Колко пари харчите на месец за храна

• 95 766
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 860
Ще излъжа сигурно, но съм чела, че по протеинна стойност, едно пъдпъдъче яйце е равно на няколко кокоши.

Не знам истина ли или не. Рядко ядем пъдпъдъчи и ги ползвам о-скоро за декорация.

# 1 861
Може би в някаква относителна стойност да е вярно, да има няколко пъти повече от кокошите на грам яйце, ама в абсолютна стойност не ми се вярва. Протеинът е главно в белтъка, и това е почти чист протеин, а едно кокоше яйце има доста повече белтък от пъдпъдъчото.

# 1 862
Не знам, нали ти казах, преди години го бях чела по повод да се дава ли на захранващо се бебе.

Иначе са супер и на вкус и за декорации разни. Аз боядисвам за Великден по няколко.

А, сега гугълвах и не е баш така. 5 пъдпъдъчи били равни на едно кокоше, но били по-богати на витамини Б, Ц и подобни.

# 1 863
Да, ябълките изкарват доста дълго, даже и посбръчкани стават за ядене. Ние ги изяждаме преди това, де.

Баба ми си ги правеше на ушаф, но не стояха така свежи като онази на снимката.
Нямам обяснение за тази ябълка.

# 1 864
Да, ябълките изкарват доста дълго, даже и посбръчкани стават за ядене. Ние ги изяждаме преди това, де.

Баба ми си ги правеше на ушаф, но не стояха така свежи като онази на снимката.
Нямам обяснение за тази ябълка.

И аз нямам.За това ще правя експеримент, колко време ще издържи. Мъжът ми не може да повярва, че съм я оставила. Той твърди, че имам ОКР, защото не търпя чинии 10 минути след приключваме на яденето.

Тази ябълка седи вече трети ден на слънце и на 20 градуса.

# 1 865
Кой знае с какво е третирана, бляк. Те ти красиви плодове от вериги. Аз мн страдам, че нямам време да ходя до пазара. Знам някои места със супер плодове и зеленчуци, ама пусто време.

# 1 866
Тези уж от пазар ги купих, но явно са били внос. При нас такива ябълки няма. Виреят други сортове.

Жалкото е, че никоя лаборатория няма да ми се върже да я изследва.

# 1 867
Що бе, ако си платиш що не.

# 1 868
Еми... не ми се плаща да ти кажа. Не съм Ерин Брокович. Просто ще спра да купувам такива.

# 1 869
А, и аз не бих, за да разбера точно с какво лайно е третирана.

# 1 870
От третиране ябълката може да се запази да не съхне (някаква восъчна смес), или да не гние (някакви консерванти), но да не покафевява не виждам как. Ябълката става кафява заради желязото в нея и ако си остава бяла сигурно няма такова, но не е от третиране с нещо. Няма как с химикали да се махне желязото.

# 1 871
От третиране ябълката може да се запази да не съхне (някаква восъчна смес), или да не гние (някакви консерванти), но да не покафевява не виждам как. Ябълката става кафява заради желязото в нея и ако си остава бяла сигурно няма такова, но не е от третиране с нещо. Няма как с химикали да се махне желязото.

Е и мен това ме потриса. Нали я виждаш. На три дни, на 20 градуса и на слънце.

# 1 872
Интересно, наръбаната ябълка станала главна героиня на темата. Май последните страници се нуждаят от разчистване.

# 1 873
Интересно, наръбаната ябълка станала главна героиня на темата. Май последните страници се нуждаят от разчистване.

Ти нещо полезно по темата ли сподели?

# 1 874
Наръбаната ябълка, т.е. обработените с нещо си плодове и зеленчуци, е много интересна и силно по темата, само че защо ми се струва, че не е купувана у нас Simple Smile А ние все пак си говорим за нашите големи вериги, малки магазини, фирмени магазинчета и общински пазари.
Уточнение, моля!

Общи условия

Активация на акаунт