Подготовка за малкия човек - тема 8

• 40 183
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
То и аз имам сушилня начи може и без идеано щото мисла че  няма да имам време и за гладене Simple Smile

# 706
  • Plovdiv, Bulgaria
Със сина ми гладих до към 3я месец, тези малки дрешки.. много досадно. Вече имам сушилня и с №2 не мисля, че ще гладя. Мразя да гладя.

# 707
Изобщо не гладя. Пера с дезинфектант. Това с гладенето ми е напълно излишно. Пък и с новородено едва ли има време чак за гладене Stuck Out Tongue Winking Eye
А дезинфектант защо?

По темата - гладих до 6-7м и ми писна.

# 708
Изгладих само дрехите за родилното. Защото така трябвало. Иначе, бум в сушилнята и айде в шкафа

# 709
То и аз имам сушилня начи може и без идеано щото мисла че  няма да имам време и за гладене Simple Smile

Абсолютно! Няма смисъл от гладене освен ако не е намачкано и те дразни. Иначе като се сетя с каква прилежност гладех бодита, лигавничета на първата ми дъщеря...луда. Тогава нямахме сушилня обаче, а и време за губене явно имах.

# 710
Избрах козметика на Bebino за начало това ползват в родилното след месец два ще мина на Тео бебе.
А прах за пране Persil Sensitive или Omo Sensitive.

# 711
Изобщо не гладя. Пера с дезинфектант. Това с гладенето ми е напълно излишно. Пък и с новородено едва ли има време чак за гладене Stuck Out Tongue Winking Eye
А дезинфектант защо?

По темата - гладих до 6-7м и ми писна.

Идеята на гладенето на бебешките дрехи е дезинфекция. Тъй като аз не гладя, дезинфекцирам с препарат, който добавям към праха за пране.

# 712
Не мисля, че са взаимозаменяеми

# 713

Идеята на гладенето на бебешките дрехи е дезинфекция. Тъй като аз не гладя, дезинфекцирам с препарат, който добавям към праха за пране.
Правиш грешка с тези химии, но си е твоя работа.

# 714
А как дезинфектирате пералнята между отделните пранета....т.е. след като съм изпрала наши дрехи и искам да пусна пералня с бебешки....? Празен цикъл с препарат ли да пусна или как ли ?!

# 715
  • Beyond the stars
Никога не съм се втелясвала толкова.
То цял ден трябва да се върти таз пералня. Grinning

Прекалената стерилност не съм й фен като цяло.

# 716
А как дезинфектирате пералнята между отделните пранета....т.е. след като съм изпрала наши дрехи и искам да пусна пералня с бебешки....? Празен цикъл с препарат ли да пусна или как ли ?!
Аз пускам празна пералня с бебешки прах.

# 717
Мале, като чета, явно много съм го дала през просото. Нито дезинфектант ползвам, нито гладя, нито пета етикети. А и пера с течен препарат...

# 718
Никога не съм правила такова нещо, освен пролетно/есенно почистване на пералнята със препарат от ДМ или Лидъл.
Не е нужно да дезинфекцирате чак толкова, освен ако вашите дрехи не са силно замърсени, или сте имали контакт с болни хора, силно заразни и пр.
Имам дезинфектант за пране вкъщи, но го ползвам само ако пера дрехи на мъжа ми след като се е прибрал от път и е бил по самолети, летища и т.н.
Бебешките дрешки не се нуждаят от такава силна химия, може да доведе до алергии и по лоши неща.

Тоест след всяка пералня пускаш една празна да върти? Ужас.

# 719
Никога не съм правила такова нещо, освен пролетно/есенно почистване на пералнята със препарат от ДМ или Лидъл.
Не е нужно да дезинфекцирате чак толкова, освен ако вашите дрехи не са силно замърсени, или сте имали контакт с болни хора, силно заразни и пр.
Имам дезинфектант за пране вкъщи, но го ползвам само ако пера дрехи на мъжа ми след като се е прибрал от път и е бил по самолети, летища и т.н.
Бебешките дрешки не се нуждаят от такава силна химия, може да доведе до алергии и по лоши неща.

Тоест след всяка пералня пускаш една празна да върти? Ужас.
Пускам празна само преди да пусна бебешките дрешки.Бебчето ми е новородено и до сега съм пуснала 2 перални преди да се роди и само веднъж откакто сме си у дома.Едва ли ще се налага повече от 1-2 перални бебешки за седмица.

Общи условия

Активация на акаунт