Колко пари харчите на месец за храна

• 95 772
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Пловдив
Аз когато писах, че месото от хипермаркети не става, нямах предвид че в малките магазини е ок. Но в месарниците е наистина прясно, а не държани замразено години. Впрочем, в Ямбол майка пазарува от тяхна верига маркери - Вилтон, там зареждат прясно току що транжирано свинско и е много вкусно. Може би основно Кауфланд е разочарованието ми, а после Лидъл. От Била не съм се решила да купя месо, но щом е българско може и да е прясно, ще пробвам.

# 1 831
  • Countryside
Фантастико пък ми е най-мизерния хипермаркет. Мръсно, малък избор, сопнати служители и продават по-скъпо. Това преди 10-15г, оттогава не съм стъпвала. От супермаркет като цяло плодове и зеленчуци не купувам, особено лятото, но има и добри попадения. Примерно картофи, лук и лимони са си ок.

# 1 832
  • София
Аз пазарувам от Кауфланд, Лидл, Реве в Германия. Доволна съм.
В Германия месото в Кауфланд може и да е хубаво, но тук ако е немско, испанско или френско, е обработвано с някакви разтвори.

Когато говорим за магазинчета, трябва да правим разлика между фирмени магазини и малките квартални такива. За съжаление не всеки има на удобно място от първите.
Когато пазарувам от фирмените, обикновено харча по-малко пари, защото не ме увлича пазаруването и защото продуктите са еднотипни. Ето днес купих само сурова наденица за вечеря и платих 5,50 лв. Ако бях в някоя от веригите, никога нямаше да се огранича само с толкова. А претендирам да съм дисциплинирана в това отношение.

Зная колко е вредна наденицата, ама пусто много я обичаме.

# 1 833
В квартално магазинче влизам само ако ми е нещо спешно - вода, снак за детето, или 1 лимон примерно. Винаги теснотията ме дразни, а сега с вируса съвсем не влизам. Отделно разговори от личен характер с бакалина, не са ми по вкуса.
Фирмени магазини е друга работа. Там и персонала не толкова "настоятелен" да те заговори.

# 1 834
Фантастико пък ми е най-мизерния хипермаркет. Мръсно, малък избор, сопнати служители и продават по-скъпо. Това преди 10-15г, оттогава не съм стъпвала.
Е как може такова категорично мнение за нещо, което от 10-15 години не си ползвал Simple Smile

И големите вериги, и малките квартални магазинчета, и кооперативните пазари си имат своите плюсове и минуси. Човек, като пазарува редовно, ги научава и избира оптималното за себе си.

# 1 835
Ние посещаваме две пазарчета, където са концентрирани фирмени и специализирани магазини . имаме изградени навици- това от единия, това от другия, плодове и зеленчуци и айде у дома

# 1 836
Аз пазарувам от Кауфланд, Лидл, Реве в Германия. Доволна съм.
В Германия месото в Кауфланд може и да е хубаво, но тук ако е немско, испанско или френско, е обработвано с някакви разтвори.

Не, и там не е добро месото. Но зависи какво разбираш под добро. Но категорията на магазина е такава, та няма изненади.
За яйцата може да сте споко, имат много дълъг срок на годност.

# 1 837
  • München, Deutschland
Лично аз не харесвам месото в немския Кауфланд, развалиха го, според мен, или поне в моя район, но пък в големите бг Кауфланди сме оставали доволни.

Лидл беше страхотно, сега е една идея по-зле, не толкова като качество, колкото транжиране - пържолите ги правят направо на карпачо - и свински, и телешки, ахубавите меса самалко и свършват бързо. След 10 сутринта почти всичко е обрано Hushed...

# 1 838
Веригите са си удобство. Има обаче и друго. Те буквално съсипват малките семейни бизнеси. В повечето държави има регулации за ползване на местна продукция в определен процент, а също и на мнимални цени. Аз например харесвам колбаси на определена фирма, които се продават и в големите вериги и в малките магазини. Цените въ веригите са оппеделено по-ниски.  Това е разбираемо, но така в малките им застоява стоката, а те не могат да си позволят да ги продават по-евтино, защото отстъпката им е по-малка.

Според мен, кварталните магазинчета трябва да се насочат към нишови продукти от производиели. За тях винаги има клиенти.

# 1 839
  • Countryside
Фантастико пък ми е най-мизерния хипермаркет. Мръсно, малък избор, сопнати служители и продават по-скъпо. Това преди 10-15г, оттогава не съм стъпвала.
Е как може такова категорично мнение за нещо, което от 10-15 години не си ползвал Simple Smile
Така е, ама като ме ядосаха Simple Smile просто вече живея на друго място и наоколо няма Фантастико. Но така съм ги намразила, че не бих стъпала ако имам друг избор. Но пък определено продаваха по-скъпо, защото купувам едни и същи неща и им знаех цената до стотинка. Как да е, вече имам в квартала други хипермаркети, както и достатъчно магазинчета тип млекарници и месарници, в които продават доста разнообразна стока и на нормални цени.

# 1 840
Това е ябълката за която писах. На една година е, а е нахапана вече трети ден. Ще я оставя за експеримент.

# 1 841
  • София /Абсурдистан
А чие производство е тази ябълка?

# 1 842
Сигурно на някой завод, специализиран в преработката на пласмасови отпадъци. Simple Smile

# 1 843
Не винаги е така с цените. Например много от млечните са по-скъпи във веригите. Купувам кашкавал и сирене от магазина на елби на по-ниска цена, отколкото във веригите.

# 1 844
Нямам идея. Аз не си падам много по ябълките и за това и помня, кога ги купих, заради партньора ми, който тогава се нанесе в къщи.

Чистих хладилника и намерих три останали и му казах, че не е нормално това и той за това я опита.

Ще я държа докато не се развали, дано не е след 10 години.

Общи условия

Активация на акаунт