Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 94 052
  • 879
  •   1
Отговори
# 420
2г е гаранцията на Амазон.

# 421
Да 2 години е гаранцията в амазон.На 23 месец ми се повреди хлебопекарната и ми я подмениха с нова.

# 422
Да 2 години е гаранцията в амазон.На 23 месец ми се повреди хлебопекарната и ми я подмениха с нова.
Помниш ли колко ти струваше изпращането? И с какво я прати?

# 423
Да ми я доставят хлебопекарната, като я поръчах беше 25£ ама преди 3години .И тя тежеше 11 кг ,метална е на филипс.Връщах повредената със Спиди.Платих 60 лв ,но амазон ми върнаха парите за транспорта по връщането ,а новата с която ми замениха повредената хлебопекарна  дойде без пари -уред и транспорт за тяхна сметка
Инстант пота го поръчах миналата коледа ,излезе ми уреда 125 лв ,пуснах го с превозвач Габко.Те таксуват на 2,40 на кг. ,та доставката дойде някъде към 20 или 30 лв -не помня реших да рискувам.Ако се повреди ще платя 60 лв да го върна и ще си искам парите.Дано си работи.За сега е ок.

# 424
Аз гледам уред, който се продава от IP UK през Амазон и във въпроси и отговори има качено това, като информация:
Скрит текст:
Приятелка ми каза, че е желателно търговеца да е Амазон, за да не си имам главоболия при евентуално връщане. Аз съм лаик и не разбирам.
Ето линк: https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B088M9QK72#Ask

# 425
Само да кажа ,че ел уреди действително е по- добре търговеца да е амазон.Освен това аз лично от половин година избягвам уреди на, които държа да ползвам гаранция да купувам от английския амазон.Предстои да излязат от Европа, то гаранция ще има ,но нямам идея как ще се осъществява връщането и кои куриери ще го правят?Въобще неяснотиите са доста.Последно купих робот прахосмукачка от немския амазон ,също и фотоепилатор пак от немския.От испанския ми е купен другия мултикукър.В итал.амазон също съм пазарувала ,а и във френския.От последните 3 задължително с директна доставка.

# 426
Сега погледанах в Амазон в няколко страни в EU, навсякъде намирам този модел да се продава от IP UK, като разбира се, в Англия е най-евтин. Междувременно в БГ сайта коригираха цената на 459.99 лв. Ще изчакам да видя какъв ще е черния петък, пък да видим.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 18:30 от girlinblue182

# 427
  • Berlin
Мисля, че не е продавачът Амазон, а IP навсякъде. 🤔

# 428
  • Пловдив
Аз гледам уред, който се продава от IP UK през Амазон и във въпроси и отговори има качено това, като информация:
Скрит текст:
Приятелка ми каза, че е желателно търговеца да е Амазон, за да не си имам главоболия при евентуално връщане. Аз съм лаик и не разбирам.
Ето линк: https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B088M9QK72#Ask
И аз съм го мушнала в кошницата , защото това е най-ниската цена , която съм намерила. Действително продавача не е амазон .

# 429
Мисля, че не е продавачът Амазон, а IP навсякъде. 🤔
Конкретно на този модел, където и да търсих е IP UK, има други модели, където продавач е Амазон. Значи остава или БГ сайта или Амазон-Англия. За другите сайтове не ми излиза сметката Simple Smile

# 430
Здравейте,

Търся някакъв уред за готвене тип мултикукър, който основно да ми замени готвенето на фурна, защото когато я ползвам трябва да слагам по-голямо количество храна, иначе ме е яд за две мръвки да я пускам, а предпочитам да готвя по-често и по-разнообразно. Имам и тенджера под налягане, така че ИП не ми е водещ за този тип готвене, но естествено ще го ползвам. Като чета отзиви оставам с впечатление, че ИП е доста качествен, което за мен е водещото, а не толкова цената.
Понеже не съм ползвала подобен уред до момента искам да попитам няколко неща :
1. Има ли нещо, което да не може да се готви в уреда или да не се получава добре? Доколкото разбирам моделите, с изключение на DUO CRISP + AIR FRYER, не могат да запичат и храната става по скоро варена, отколкото печена.
2. Има ли възможност да се регулира ръчно температурата на всяка една програма? Или поне има ли програма, която да е на принципа на обикновените фурна и котлони - да регулирам по мой вкус времето на готвене и температурата? Самите програми предварително ли са със зададени температура и време на готвене, които да не могат да се променят?
Питам, защото съм виждала при моя позната един мултикукър Филипс от по-старите модели, при който лещата или супата кипеше неконтролируемо и не можеше да се регулира температурата, така че да къкри съвсем леко.
3. Аз по принцип обичам да готвя по-бавно храната, има ли достатъчно опции за това. Например яхнията предпочитам да се готви на много бавен огън, едва да кипи.
4. Имате ли впечатления дали печенето на DUO CRISP + AIR FRYER е като при обикновената фурна? Например за мусака, свинско със зеле, наденички - наистина ли стават печени или по-скоро като варени на пара?
5. Предполагам няма проблем да се готви на пара. Има ли обаче специална приставка за варене на ориз на пара? Самата приставка от пластмаса ли е и дали може да се закупи отделно такава от метал?
6. Самият иноксов съд случва ли се да загори, ако ястието с минимално количество вода или е като при тефлоновите незалепващи покрития?
7. Може ли да се готви на отворен капак, все едно ползвам уреда като котлон?

Извинявайте за многото въпроси и предварително благодаря за отговорите Simple Smile

# 431
  • here and now
ИП е електрическа тенджера под налягане. Така, като те чета си за air fryer.
1. Всичко, което се готви в тенджера, се получава добре. Това което се готви на фурна не става в обикновен ИП. Аз съм си взела запищаш капак (Olla), но рядко го ползвам(скоро запичах пиле с ориз, добре се получи.
2. Времето можеш да регулираш, но температрурата не. Има 3 температурни диапазона и евентуално можеш да се вместваш в тях, като може да ги избираш само при "Saute", която работи само на отворен капак.
3. Има слоу кук програма - 88-99градуса.
4. Не
5. Точно ориз не съм варила на пара, но съм си взела от металните кошници със ситните дупчици и зеленчуци си варя редовно, а картофите за салата стават фантастични.
6. На отворен капак - да. Под налягане-не.
7. Да.

# 432
  • Berlin
А някой има ли този нов модел крисп и капака? Защото те са сравнително нови и май май нямаме директни впечатления? На Ола капака имат няколко потребители.
Според мен соте програмата не би трябвало да се ползва за основно готвене, като например леща. Или поне идеята не е в това, лещата би станала в програма под налягане. Ще се въздържа от повече коментари, защото нямам поглед върху крисп и не искам да подведа някого с мнението си, но като цяло ИП не е мултикукър.

# 433
И Сотето става за всичко, стига да ти се чака. Тя направо си е обикновен котлон.

# 434
Аз го имам, но още разучавам. Днес правих теста с водата, за довечера съм взела един джолан и картофи, ще видим какво ще сътворя и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт