Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 81 137
  • 879
  •   2
Отговори
# 495
  • Berlin
  • Мнения: 11 262
Определено е по-добре да се вземе поне 6ца като големина, отколкото по-малък, цяло пиле влиза вътре спокойно.

# 496
  • Мнения: 181
Голямата "тенджера" дойде Blush Гледах я, като голям камък. Направих теста с водата и очаквано, метнах едни бланширани картофи. Имат мазнина и не добавих. Не пожънах успех Confused Уж гледах клипове, рецепти, пък едни картофи изсуших. В следващите ще добавя малко, да видим какво ще стане. Приемам съвети за лаици. Много му се радвам, но и се притеснявам дали ще се справя с него.

# 497
  • Мнения: 3 367
Ако имаш фейсбук има група за споделяне на рецепти и съвети. Заповядай при нас Instant pot@BG ОБЩНОСТ

# 498
  • Мнения: 1 700
Доста са вдигнали цената на пот-а в Англия. Особено сравнено с тази от Черния петък.

# 499
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
Тая фейсбук общност ме изхвърли много бързо. Вероятно, защото  не пишех коментари. Не разбирам какво ги хвалите

# 500
  • Мнения: 3 367
Групата е много полезна, не е нужно да се пишат коментари. Друг е въпроса ако не се спазват правилата в групата, което според мен е по вероятната причина да "изхвърлят" някого. Аз също не съм от пишещите.

# 501
  • Мнения: 181
Една позната ме вкара в групата. Оказа се, че я има спомената дори в една от диплянките на Пот-а. Обаче там всичко е висш пилотаж за мен. Само се дивя и радвам на чуждите творения. По стечение на обстоятелствата, в момента не смогвам нищо да свърша в нас, камо ли да сготвя. Моят вече взе да ме бъзика за НЕготвенето.

# 502
  • Berlin
  • Мнения: 11 262
Аз само търся в Гугъл за рецепта - “instant pot pasta/meatballs/chicken wings/salmon Alfredo/fish chowder/creme brûlée” и т.н. Излизат сума рецепти и става бързо.

# 503
  • Ст.Загора
  • Мнения: 679
Тая фейсбук общност ме изхвърли много бързо. Вероятно, защото  не пишех коментари. Не разбирам какво ги хвалите
Групата си е много полезна , аз съм писала два-три коментара и съм в групата все още. И между другото , групата е създадена от представителите на  instant pot, може да е с цел реклама , но е успешна.

# 504
  • Мнения: 292
Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.

# 505
  • Мнения: 87
Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.
И двата вида стават много вкусни. Непременно на Соте запечатайте първо. И накрая не спускайте принудително налягането. Става супер сос от течността на дъното.

# 506
  • Мнения: 292
Благодаря.
Кажи ми, моля те стъпка по стъпка с програма за печене и време, защото аз днес го чакам и съм твърде начинаеща Simple Smile

Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.
И двата вида стават много вкусни. Непременно на Соте запечатайте първо. И накрая не спускайте принудително налягането. Става супер сос от течността на дъното.

# 507
  • Мнения: 87
Благодаря.
Кажи ми, моля те стъпка по стъпка с програма за печене и време, защото аз днес го чакам и съм твърде начинаеща Simple Smile

Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.
И двата вида стават много вкусни. Непременно на Соте запечатайте първо. И накрая не спускайте принудително налягането. Става супер сос от течността на дъното.

Мариновате си пържолите както желаете. Пускате на програма Соте, като изпише Хот слагате много малко мазнина, за да се омазни леко дъното и слагате пържолите. Чакате да хванат загар и се пуснат от дъното (в началото може малко да залепнат - не ги бутайте, а изчакайте месото само да се пусне - това става когато вече е добре запечатано). Обърнете ги и от другата страна. Тук аз бих ги извадила и сложила лук и гъби да се задушат за малко, ще налея малко вода (много малко - примерно не повече от 1/4 до половин чаша) колкото да се деглазира дъното добре и после ще върна пържолите, ще сложа подправки по вкус. Канселирайте Соте и пуснете на Манюал или Прешър кук (зависи какъв ви е модела) за 10 мин. Като свърши програмата, оставете налягането да спадне, извадете пържолките много леко (много крехки стават) и ако има много вода или може да пуснете Соте да се изпари малко, може да добавите сметана или с лъжица брашно или нишесте с малко студена вода да сгъстите. Това е.

Ако това ще ви е първото готвене обаче, ви съветвам да започнете с нещо по-лесно. Направете си водния тест по упътването и после сложете леща, примерно. Или сварете картофи за пюре. Да видите как става, кое как работи, колко време отнема. Пържолките стават идеални, но малко трябва да си познавате машинката, за да не се разочаровате. Мое мнение, успех ви желая!

# 508
  • Мнения: 292
Благодаря много за хубавото описание, направих водният тест и "пържени" кюфтенца, станаха супер.
Скоро и пържолките ще "врътна".

# 509
  • Мнения: 189
И аз благодаря за рецептата. А дали би могла да се използва за телешка пържола? Нямам грил тиган или скара, а ми се иска да разнообразя менюто.

Общи условия

Активация на акаунт