ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

• 17 863
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък сега чета една книга - Трите тела (фантастика, китайска). В началото става дума за квантова физика и според един от героите, в ускорителите за частици непрекъснато се получавали различни резултати (при един и същи експеримент).
Преди коментирахме тези неща в темата за Дарк,  замислих се дали има нещо вярно, или е изцяло художествена измислица.

# 646
Петя, в какъв смисъл различни резултати?

Абсолютно един и също експеримент ли? Има ли я концепцията за измерването?

# 647
Направо си помислих, че Иран ще ни видят сметката JoyJoyJoy
Не се притеснявай.Ние ще оцелеем,не сме част от възела. Satisfied

# 648
Петя, в какъв смисъл различни резултати?

Абсолютно един и също експеримент ли? Има ли я концепцията за измерването?

Говорят общо(без подробности за сега),че на едни и същи експерименти с ускорители на частици, частиците се държали различно. Но това сигурно си е измислица за сюжета.

# 649
# 650
Тия дни се мислех
Скрит текст:
на какво ми напомня времевата схема с новата линия, която Елена постна по-рано. Та се сетих - в Deja vu се случи така. Той се върна, промени миналото и накрая загина, за да остане алтернативното му Аз

# 651
Никой ли не гледа вече?

# 652
Изгледах втори път с детето, на английски Joy

# 653
  • Berlin
Предстои ни последния епизод. 😄 Все още се чудя Адам знае ли за
Скрит текст:
Ева, тримата и че е имало друг Йонас. И всъщност видяхме, че нищо не се промени, нали така? Видяхме целия цикъл. Обаче защо Адам не умря, когато Ноа се опита да го убие? Имаше ли друга по-стара версия той по това време? Само това ми е обяснението за този момент.

# 654
abs, Адам
Скрит текст:
би трябвало да знае, че е имало и друг Йонас. Иначе как така Марта е бременна?
Но не знае за другата Марта.
Точно това на мене ми беше проблем. Той знае, че по време на Апокалипсиса е имало негово разклонение, но не се сеща, че може да има и разклонение на Марта по време на Апокалипсиса в нейния свят.

# 655
  • Вестерос
Ама то няма нейно в нейния свят!

Скрит текст:
Има само на края с Йонас като дойдоха в оригиналния.

# 656
Моят "колега" от Сайфай.бг е написал обяснение на сериала https://scifi.bg/statii/kakvo-stana-v-dark/?fbclid=IwAR3KKFXUtYB … ZG1goJCexm5nFkhtE
Нещо, което ми хвана окото
Скрит текст:
- не че не знаех, но е прекалено объркано и не съм се замисляла подробно. Танхаус в оригиналния свят се опитва да създаде пътуване във времето. Във вселената на Адам, Бартош спомена, че Зик мундус е създаден от Танхаус, който искал да спаси починалата си жена и очевидно е успял да пътува във времето. В оригиналния свят, той всъщност не построява машина на времето, а само създава двата паразитни свята. Всъщност пътуването във времето си остава парадокс до края - никой реално не създава машината - Клаудия и останалите заинтересовани знаят, че Танхаус е написал книга за пътуването във времето, но той нямаше да я напише, ако не му бяха дали версия на тази книга от бъдещето.

# 657
  • Вестерос
Aз не помня такова нещо!

Зик Мундус помня, че казаха, че е създаден от друг, не нашият Таннхаус! Различни Таннхауси са.

Скрит текст:
епизод 2
In 1888, Franziska, Magnus, Bartosz, and adult Jonas learn about the second world from alternate-dimension Martha in Tannhaus Machinery Factory. Bartosz tells Martha how they arrived in 1888. Old Gustav Tannhaus promises Jonas he can create a paradise. Bartosz shows Martha the secret lodge, and Martha reveals to him that Jonas is Adam.

епизод 3

In 1888, the unknown traveler murders Gustav Tannhaus. /от Светата Троица/

Виждам и грешка

Пише в ревюто
Скрит текст:
"Клаудия е единствената, която успява да пътува между трите свята
повече на scifi.bg"

Краудия не е ходила в оригиналния свят..

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 18:30 от Tiffany А

# 658
Ама то няма нейно в нейния свят!

Скрит текст:
Има само на края с Йонас като дойдоха в оригиналния.

Скрит текст:
Има 1 Марта, която отива да спасява Йонас. И още една Марта с Бартош.

# 659
  • Вестерос
Скрит текст:
Тази дето спасява Йонас остава в неговия. Другата дето заминава с Бартош е това дето гледаме с нея после. Не са две, една е.

Общи условия

Активация на акаунт