СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 877
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
Аз бих си пуснала една обикновена урина, да. Иначе и моите се подуват, но не е нещо страшно. Но съм вече в 39гс де. Иначе причина за подуването може да е и ниския белтък. Хапвай протеини. Извара, Скир от Лидл или протеин изолат на прах

# 361
На мен последните изследвания на кръв и урина ми ги пуснаха в 37 г.с. Моите ръце също много се подуват нощем, чак като се събудя ме болят ставите и не мога да ги свия. Така съм от месец и макар че кръвното ми понякога започна да се вдига до към 130 горна граница, нямах белтък в урината. Отдавам го на жегите и немалкото килограми, които качих. А и доктора ми гледа краката и ръцете и каза, че това не са отоци на прееклампсия.

# 362
likeawind, ако се притесняваш, пусни си една кръвна картина + биохимия и една урина. Отоците могат да се дължат на много неща, вероятно е и да задържаш вода. Все пак си мери кръвното всеки ден, за да следиш нещата.
На мен хем вече ми тежи много и изпитвам дискомфорт при движения, хем искам още малко да постои беба вътре, за да се порадвам максимално на бременността си. Ще ме помислите за луда, но предвид факта, че този път забременях по чудо и едва ли ще го изпитам още веднъж, оценявам и съм благодарна за всеки момент от тези 9 м., дори най-тегавите Heart

# 363
На мен ми ги пуснаха в 36та, но акушерката каза, че обикновено в 37ма се пускат.
За ръцете - меря си кръвното всеки ден и е ниско, но пръстите на ръцете ми се подуват от месец-два. Сутрин са ми изтръпнали и не мога да ги свия. Денем е по-добре, но пак не са напълно ОК - една такава съм непохватна и изпускам доста неща (после пък е трудно навеждането, за да ги взема от пода Grinning ).

# 364
  • София
И аз се надявам да родя естествено, въпреки годините си и общо 10 см миоми на шийката на матката, плюс много голямо бебе:))! Не мисля, че ще стане преди септември и по-добре, все пак официалният ми термин е 21-ви септември.

# 365
  • Варна
Аз също съм се нагласила за естествено,дори без упойка.Единствено искам да изчака и да се роди септември.
Даже се замислям ,че ако се наложи секцио,аз нищо не знам за него и не съм подготвена Sad
ЕлБиЕн ,бях се зачела в твоя публикация преди години за раждане с упойка или без.В крайна сметка ти как роди ?

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 23:15 от Бисквитка

# 366
Здравейте, до мамите който вече са раждали секцио какви инжекций и къде са ви били .Сега разбирам че на места от 3 до 5 дни бият някаква инжекция в рамото и от 3 до 5 дни по две инжекцио през незнам си колко часа отзад в хълбука ?

# 367
Здравейте, до мамите който вече са раждали секцио какви инжекций и къде са ви били .Сега разбирам че на места от 3 до 5 дни бият някаква инжекция в рамото и от 3 до 5 дни по две инжекцио през незнам си колко часа отзад в хълбука ?
В рамото никакви инжекции не ми бият.
Вливат ми системи в реанимация и инжекции в дупето. С абокат съм, там ми вливат антибиотик.
Аз съм само 24ч след секцио, тепърва ще разбера какво ми предстои.

# 368
Благодаря за отговора ,ще се радвам да споделиш колко дни и през колко време ги бият тези в дупето ,  пожелавам всичко да мине бързо и по най безболезнения начин и да се радваш на бебчето в къщи .

# 369
Инжекциите трябва да са вид обезболяващи, по преценка на лекарите илинпо твое желание. С предното раждане/преди 11г. аз си поисках веднъж, иначе те си имат план мисля.

# 370
Като цяло ми стана странно защото си мислех ,че всичко минава през СИСТЕМАТА и АБОКАТА .При всички видеа който гледах никъде не се спомена за инжекции в дупето или рамота. Тази вечер се заговорих със сестра ми и тя за първи път ми сподели това ,че три дни са и били по една в рамото за съсирване на кръвта ,но каза че това не се прави навсякъде и отделно първите дни през три часа е получавала по две една за тези контракции и втора обезболяваща ,което ме шокира звучи ми МНОГО

# 371
Здравейте, родих тази вечер Нина, 2900г при Кръшкова в Щерев. Отидох с 4см разкритие и контракции, които за моя прага на болка бяха супер силни (причерняваше ми и леех пот). Тя ми препоръча епидурална веднага, после окситоцин и каза, че така ще съм родила до час и половина и наистина стана така! Още не мога да повярвам, че е възможно естественото раждане да НЕ боли, бях в еуфория! Говорихме си и се хилехме през цялото време с екипа, лато на филм, нищо общо с раждането ми без упойка преди три години:)

# 372
Честито! Ее браво, едно естествено раждане регистрирахме Simple Smile. Да са живи и здрави всички бебчета

# 373
Здравей! Значи принципно следящия доктор изписва схемата, по която ти пусках системи и бият инжекции. Всъщност бяха си доста, дори не им обръщах внимание честно казано, най-малкият дерт ми беше 😁 (аз се бях шашардисала с кърменето). Всеки ден без последния ми пускаха поне 1 система в абокат на ръката и всеки ден ми биха по 1 в рамото, казаха ми какво е, но не запомних. Отделно вече обезболяващите ги бият мускулно в дупето, аз на третия ден няъде си ги отказах, не ме болеше нищо. Мисля, че ми пускаха и система парацетамол или нещо от сорта пак казаха за болката уж. Абе доста си е, но аз дори не съм се и замисляла за това, теб кое те притеснява?

# 374
Абе нали уж 9 месец се качва най- много? Мен ни корем ми е пораснал повече, нито пък съм качила мн. За последните 4 месеца май най-малко съм качила досега. Килограм само 12 дни преди термин. А последната седмица нито грам не съм качила

Общи условия

Активация на акаунт