Колко пари харчите на месец за храна

• 95 748
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 905
  • София
Добре че, децата ми вече не искат сладолед! Минали лета това си беше голям разход.

# 1 906
  • София
А аз още го обичам. Anguished  Хем бедна, хем дебела.

# 1 907
Аз ям сладолед два пъти годишно и не ми е правило впечатление да е поскъпнал, но цените, които публикувате са си сериозни.

# 1 908
  • София
Има и по-скъпи и по-евтини. Ние си купуваме в кутии и си ядем вкъщи. На децата навън взимаме обикновено Галакси или друг около.левче. Такива тип Рафи избягваме, не само заради цената, а и заради хигиената.

# 1 909
Преди ядях сладолед 1-2 пъти всяко лято, колкото да правя компания на мм - ами това, което преди беше 1,80-2,00 лв. сега го виждам 3 лв. на някаква промоция... Ако се сетя да обърна внимание на грамажа, най-вероятно ще се окаже и че е по-малък... Просто не знам какво да кажа. Като стане дума  вкъщи, мъжът ми просто казва - да, всичко е много нагоре, и най-вероятно ще се вдигне още до зимата - и започва да ми изброява - че реколтата на пшеницата била исторически зле, че плодовете и зеленчуците не знам какво... Той явно е свикнал с новите цени преди мен.

# 1 910
В Лидл са поносими цените на сладоледите. иначе е вариант човек сам да си прави, но не излиза много по-евтино, де.

# 1 911
  • София
Коя реколта на пшеницата е зле? 2019 беше супер, 2020 не е приключила жътвата.
Кутиите сладолед са се вдигнали яко. Само в Лидл са ок.

# 1 912
Освен да е свързано с млякото или все още затруднения транспорт?

# 1 913
  • на последния етаж
Коя реколта на пшеницата е зле? 2019 беше супер, 2020 не е приключила жътвата.
Колко процента е ожънато досега? Кога ще приключи жътвата?
Колебая се за хлебопекарна - хем ми се иска, хем се опасявам да не се повиши консумацията на тестено у дома.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 13:35 от Лита

# 1 914
Тазгодишната реколта на пшеница:

...добивите 30 на сто надолу - https://www.24chasa.bg/novini/article/8802684

Прогноза: Реколтата от пшеница в България е с 18% надолу
Европейската комисия отново намали очакванията за тазгодишната реколта от пшеница в страните членки
https://agri.bg/novini/evropa-rekoltata-ot-pshenitsa-se-sriva

"Климатичните условия и сушата направиха така, че жътвата в Добруджа се движи със 71% по-нисък добив от миналогодишния. В Източна България между 45 и 53 на сто са по-ниски добивите. В момента сме на 55% от прибирането на пшеницата", пресметна тя (Д. танева)
https://www.pariteni.bg/novini/zemedelie/shte-poskypne-li-hliaby … t-pshenica-235712

# 1 915
Лита, зависи колко хляб ядете по принцип. При мен не се увеличи, защото ядем малко хляб, но е много приятно като замирише на прясно изпечен хляб.

Удобна е и за теста всякакви, а аз и сладко съм правила в моята. Не са скъпи и ако имаш място на плота ще ти върши работа.

# 1 916
даже и тесто за козунак меся в нея. екстра машинка е, вече над 10 г. я юркаме.

# 1 917
Освен да е свързано с млякото или все още затруднения транспорт?
Не, от две години насам цените на храната в България се вдигат системно.

# 1 918
Не е само в България Sad. С тази Ковид драма съвсем ще се вдигнат. Все още има проблеми с доставките, а отдавна никоя страна не разчита само на местна продукция.

# 1 919
В България проблемът е от много преди короната. Сега тя ще бъде отлично оправдание.

Общи условия

Активация на акаунт