Токсична майка

• 6 043
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Скрег, а ако спре да дава, тя пак ще си ги купува, това не ти ли е ясно? Само че ще ги взима от пенсията му. И за сметка на това ще зачеркне необходими за дядото неща. Както и прави. Обажда се и казва - нямам пари за лекарствата на дядо ти. Разбира се, че няма да каже, че няма пари за цигари, защото цигарите са купени вече. А знае, че внукът за лекарства ще даде. И той дава. Може да ви се струват 160 лв малко, но момчето ги е дало, че и за ремонт е наринало, това защо го пропускате?

Затова казахме, че няма полезни ходове, особено щом няма вариант той да е там, на място да контролира.

# 31
Ами ако наглостта и стига до там, да лишава болен от лекарства за да си купи цигари, значи трябва да и се забрани да го гледа. Тя се прави на болногледачка, не само за да и дават пенсия, ами и за да смуче допълнително от сина уж за лекарства. Ако го нямаше болния дядо, който синът и много обича, тя нямаше как да поиска пари за лекарства. Много хитро ги върти всичките дъртата пачавра. И не виждам нищо станно, че синът изтъкна многократно неспособността и да администрира пари - така са много хора и това че е масово, не го прави по-малък проблем. Това си е малоумие и безотговорност, а на такъв квито и пари да дадеш ще бъдат издухани

# 32
  • Варна
Така е. Затова той да помага, но помощта му да не е кеш.

Същата работа като с циганите и детските. Нали по едно време обмисляха да се дават помощите не като пари, а под формата на памперси и други неща за да е сигурно, че стигат до децата, а не ги изпиват и изяждат родителите им. Не знам какво стана после там, но тази история е същата.

# 33
Реално погледнато 1000+4000 лева са си един кредит. А за човек, който се самоиздържа с наеми, консумативи и т.н., това са МНОГО пари. Хубаво е да се помага на близките, но е хубаво и близките да научат, че помощ е едно, а пълна издръжка - друго. И аз мисля, че съвета за непарична помощ е добър.

# 34
  • София
Какво е здравословното състояние на дядото, на легло ли е? Колко му е пенсията на дядото? Доколкото разбрах дохода бил общо около 800-900 лв, значи и майката има някакъв доход или нещо не съм разбрала?

# 35
Доста хора на 50-60 г. не могат да си правят сметка и разпределение на парите.
Странно ми е, над половината им живот е преминал вече, а са като деца в ЦУМ.
Купуват глупости, не си плащат режийни или такси за входа, натрупват се големи дългове.
Преди време  бях в Лидл със съученичка. Тя е вдовица, пенсионерка по болест - диабет, кръвно и подобни.
Спомена, че до пенсия имала 35 лв. В количката - наденица, солети, готова торта, някакво газирано и 3 в 1 кафе. На касата взе и няколко кутии цигари и опразни портмонето. Не видях да купи плод или зеленчук, някакво месо. После на нея лекарства по НЗОК, а аз ще бъхтя за лечението и - солидарна здравна система...
Същото и с апартамента - пари няма, чака дъщеря и да изпрати от чужбина за ремонт. Но в смрадливия хол тв за поне 2000 лв. А у нас скромен за 200 лв. Опитах се да спомена, че дъщерята има семейство там, не им е лесно, не берат парите по дърветата. Нищо и нямало - била дъщеря и била длъжна.
Може и майката на автора да е подобен екземпляр. Спасение  от такива пиявици е трудно.

# 36
Само да кажа, че гледането на 90 годишен болен старец не е особено съвместимо с лежане по цял ден пред лаптопа и приключвам по темата.

# 37
Явно майката е в трудоспособна възраст. Поставяш й условие да си намери работа.

# 38
Ако майката си намери работа,кой ще обгрижва дядото?Зависи и от състоянието му.Момчето да стисне зъби докато дядото е жив и да намери начин да купува лекарства и храна.  Не трябва да се дават пари  в брой на човек,който е доказал че не може да ги харчи разумно .

# 39
Ако е толкова за обгрижване дядото, да му стане личен асистент. Да си вдигне д-то от лаптопа и да свърши нещо полезно. Не мога да разбера какви са тия хора, които чакат някой друг да ги влачи на гръб, особено пък детето им!

# 40
Ама с 1000лв за 6 месеца не може да се каже, че е подпомогнал майка си и дядо си кой знае колко. Ако майка му я няма и той както твърди, че обича дядо си ще му се наложи да дава по толкова на месец.
И 4000 лв за ремонт е дал. Не са малко пари.

# 41
  • София

И ти дава адреса на дядото, за да го обгрижваш ти. Mr. Green
Що се отнася до ставането на личен асистент, явно понятие нямаш как стоят нещата.
Както и повярвалият си финансов гуру.

# 42

И ти дава адреса на дядото, за да го обгрижваш ти. Mr. Green
Що се отнася до ставането на личен асистент, явно понятие нямаш как стоят нещата.
Както и повярвалият си финансов гуру.

😂 Ми не, аз ще чакам да легне някой на легло в къщи и тогава ще напусна работа. 😂 Що пък да не висна на децата, аз как съм ги гледала.
Хайде малко по-сериозно моля!

# 43
Нали се сещаш, че той ако спре парите, майка му пак ще си купува цигари и кафенца, но за сметка на базови нужди и то нужди на дядото. Това не е решение. По-добре автора да продължи да дава, но не пари в брой, а да покрива сметки, както са написали. Поне за това ще е спокоен. Ако ходи натам, може да купува и храна на място. Но пари в брой повече не.
Да ви минава през ума, че тая майка, щом има 90 годишен баща, ще да е на 60+ години?
Че едва ли на тази възраст яде, пие и пуши по 2 кутии цигари?
И че в провинцията не са отворили трудова борса за такива като нея?
От друга страна- 1000:6= 160 лева на месец.
"Изкарвача на пари" силно се е охарчил, нищо че се хвали как печелел много.
Сериозно- има си някаква обремененост това момче и не виждам как ще си реши проблема като се лови за парите.
Уж бил обичал майка си, ама била токсична, щото му искала назаем, пък не връщала.
Ми, да не ѝ дава, както и вие го съветвате.
Нека я игнорира и толкова.

И без това винаги се бил чувствал като родител и винаги тя не е ставала за нищо, защото хем била работела на 2 места, хем не успявала да се справи.
Разбира се, бащата липсва от картинката, ама виновницата е налице.

Благодаря за мнението макар и че е негатвино към мен. Не ме жегна защото само аз си знам каква е ситуацията.
Майка ми е на 45 години. Бащата липсва от картинката, защото той е още по зле. С него не се бях виждал от около 5 години като преди 2 години реших да се опитам да стопля отношенията с него и го посетих. На следващия ден получих обаждане от него с познай какъв въпрос... пари на заем. С него ми беше по лесно да прекъсна връзка, защотото толкова лошо съм видял от него физически и психически, че ми е напълно безразличен.

# 44
Доста хора на 50-60 г. не могат да си правят сметка и разпределение на парите.
Странно ми е, над половината им живот е преминал вече, а са като деца в ЦУМ.
Купуват глупости, не си плащат режийни или такси за входа, натрупват се големи дългове.
Преди време  бях в Лидл със съученичка. Тя е вдовица, пенсионерка по болест - диабет, кръвно и подобни.
Спомена, че до пенсия имала 35 лв. В количката - наденица, солети, готова торта, някакво газирано и 3 в 1 кафе. На касата взе и няколко кутии цигари и опразни портмонето. Не видях да купи плод или зеленчук, някакво месо. После на нея лекарства по НЗОК, а аз ще бъхтя за лечението и - солидарна здравна система...
Същото и с апартамента - пари няма, чака дъщеря и да изпрати от чужбина за ремонт. Но в смрадливия хол тв за поне 2000 лв. А у нас скромен за 200 лв. Опитах се да спомена, че дъщерята има семейство там, не им е лесно, не берат парите по дърветата. Нищо и нямало - била дъщеря и била длъжна.
Може и майката на автора да е подобен екземпляр. Спасение  от такива пиявици е трудно.

Майка ми се държи по същия начин! Купува само буклуци за ядене. Наскоро като отидох да ги видя вкъщи заварих огромен плазмен телезивор вкъщи при положение че вече имахме работещ нормален телевизор - малко по стар да но с добра картина. Аз дори не притежавам телевизор. Каза ми че го била взела на изплащане и не ми влизало в работата тя какво си купува. Не продължих темата, защото тези разговори винаги са с един край - аз неблагодарен, а тя жертвата никой не й помага.

Общи условия

Активация на акаунт