Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 378
  • 317
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Той не е ДЛЪЖЕН да говори с майката.

А, виж, тук си в драматична грешка, но ми е ясно, че нямаш капацитет да я осмислиш.

# 301
  • София
Той не е ДЛЪЖЕН да говори с майката. Нито тя с него.
И когато майката върне детето в ДУ, защото и тя не е длъжна да уведомява един-кого си - това ще е от най-голяма полза за техните отношения и ще рефлектира най-прекрасно  Grinning на детето.
Има и друго съображение - не приемаш пари от човек, за когото е сигурно, че ще ти изкара през носа по един или друг начин. Или както е казал някой философ на пчелата "Не ти ща нито меда, нито жилото".
Много обичам някой да дойде и да ми каже - аз имам такава идея, ти имаш ли по-добра или да правим моето. Чакай, аз не съм мислила по въпроса, нито съм правила проучване дали наистина твоята идея е най-добрата.

# 302
То реално никой не иска нищо от авторката, само да не се пречка и да спре да се самосъжалява, че е последна дупка на кавала. След като няма инициатива от нейна страна, много похвално е, че бащата е поел такава. Голямото синче като нищо да й тегли една майна в скоро време. Надали ще си прецаква бъдещето  заради комплексите на майка си.

Голяма ценност , голяма заслуга. Да му се поклони авторката за парите ли, какво ? 
Синчето ще ми тегли една майна??? Наистина не проумявам как е възможно да си позволявате да употребявате такъв език към непознат човек! За щастие "синчето" ми има доста по-стойностни разбирания за живота. Комплекси нямам. Опитвам се да избегна конфронтация. Написах, че имам пълното и категорично право да взимам решения за образованието на малката. Но приемам решението на бащата, защото е за доброто на детето. Просто искам да ме уведомява. Много ли е???? Ако бях такава каквато ме описвате, темата нямаше да съществува, защото дъщеря ни щеше да си учи в 31 СУЧЕМ. Изумява ме наистина как предимно мъже държат подобен тон. И моля Ви, това иронично "синчето" по адрес на детето ми...не си го позволявайте отново.
Благодаря.

Пфф... спести си куртоазията и говоренето на Вие... Казахме ти сто пъти как да избегнеш конфронтацията. Имаш комплекси, всеки човек има, и в темата много ясно си личат.

И нещо от съседната тема...

Ще завършвам гимназия след около 2 години и трябва да избера път в живота. Винаги съм се стараела в училище,печелила съм конкурси. Да, но се оказва,че не мога да избера нищо ,защото майка ми не е съгласна с изборите ми.  Исках да уча в чужбина /история/, но тя не е съгласна. Мисли,че е глупаво,макар че се е съгласявала. Днес например ме извика и ми показа специалности,които носели 3000 лв в България и ми казва избери си. Аз не харесах идеята и последва скандал. Този скандал го водим от няколко месеца. Казано честно съм уморена.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 18:57 от Анонимен

# 303
Какво трябва да покаже примера от съседна тема? Моля за превод.

# 304
Относно желанията на сина й и родителското съгласие. Аз лично направих някакъв паралел, макар историята и обстоятелствата да не са много подобни.

# 305
Аз нищо не схванах защото Simple Smile

# 306
Относно желанията на сина й и родителското съгласие. Аз лично направих някакъв паралел, макар историята и обстоятелствата да не са много подобни.
Не оспорвам решенията на децата си, нито ги принуждавам да правят нещо против волята си. Ще говоря, както намеря за добре. Особено след изречението Ви за майната и синчето. Иначе конфронтация няма. Чисто и просто незачитане на единя родител.
Хубава вечер.

# 307
И едно допълнение - "сто пъти" ми казахте как да постъпя? Позволете ми да не се съглася с Вас, че съсипвам бъдещето на децата си.
Не ми отговаряйте. Няма смисъл.

# 308
Що си пуснала темата тогава?

# 309
Що си пуснала темата тогава?
'Щото имах нужда от мнения. Различни. Но не и от обиди и подмятания за "синчета". И ти си на различно от моето мнение - приех го. Генерални изводи и то написани по отвратителен начин, като тези за майната нямат смисъл, освен, че са грозни.

# 310
Много драматизираш, може би затова бащата не търси благословията ти. Не знам какво толкова се обиди и превзе. 

# 311
От полза на дъщеря ми е да вижда и разбира, че една жена, една майка не е просто средство за размножаване. Че парите не са нещото, което прави един човек повече от друг. Защото, когато утре създаде семейство не ми се иска съпругът и да й каже да мълчи, защото той плаща. И тя да го счита за нормално. Не искам да създам поредната "кифла", а мислещ човек с мнение и позиция.

Нали знаеш онази приказка - ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада. Та и ти така - използвай фактите (как се държи баща и) за да и помогнеш да стигне не до идеята, че който не може да плаща трябва да мълчи, а до идеята, че една жена трябва да се стреми да бъде независима финансово и да не и се налага да мълчи пред който има пари, защото и тя ще има. Т.е. вместо да се демотивира направи така, че да се мотивира.

# 312
Много драматизираш, може би затова бащата не търси благословията ти. Не знам какво толкова се обиди и превзе. 
Така е. Особено като стане въпрос за децата. Не че съм най-добрата майка. Далеч съм от това. Просто с тях преминахме през много труден период. Много труден. Имаше моменти в които...не ми се иска да си спомням дори. И това дете, голямото, не мръдна. Не се отпусна и за миг. Мъжки се държа, много мъжки. И за това...някой в началото като каза, че щом му пера дрехите е мамино синче...жегва ме просто. Обидно ми става. Да, твърде възможно е да вкарвам повече драма от необходимото. За това и писах. Да попитам. Да си сверя часовника. И наистина благодаря. На всеки от вас.

# 313
Между толерантност и безхарактерност има много тънка граница, на моменти. Ако авторката се притеснява, че е преминала тази граница, да се корегира и толкоз. Hands V

# 314
  • София
Много драматизираш, може би затова бащата не търси благословията ти. 
И това дете, голямото, не мръдна. Не се отпусна и за миг. Мъжки се държа, много мъжки. И за това...някой в началото като каза, че щом му пера дрехите е мамино синче...жегва ме просто.
Остави ги мъжете, те нали от всичко разбират, но не им се занимава с дребни ежедневни неща. Не стават да се фукаш с тях в компанията.
Азп ък познавам доста мъже, които вкарват драма в една развалена кола. Ама драма, та драма

Общи условия

Активация на акаунт