Имам Джак Ръсел Териер женска , вече е в края на 8-мия месец.
Аз в момента съм в чужбина по работа заминах преди месец. За кучето се грижат майка ми и сестра ми. Попринцип е спокойна и много послушна , но малко след като заминах е станала много нервна неспокойна излизала е от вкъщи и се е расхождала с някакво друго кученце което намерила наскоро и се е прибирала след час два.
Днес ми се обадиха ,че от сутринта е излязла и още не се е прибрала което е нехарактерно за нея ,тя излиза ,но все пак се прибира винаги а вече е късно и още я няма.
Та въпроса ми е възможно ли е да се е разгонила и да е тръгнала след другото куче и ,ако е така дали ще се върне?
Чувала съм ,че на тази възраст се разгонват и си променят характера ,но не съм много наясно моля ви кажете какво мислите.
П.С Живеем в едно малко село и външната порта се затваря само с бутане и тя си я отваря сама и така излиза ,но винаги се прибира и си играе пред вкъщи.
Извинявам се за дългия пост просто исках да съм конкретна за да може да разберете притесненията и въпроса ми ,защото много си я обичкам и ме е страх ,че няма да я видя повече.