогава вече ще видим.
Обясни ми, че и как да ми пусне нова биопсия, след като не вижда участък с изменения от който да я вземе.
Явно съм някакъв особен случай.
В понеделник ще пътуваме пак към София, за доизясняване.
Добре че ще правите ревизия на стъклата. Ако излезе, че първия резултат е грешен направо се усъмнявам в коректността на доктора и цитолога. Не е първия случай на измама от подобен род. Подобно нещо се случи на друга жена, която пише в групата във фейсбук.
Нека ви припомня и моят случай с Доцент Ганчев от онкологията в Дървеница,който ми завишаваше резултата от цитонамазка,пишеше някакви неща които незнайно защо само той ги виждаше на стъклата и никой друг патолог не ги виждаше (четирима на брой с еднакво мнение и различно от това на Ганчев) ,който директно си ми каза тогава...виж там с Чакалова как ще се разберете да ти маха матката,и без това си раждала три пъти ,така че не ти трябва свършила си е работата...
Незнам защо го прави този човек това нещо...няма да се очудя ако и този случай с резуптата на fanito се окаже подобен..
 fanito задължително поискай второ мнение на стъклата при такова разминаване...успех от мен! ✌

Ганчев ли е патолога, с когото работи Чакалова?????
Да,Ганчев е...изпитвам ужас от този човек..и не е постъпил само с мен така!

Ох! Това е доста успокояващо!
Както бях написала  - Първият лекар след колпоскоп ми каза - HPV ,2а и...просто след 6 месеца да се следя. И че дори и дъщеря му и жена му да са - пак същото ще ги посъветва!
И...
Второ мнение от Чакалова, без колпоскоп ,Но с биопсия - 3а (незнам как се вдигна групата изведнъж), "кондилом" и препоръчителна конизация юни месец!
Юни съм на преглед при Карагьозов, за да видя какво е положението... Почти се бях примирила с лошото, но щом патолога е такъв.....
Определено мили дами трябвят поне 3 мнения!!

# 513

Момичета, помагайте - ще се поболея съвсем. Три месеца след конизация цитото показва това.

След интервенцията лекува ешерихия коли, която не знам откъде се взе. При последния преглед пък се оказа,, че съм с хроничен цистит.

Не знам как да интерпретирам този резултат...

# 514
Възпаление. Глобули и всичко е наред, според мен.

# 515
Чисто възпаление. Без стрес и поболяване. Ще се оправи.

# 516
  • Пловдив
Вчера отново бяхме до София при д-р Карагьозов и занесох стъклата при доктор Мавров за второ мнение.
Неговото мнение е, че нямам нито дисплазия, а камо ли "Карцином ин ситу".
Отивам при Карагьозов, а той само като видя листа и ми вика, аз нали ти казах още миналия път, че ти няма нищо.
Гледа ме отново с колпоскоп, и каза перфектна шийка.
Понеже имахме уговорка да пусне ДНК типизация на вируса, ми взе секрет за изследване дали в момента имам действаш вирус, за да предотвратим последващи влияния върху шийката. Ако и положителен ще пием имуностимуланти с мъжа ми.
Обясни ми и че в най-скоро време цитонамазката ще отпадне като изследване, ще се прави ДНК за носителство. Имаш вирус- често следене, нямаш-веднъж годишно.
Безкрайно ви благодаря за съветите и подкрепата, и за това да се насоча направо към София. Човек никога не трябва да остава с едно мнение, особено за такива диагнози, които изискват по-тежки интервенции.
Днес ще отида до болницата в Пловдив, за да им кажа, че диагнозата ми е сгрешена и да подадат документи в онко диспансера, да не се водя там.
Ще видим какво ще кажат, ще опитам да говоря и техния патоанатом, който ми постави тази диагноза.
Момичета бъдете здрави и бързо да отминава всичко лошо, само добри резултати!

# 517
Възпаление. Глобули и всичко е наред, според мен.
Но и задължително колпоскопия

# 518
Момичета, тъй като цитонамазката ми в Турция излезе отново трета група правих Leep. Теста ми за ЧПВ преди това излезе положителен за тип 68 (високорисков). Доктора каза, че е рязал само в дълбочина от канала, без да реже от външната част. Излезе ЦИН 1. Имам и правен кюртаж. В него няма метапластични клетки и се надявам този път да е изрязана цялата ,,зона на трансформациа". Имам скалпелна конизация през 2014 г., при която върхът на конуса беше ,,участък с незряла метаплазия на обширна площ".  Иначе конуса беше с ЦИН 2.След това при проблем с цитонамазката през 2015 г. имам Leep с резултат ,,акантоза на плоския епител". Мисля, че пак границата не беше отрязана. Следващата течнобазирана цитонамазка тогава беше отново 3 група. Започнах да правя обикновени и бяха 2 или 2В група. Мисля, че проблема си е съществувал през цялото време. Странното е, че теста за ЧПВ тук винаги ми беше отрицателен за всички типове. А в цитонамазките винаги имах койлоцити. Не че за мен има значение кой тип нося. Сега се моля следващата цитонамазка да е добра и да мога да продължа с инвитро опитите.
Имам и написани размери от хистологията на кюртажа на матката, на цервикалния канал и на ЛИИП. По три измерения са. Някой знае ли кое от трите е дълбочината на рязаното, т.е. височината?
Fanito, много се радвам за теб. Само ти изкараха акъла, но хубавото е, че е било грешка.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 13:18 от ina80

# 519
  • София
Здравейте, в чуденка съм и ми трябва съвет!
Септември правих летц при Славов, около нова година трябва да отида на контролен. Започвам да се чудя дали да не ида и при Карагьозов след това.

# 520
  • София
Момичета, последно бях на преглед при д-р Ралица Сенкова. Много добро и внимателно отношение, обяснява спокойно. Не е онкогинеколог, но има специализация във връзка с HPV инфекциите.

# 521
Момичета, моля за коментар на контролното ми цито:
2-ра група
"Интермедиентни и базални плоски и цилиндрични железни групи ендоцервикални клетки"

# 522
Излезна ми цитонамазката и е добра, и на колпоскопа нямам атипизъм, но само се чудя дали да ходя да пускам пак микробиология, защото в цитото излизат бактерии, а преди 2 седмици пусках изследвания и бяха отрицателни за разни гъби. Вчера звънях на доктора и сестрата вдигна - каза, че ако нямам оплаквания няма смисъл пак да ходя. Да ги игнорирам. Вие как мислите?
п.п. Снощи ми излезна някаква пъпка на големите срамни устни и малко се притесних. Доста съм изнервена напоследък на работа. Дали е на стресова основа? Sad  
Скрит текст:

# 523
Скрит текст:
Момичета, тъй като цитонамазката ми в Турция излезе отново трета група правих Leep. Теста ми за ЧПВ преди това излезе положителен за тип 68 (високорисков). Доктора каза, че е рязал само в дълбочина от канала, без да реже от външната част. Излезе ЦИН 1. Имам и правен кюртаж. В него няма метапластични клетки и се надявам този път да е изрязана цялата ,,зона на трансформациа". Имам скалпелна конизация през 2014 г., при която върхът на конуса беше ,,участък с незряла метаплазия на обширна площ".  Иначе конуса беше с ЦИН 2.След това при проблем с цитонамазката през 2015 г. имам Leep с резултат ,,акантоза на плоския епител". Мисля, че пак границата не беше отрязана. Следващата течнобазирана цитонамазка тогава беше отново 3 група. Започнах да правя обикновени и бяха 2 или 2В група. Мисля, че проблема си е съществувал през цялото време. Странното е, че теста за ЧПВ тук винаги ми беше отрицателен за всички типове. А в цитонамазките винаги имах койлоцити. Не че за мен има
значение кой тип нося. Сега се моля следващата цитонамазка да е добра и да мога да продължа с инвитро опитите.
Имам и написани размери от хистологията на кюртажа на матката, на цервикалния канал и на ЛИИП. По три измерения са. Някой знае ли кое от трите е дълбочината на рязаното, т.е. височината?
Fanito, много се радвам за теб. Само ти изкараха акъла, но хубавото е, че е било грешка.
Резултатът би трябвало да се даде примерно мм х мм при дебелина .... мм . Височината би следвало да е средното по големина число, а най-малкото- дълбочината/дебелината Thinking Ако правилно разбирам, какво търсиш.

левскарката, съвсем нормален резултат.

kalinu6ka, по принцип средата не е стерилна, но в микробиологията се вижда, че има дисбаланс. Може да се нормализира без намеса. Евентуално да направиш някакви външни измивания с по-висок клас интимен гел или билки, но външно! за пъпката. И все пак  мисля, че е добре лекаря да коментира резултата, не сестрата Hands V

# 524
Marsia K, може ли да препоръчаш по висок клас интимен гел?

Общи условия

Активация на акаунт