Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 56

• 79 312
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
Христина козметика съм ги признала за съотношение качество- цена! Трици, шампоан и един крем съм ползвала и трите са били просто страхотни. Иначе и на мен ми липсва пяната, но го преглъщам/изплаквам Simple Smile
За съжаление в моя град го няма никъде и мога само онлайн да поръчам, а сайта ме дразни, че колкото повече неща се поръчват толкова повече се вдига цената за доставка. Ясно, че се калкулира на кг, но все пак си не дразни

На 10 мин от нас ги правят не съм ползвала нищо тяхно. Само една маска за лице с роза. Трябва да се замисля.

# 166
От моята фризьорка знам, че след шампоан следва маската и накрая балсама, за да запечата.

# 167
  • Велико Търново
Мис Каролин бингли, замисли се Simple Smile аз вече ти завиждам направо!

# 168

Ултравиолет този спирт не е ли много,особено пък за сух скалп?!
Ако косата ти е суха нищо чудно,че балсамът не ти действа добре.Спомням си преди 20-25 години зълва ми ми беше казала "Никога не купувай нищо зелено за лицето или косата си",и двете са ми сухи,а на нея и имам доверие,тя имаше магазин за маркова козметика и беше в час.От тогава като видя зелено и бягам Satisfied

Взима се такъв, който е 70%, т.е. от по-слабия, затова е такова количеството, като се смеси с яйцето и рициновото масло, се получава добре, поне при мен е нямало проблеми(правила съм я 8-10 пъти в период от 4 месеца). Може би обаче маската няма да е подходяща за себореен дерматит, понеже тогава кожата е и по-чувствителна.
Това за зеленото не го бях чувала Smiley ,но ще го имам предвид вече, благодаря!

# 169
От моята фризьорка знам, че след шампоан следва маската и накрая балсама, за да запечата.

И аз така.
От година-две мия косата си по този начин.
Преди ако ползвах маска, пропусках балсама и обраното, но от както ползвам в този ред шампоан-маска-балсам, виждам повече ефект от продуктите.

И аз знам, че балсама запечатва косъма и не виждам какъв е смисъла да се ползва маска след него при това положение?!

# 170
Скрит текст:

И аз така.
От година-две мия косата си по този начин.
Преди ако ползвах маска, пропусках балсама и обраното, но от както ползвам в този ред шампоан-маска-балсам, виждам повече ефект от продуктите.

И аз знам, че балсама запечатва косъма и не виждам какъв е смисъла да се ползва маска след него при това положение?!

Мдам, на някои коси може и да им понася, но на моята не... Вкъщи имам маски, спрей и олиа за коса, но ползвам едно заедно с шампоана и балсама, иначе ми се зализва и стои в корените мазна на другия ден. Та това едно е според нуждите на косата в момента. Нямам нужда от такава подробна рутина.

# 171
 И на мен една фризьорка ми го обясняваше, по неин си начин,че маската е проектирана така, че "да отвори", т.е. да може съставките да проникнат навътре в косъма. А балсамът обратно - запечатва, заглажда. И тя така каза - шампоан, маска, накрая балсам.
 Лично аз през лятото пропускам маската, само шампоан, а балсам по краищата на косата, понякога и без. Зимата ми е по-суха, тогава ползвам и маска.

# 172
Маската и балсама са два продукта с различно действие и не са взаимозаменяеми. Както сте обяснили-маската е ударна  по -силна  грижа и подхранване,след нея балсама запечатва влагата и съставките,допълва действието на маската.
Балсама е за леко подхранване, и за лесно разресване.
При мен има голяма разлика когато ползвам всяка стъпка-шампоан,маска,балсам и когато пропусна една. Това ми напомня,че нямам балсам.

# 173
За тази рутина нужно ли е Ш,М и Б да са от една серия?

# 174
Не е нужно. На мен почти нищога ни са ви от една. Но е хубаво,убедила съм се,има разлика,просто си допълват продуктите.

# 175
  • Пловдив
А маската само на корена ли трябва да се слага? Аз съм с бързо омазняваща се коса и слагам рядко маски, но когато слагам, е само по краищата, защото ме е страх, че допълнително ще се омазни косата ми. Не знам така дали има ефект на подхранване.

# 176
А маската само на корена ли трябва да се слага? Аз съм с бързо омазняваща се коса и слагам рядко маски, но когато слагам, е само по краищата, защото ме е страх, че допълнително ще се омазни косата ми. Не знам така дали има ефект на подхранване.

Когото съм питала винаги са ми казвали, че маската се слага по дължината. На мен въпреки, че ми е склонна към омазняване косата, хубавите маски не са ми правили проблеми, дори и когато нанасям по- в основата на косата. Имам много мънички косички, които ми растат, благодарение на терапия, която си направих и съм забелязала, че ако не сложа някакъв продукт и на тях растат много сухи и изтощени.

# 177
  • Бургас
Маските за коса ги слагам само по дължината.

# 178
По дължините слагате от креместите маски, които не са домашни, а домашните, които се мажат преди миене на коса мажете ли в корените.

# 179
  • Пловдив
И аз използвам продуктите в тази последователност: шампоан, маска, балсам. И мога да потвърдя и от моя опит, че когато се ползват и трите продукта, има най-добър ефект върху косата. Косата става по-плътна и жива. Случвало се е от мързел да пропусна маската или балсама и после съм съжалявала. Маската и балсама ги нанасям по дължините, но близо до скалпа не слагам. След това винаги ползвам и някакъв финиш - в повечето случаи олио за коса, но напоследък съм фен на кремовете и млеката за коса /без отмиване/. С финишите косата става по-гладка и подредена.  
Но си мисля, че употребата на различни продукти зависи и от конкретния тип коса. Моята е дълга и трябва да се поддържа, а освен това има и склонност към изсушаване, особено лятото, ако не ползвам маски и балсами.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 17:46 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт