ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

• 18 590
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Вестерос
Диаволо , браво бе, после ще разбереш защо.

На мен ми остана 6,7,8 епизод. След 5 ми е адски мъчноооо, почти цяла нощ някакви глупости съм сънувала Grinning

# 451
Епизод 5 е много много тежък.

# 452
Тази сутрун преди работа изгледах епизод 1.Голям кик е:scream:
Мисля да изчакам петък и събота,да изпратя дребното при баба му и да ги изгледам наведнъж. Въобще няма да стане по епзид на вечер.
Няма да ви чета.

# 453
Бавно напредвам
Актьорския състав е невероятен!!! Адмирации!
Вече стана много сложно Joy

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 13:16 от ♥ HAPPY ♥

# 454
Тоя сезон нещо какво направиха, толкова сложно стана, че вече нищо не вдявам Grinning

# 455
От 6-ти епизод всичко започва да се изяснява, имайте търпение Simple Smile

# 456
Някой в спойлър ако може да обяснява епизод по епизод, че имам нужда от помощ 😅

# 457
Някой в спойлър ако може да обяснява епизод по епизод, че имам нужда от помощ 😅

На кой епизод си?

1-ви епизод:
Скрит текст:
Има огледален свят, в който Йонас не съществува. В този свят, Улрих работи онова, което работи Шарлоте в оригиналния свят. Урлих изоставя Катарина и децата и живее с Хана. Изневерява й с Шарлоте.

Питай каквото не ти е ясно. Аз не съм гледала още епизод 6, но 85-90% от нещата са ясни.

# 458
Те така го заплетоха, че в 7 почват да обясняват Joy

# 459
Аз съм на 5ти. Вече ми се оплете кой къде ходи и какво прави. Проблем имам и това, че един и същ герой с лека корекция в прическата се появява по няколко пъти в епизод, но в различен таймлайн или място и аз докато зацепя, то...

# 460
Аз съм на 5ти. Вече ми се оплете кой къде ходи и какво прави. Проблем имам и това, че един и същ герой с лека корекция в прическата се появява по няколко пъти в епизод, но в различен таймлайн или място и аз докато зацепя, то...

Трябва да следиш за това, кога преминаваш в другия свят. В двата свята всичко е огледално, т.е. лявото е дясно, а дясното ляво. Но има ясен знак, кога преминаваш в другия свят.

В 5-ти епизод става ясно,:

Скрит текст:
че удявената жена в езерото от сезон 2 е Катарина. Помниш ли, когато Йонас и Марта немериха медальона на езерото? Това е медальонът на Хелене, майката на Катарина, който Хана й даде през 1953-та в клиниката за аборти.

Хелене кръщава Катарина на Хана, която лъже, че се казва Катарина. Какво хубаво име!

Катарина бива убита от собствената си майка, която искаше да я абортира през 1953-та, но не го направи, по всяка вероятност заради Хана. Хана също не прави аборт. Носи детето на Егон - това е момичето от бъдещето Silja Tiedemann.

Също така става ясно, кога Йонас дава медальона на Марта в алтернативния свят. Тя в предишните епизоди му каза, че той й го е дал.

Катарина иска да спаси Улрих, но не успява, защото майка й я убива.

Марта забременява от Йонас. Детето им няма име. Той е началото.

Питай, че ми е трудно да синтезирам точно какво се случва. А и то не става на 100% ясно още.

# 461
Това за огледалното разположение не го бях забелязала. Иначе, да, има едно като всмукване ( не знам как да го опиша) като се сменят световете, но нещо не включвам. Мисли да поспря и да го карам по епизод на седмица, че явно мозъка ми има нужда от време 😅

Благодаря ти за обясненията 🍀

# 462
За алтернативния свят:

Скрит текст:
В оригиналния свят, къщата на Хана има растения от дясната страна, като застанеш срещу вратата. В алтернативния, растението е от лявата страна.

В миналото, къщата няма растение.

В оригиналния свят, леглото на Йонас е отляво, в алтернативния леглото на Марта е отдясно.

Същото важи за стълбите. В оригиналния свят са отляво, а в алтернативния отдясно.

В алтернативния свят, Петер не е психиатър, а е пастор. Елизабет не е глухоняма. Глухонямата е Франциска.

Вьолер си има око, но си няма ръка. Хелге си има ухо, но си няма ухо.

Бени не е трансвестит, а се облича нормално.

В оригиналния свят има дъжд, в алтернативния - мъгла.

# 463
Само една поправка, ама май е спойлер, отваряте на свой риск

Скрит текст:
Детето на Йонас и Марта не е началото

# 464
Скрит текст:
Детето на Йонас и Марта не е началото

Ние в горните постове обсъдихме какво се е случило до епизод 5.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 19:51 от Elena Pau 663353

Общи условия

Активация на акаунт