Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 93 999
  • 879
  •   1
Отговори
# 465
Сметнали са си хората, тази седмица ще събират поръчки, за да се ориентират в бройките, поръчват и чакат да дойде. За нас, дават три седмици срок, за да си вържат гащите и да няма непредубедени. За нашия пазар си е съвсем в реда на нещата.

# 466
Колко беше първоначалната цена в БГ сайта? Някой помни ли?

# 467
Колко беше първоначалната цена в БГ сайта? Някой помни ли?
Колебаеше се между 439 и 459 Joy

# 468
Благодаря. Няма и 20 % отстъпка значи, а аз се надявах на поне 30 Joy

# 469
О, но то и аз ще го чакам. Докато беше наличен и влязох да пиша тук, че е пуснат, върнах се в сайта и го нямаше вече. Даже, като го поръчах не пишеше за подаръка и им писах дали ще имам такъв. Отговориха ми бързо, че за всички в промоцията ще има подарък от тях. Мен не ме бърка да изчакам. Както и да го калкулирам, цената не е много по-висока от Амазон с доставка от тях.

# 470
Аз моя го взех август месец, с първото зареждане в БГ. Цената му беше 419 лв. с подарък стъклен капак.

# 471
Ох,сега се подсетих,че трябва да купя аксесоари. За стария IP имам стъклен и гумен капак,резервна купа,гумени уплътнения.
Дали поне гумените уплътнения са еднакви?

# 472
Оф, наистина намалението не е много голямо, чудя се дали да поръчвам, много случаи готя нещо в ИП - примерно боб и пека на Еърфраера - наденица. И още много такива комбинации...та в един уред няма да ми е ок.

# 473
Някой беше писал,че картофи за салата ставали чудни в уреда,не намирам поста. Моля да си признае и да каже за колко време и на коя програма Grinning

# 474
  • Paris, France
Червени картофи, от тези, дето седят по-твърди и не се разкашкват се измиват, нареждат на скарата за пара. Наливам 300мл вода и задавам половин час на пара, налягане 3-4 от 4 възможни. Първо сипвам водата и включвам да загрява докато мия картофите. За 8-10мин вдига налягането. Като свърши програмата вадя, минавам всеки картоф под студена вода и беля направо с ръце. Пада кожата. Нарязвам ситно глава червен или обикновен лук, картофите  на кубчета, сол, бял или черен пипер, зехтин, лимон или оцет и е готова. Сега правя цвекло на пара.

# 475
  • here and now
Белени и нарязани на кубчета, в кошницата за варене на пара за 4 мин(manual), като водата е до под нея. Ръчно пускам налягането.
Лука го овкусявам предавително и после добавям охладените картофи (ако се сложат горещи се разкашкват, но пак е много вкусно) и доовкусявам - бяло балсамико, олио и сол слагам аз.
Поне веднъж седмично правя, детето обобжава.
Картофите не са сухи, както ако са варени с обелките, а стават едни по-сочни някак.

# 476
Мляко с ориз правили ли сте? Днес пробвах една рецепта, но остана много течно. 1/2ч.ч. ориз, 0.500 мл. мляко, 0.100 мл. вода, 5 лъжици захар, това беше рецептата.

# 477
  • София
Точно по тази рецепта правя вече 2-3 пъти и става добре според домашните, защото аз не ям и не съм го опитвала. Съпругът ми даже каза, че може да понесе още малко течност. Единствено добавям масло след като отворя капака, колкото половин кибритена кутия.

# 478
Аз правя.

Наливам вода, слагам решетката. Върху нея имам една мини тенджера. В нея наливам 1 чаша ориз и 3 чаши мляко. 7 мин, HP. Става бомба.
Чашата ми е среден размер за кафе.

# 479
Вчера направих картофи за салата,много ви благодаря,чуууудни.
Верче,какво е НР?

Общи условия

Активация на акаунт