Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е положението с кръводаряването за диабетици и хора с инсулинова резистентност?
Какви са основните характеристики на кетозата?
Какви са разликите между Glucophage и Metformin?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е положението с кръводаряването за диабетици и хора с инсулинова резистентност?
-
Какви са основните характеристики на кетозата?
-
Какви са разликите между Glucophage и Metformin?
-
Какви са препоръчителните дозировки за Glucophage и Metformin?
-
Какви са основните характеристики на изследванията на кръвната захар и инсулина?
)
Иначе и аз съм сравнявала резултати от лаборатория и глюкомер, с минимално движение (кола, асансьор) и разликата е 1-2 десети, но аз и с глюкомера като измеря няколко пъти дава същата разлика, така че е нормално. Понакога си правя експерименти с глюкомера и някоя храна, например грах или десерт с еритритол, понеже понякога си правя, но захарта ми остава почти непроменена, с много малка разлика между нагладно и след храна.
По принцип долната ми граница от край време е леко завишена, 70 и под 70 не помня дали въобще съм я виждала. Преди да си пия хапчето си измервам кръвното, като видя такива стйност не го пия и така вече няколко седмици. Личната ми казва, че трябвало да го пия, но аз и сега; след физическо натоварване (ходене по жегата), понякога съм с граници 80/60, та ако го пия не ми се мисли.