Майчинството счетоводно-82

• 36 072
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте предварително се извинявям ако повтарям въпроса ...Първа бременност ми е и съм в болнични от 2.09.
Получих предния смс със заплата на 23 .08 (цял август бях в платен отпуск)и тези дни 25.09 получавам смс с някакви 86 лв .....въпроса ми е парите от болничния за 09м.през октомври ли да ги чакам (държавна работа е )

Тези пари може да са ти за храна, на мен все още ми ги превеждат когато трябваше да ми преведат заплатата, а съм в болничен от няколко месеца

# 331
Здравейте,въпросът ми е имам ли право да се върна на работа след 6 месец на детето и да прехвърля майчинство на съпруга си  (осигурява се на трудов договор),при положение,че аз се самоосигурявам!Благодаря

# 332
Има ли някой, който да ми помогне с отговор на моя казус.?..

# 333
  • София
Има ли някой, който да ми помогне с отговор на моя казус.?..
Едно момиче беше отговорило, че може (ако не се лъжа), но постовете са ѝ изтрити

# 334
  • София
Може ли да ми кажете ако сключа граждански договор за  700 лв и след писпадянето на нужната сума от работодателя ще получавам  около 550 лв така ли.Важно ми е за да знам дали сумата за получаване ще е под минималната работна заплата

# 335
Предварително се извинявам,ако има подобен въпрос и се повтарям:
Болничен съм до 29.09,който е входиран в нои на 05.09 и продължение от болничен от м.август. Кога да очаквам плащане?

# 336
  • София-Младост
Болничен съм до 29.09,който е входиран в нои на 05.09 и продължение от болничен от м.август. Кога да очаквам плащане?
Началотп на октомври, другата седмица вероятно.

# 337
4-8 октомври вероятно.Трябва да мине 29,тоест да свърши болничния и тогава ще Ви изплатят дните.

# 338
Благодаря ви🙏🏼Не знаех,че трябва да е изтекъл☺

# 339
  • София
Здравейте,
Имам следния казус:
В болничен съм от 05.09. до 07.10. (Общо заболяване - бременна съм в 4 месец). От работодателя си получих плащането на 3-те дни за септември. Но има забавяне с осигуровките и не съм сигурна дали ще си получа навреме парите от НОИ за септември. В момента имам забавяне с 1 месец на осигуровките. Това ако остане така или не внесат за още 1 месец ще попречи ли на изплащането на болничните?

Да помоля за отговор.

# 340
  • София-Младост
Здравейте,
Имам следния казус:
В болничен съм от 05.09. до 07.10. (Общо заболяване - бременна съм в 4 месец). От работодателя си получих плащането на 3-те дни за септември. Но има забавяне с осигуровките и не съм сигурна дали ще си получа навреме парите от НОИ за септември. В момента имам забавяне с 1 месец на осигуровките. Това ако остане така или не внесат за още 1 месец ще попречи ли на изплащането на болничните?

Да помоля за отговор.
По принцип не би трябвало да има проблем.

# 341
Има ли проблем със сайта на НОИ?
От два месеца не мога да отворя справка за представени документи по ДОО, а всички други услуги работят.
Вчера смених ПИК с надеждата нещата да се оправят. Резултатът е, че част от услугите се отварят с новия код, другата част със стария, но дали са ми представени болничните не мога да проверя. Пише, че е невалиден код. Нали уж трябва да е единен за всички справки? Идеи къде да се обърна за съдействие?

# 342
4-8 октомври вероятно.Трябва да мине 29,тоест да свърши болничния и тогава ще Ви изплатят дните.
И моя въпрос беше подобен и аз благодаря

# 343
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,въпросът ми е имам ли право да се върна на работа след 6 месец на детето и да прехвърля майчинство на съпруга си  (осигурява се на трудов договор),при положение,че аз се самоосигурявам!Благодаря

Вече отговорих на тоя въпрос, но се обърни към администратора на темата защо е изтрит.

Можеш да го прехвърлиш.

Забравих да си подам декларация образец 1 в срок (25-то число). Сега какво следва? Ще ме глобят ли? Пробвах да я подам днеска с ПИК и системата ми я прие. Обаче не ми дава възможност за извършване на плащане по електронен път. Ако подам декларация с код корекция дали няма да има още 7 дневен срок за подаването й? Ако отида до НАП ли ще ме глобят или ако не отида?

Обработена ли е вече декл.1?Чак когато е приета (обикновено около 24 часа от подаването) може да се плаща.
Изчакай да видиш резултата от обработката и не бързай да ходиш в НАП.

# 344
Здравейте ! Доста четох за различни ситуации, подобни на моята, но не намерих точен отговор.
Въпроса ми е ще мога ли да взимам майчинство ако към датата на термина имам стаж 11 м и 19 дни?Мога ли да ги натрупам след тази дата. Ако не, има ли вариант за доплащане?
Много благодаря за помощта предварително!

Общи условия

Активация на акаунт