ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

• 18 608
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Изгледах и сезон 2.
Уфф, класирах се на време.
Sic mundus creatus est! – Така е създаден светът!

Не писах след всеки епизод, защото след като видях спойлера за дъртия Йонас от 1921 г. се ядосах и повече нищо не съм чел.

Ще бъда по-кратък, защото тепърва имам да чета цели 2 теми и над 75 стр. (дано да няма големи фермани, хаха).

Хареса ми! Деветката си остава. Simple Smile
Но не мога да кача повече... То добре и че не смъкнах, че ме засърбяха ръчичките по едно време...
В смисъл, сериала е велик, легендарен и вече любим, но не можа да отиде в графата на най-любимите ми, само защото чисто емоционално някак си ме позагуби с толкова много нишки, времена и линии. Докато се чудиш кой на кого какъв е и какво се случва, ти се губи част от идентичността на героите и по някое време спираш да им съчувстваш, защото изведнъж се оказва, че не ги познаваш и всеки има няколко лица през различните периоди/линии. Йонас също не ми е много убедителен и вече 2 сезона действията му са някак си хаотични.

Да, прави бяхте тези, които ми писаха, че след ревюто ми от сезон 1 съм далеч от истината за доброто и злото. Да, така е, но не бях гледал все още сезон 2. Simple Smile Няма демони (макар че ако шоуто бе канселирано след сезон 1, всички щяха да мислят Ной като Антихриста), няма светлина... Всичко е игра на думи... Доброто и злото са мотивите, решенията и действията на самите герои... И това само по себе си е гениално, защото онова първото вече сме го гледали много пъти...

Бъдещето си остава неизследвано и една непозната константа в уравнението и надявам се да се хвърли повече светлина върху него.

След сезон 3 се надявам шоуто да се класира сред малкото в сърцето ми на най-любимите ми, защото заслужава. Мога смело да кажа обаче, че това е един от най-уникалните, оригинални и сложни сериали, които изобщо някога съм гледал. Simple Smile

==>
Щрихирам най-важните туист моменти от сезон 2 ако изобщо съм ги разбрал...

* Най-големия шок разбира се е, че Елизабет е едновременно и майка и дъщеря на Шарлоте?!?! пффффффф, хах, не е истина просто. Ной се е залюбил в бункера с младата Елизабет. А пък Ной и Агнес са били брат и сестра през 1921 г. :о

* 04.11.2019, 10:13 p.m. – тогава Микел изчезва! За това и писмото не бива да се отваря по-рано...
Реално Майкъл нямаше да се самоубие ако Йонас не му бе казал. Той го подтикна несъзнателно един вид... Уфф – кокошката или яйцето?

* Агнес убива Ной през 1921 г. по заръка на дъртия Йонас.
Агнес е бабата на Улрих. Около Агнес има мистерия... Не е ясно дали е биологичната майка на Тронте… Тя е сестра на Ной.

* Дъртия Йонас убива Марта на 27.06.2020 г., но после се появява пак Марта, но от друг свят… Паралелна вселена???

* Клаудия Тидеман умира на 23.06.1954 г. убита от Ной
* Егон Тидеман умира на 26.06.1987 г. убит от Клаудия

* Пътешествениците от снимката:
Адам, Агнес, Ной, Магнус + Франциска и Бартош??? – последните двама те ли са или са ми празни догадки???

* Кого уби младия Ной през 1921 година? Бартош??? :о

* Хана остана в 1954 г. Ще има ли афера с Егон Тидеман?

* Клаудия изчезва 1987 г. и не се знае къде е била и какво е правила до появата и отново в същата си версия при Реджина през 2020 г. за да я спаси от Апокалипсиса и да я вкара в бункера.
Кой е бащата на Реджина? Тронте?

* Александър е всъщност Борис и не знаем защо и как се появява в горите на Винден през 1986 г. Той е взел самоличността на убития от него Александър Кьолер.

<==

По дяволите искам да разбера и как Торбен Вьолер си е загубил окото! Grinning
И малко повече около Бени (травестита дето проституира).

Относно сезон 3 след като се измъчих с чуждите езици ще си чакам този път качествен превод, дано не е пак машинен... Оправих се с английския, но може и някои неща да не съм ги разбрал/схванал и сега тепърва се надявам от двете теми, които ще прочета да ми се изясни.
Макар че мисля, че ми е ясна схемата, но има по-скоро екзистенциален въпрос у мен. Каква е крайната цел? За какво точно се борят Адам и Клаудия, защо са първо съюзници, после врагове, различните версии на Йонас пък искат различни неща, иска да видя ясния път по който се стига до мотивацията на обезобразения Йонас от 1921 г.

# 421
Изгледах едва два епизода, но мисля, че Клаудия си каза ясно, че иска вселената, в която дъщеря й в жива.

# 422
Да, прави бяхте тези, които ми писаха, че след ревюто ми от сезон 1 съм далеч от истината за доброто и злото.

Hands Plus1

Аз 1-ви сезон го харесвам много повече от 2-ри.

# 423
  • София
Между другото и аз съм така.
Някак си след уникалния сезон 1 очаквах и аз не знам какво... Абе нз, хареса ми и чакам с нетърпение сезон 3. Simple Smile

А този сезон 3 последен ли ще е? Обявено ли е официално?
Аз го дръпнах вече и видях, че има доволно епизоди с над 1 час времетраене, нещо което го нямаше в предните 2 сезона и това може само да ме радва.

# 424
Сезон 3 е последен. Абсолютно потвърдено от сценаристите.

Без да издавам нищо ... но май ще се наложи да направим ново родословно дърво JoyJoyJoy

# 425
  • Berlin
Точно появата на Марта в края на 2ри сезон леееекинко разочарова, защото поне аз не си представях как би се прекъснало това нещо, освен ако няма нещо паралелно, някаква външна намеса и се надявах да има изненада, ама нищо. Надявам се и на интересен последен сезон и да има обяснения някакви все пак накрая. Сигурно довечера ще го започнем.

# 426
След изгледани 2 епизода, става ясно, че
Скрит текст:
в 21 г са наистина Бартош, Франциска и Магнус. Паралелните свят е трепач. Интересно кой е слепия.

# 427
# 428
  • Вестерос
Пускам го! Супер вълнение! Сигурно няма да спя днес.

Изгледах първа серия и си мисля за

Скрит текст:
този в началото, дето е млад, възрастен и стар е сигурно детето на Йонас и Марта Grinning

Върнаха ни още 33 назад до 1888 година. Странникът Йонас е там.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:41 от Tiffany А

# 429
Тиф, да, точно той е.

Искам да кажа, че Марта ужасно много ме дразни. И сега си мисля, че ме дразнеше още във 2-ри сезон.

# 430
  • Вестерос
Смешно ми е как, за да ги различаваме
Скрит текст:
брeтончета са им направили Grinning

До къде си ти? Пускам 3-та аз.

# 431
Правя пауза и ще пусна 4-та.

Изобщо не знам, дали разбирам всичко.

Скрит текст:
Онова е огледален свят. Лявото става дясно, дясното ляво.

И датите са наобратно.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 22:20 от Elena Pau 663353

# 432
  • Вестерос
Скрит текст:
Да и аз така забелязах. Както предполагах май. На 4-та съм също.

# 433
Аз стигнах до 6-та и тъкмо си мислех, че съм се ориентирала пак се забърках.

Ааа, да - и Марта ми е много неприятна е сезонът е преобладаващо с нея. Много умряла актриса са избрали.

# 434
  • Вестерос
Хахаха ще падна от смях
Скрит текст:
Ханна май е майка на майката на Катарина Grinning Grinning Ханна е баба на Катарина, прабаба на мъжа си Микел и пра пра баба на сина си Йонас Grinning Grinning Grinning

Така ли излиза, че не съм догледала 4-та серия?

Ако да, то Клаудия е сестра на майката на Катарина, а Регина й е първа братовчедка, ама май си е сестра на Улрих. Значи Бартош е и първи и втори братовчед с Магнус и Марта.

Общи условия

Активация на акаунт