Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 774 055
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile сме, сме.
в дома сме и за мъже и за жени, а аз и за учител и за служител...
не се оплаквам. животът е шарен и ще го живеем какъвто е.

сигурна съм, че някои в темата го помнят, други са чували за него.
той е един от двата... трите български актьори, когото съм обичала до обожание, още от дете.
когато се върнахме в София често минавах през един пазар - беше ми близко, макар и да не беше нито евтин, нито кой знае колко разнообразен в стоките.
и всеки път съм минавла покрай кафенето, в което Той си е пиел бирата или виното.
разбрах го чак когато приятелите му по чашка сложиха барелеф на стената на кръчмата.
понякога живота си прави странни номера. черпя ви с тази. а най-най-любимата ми ще си пуснете сами. Simple Smile

# 1 216
Simple Smile
Скрит текст:
сме, сме.
в дома сме и за мъже и за жени, а аз и за учител и за служител...
не се оплаквам. животът е шарен и ще го живеем какъвто е.

сигурна съм, че някои в темата го помнят, други са чували за него.
той е един от двата... трите български актьори, когото съм обичала до обожание, още от дете.
когато се върнахме в София често минавах през един пазар - беше ми близко, макар и да не беше нито евтин, нито кой знае колко разнообразен в стоките.
и всеки път съм минавла покрай кафенето, в което Той си е пиел бирата или виното.
разбрах го чак когато приятелите му по чашка сложиха барелеф на стената на кръчмата.
понякога живота си прави странни номера. черпя ви с тази. а най-най-любимата ми ще си пуснете сами. Simple Smile

Не ми идват съобщения, че има нов отговор тук, да му се не види..
Два часа след събитието откривам най-случайно и ме уцели в парлива точка.
Също  харесвам много Джоко Росич - толкова дълбок, проникновен глас.. Истински мъжкар и джентълмен едновременно.
Ти да не си щъкала по Ситняково?! Там беше малък, пък за сметка на това скъп пазар.

И ако си будна още, казвай бързо кои са останалите двама най-любими български артисти, че ако не ми е задоволено любопитството и не мога да заспя. Weary

# 1 217
Simple Smile познай Simple Smile
Скрит текст:

Скрит текст:

Когато снимаха "Тримата от запаса", много близо до дома бяха паркирали и заградили четири танка. Пазеха ги войници и не пускаха никой да ги пипне.
С татко се връщахме вкъщи и минавайки покрай тях, аз съм се разплакала да ме пуснат да се кача в танка.
Тогава Парцалев, за да ме успокои, казал, че като порасна ще вляза в казармата и всички танкове ще бъдат мои.
 Simple Smile Май не ми се е вярвало много, защото съм поискала потвърждение от татко, а той се обърнал към Парцалев и казал "Ама това е момиче!"
"Нищо" - отговорил той, "докато порасте ще започнат да вземат и момичетата в казармата."
Била съм по къси панталонки, остригана късо... как да разбере човека, че съм момиче.
Ей заради тези танкове си го обичах - обещал ми ги е. Simple Smile

# 1 218
Simple Smile познай Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Цитат
Когато снимаха "Тримата от запаса", много близо до дома бяха паркирали и заградили четири танка. Пазеха ги войници и не пускаха никой да ги пипне.
С татко се връщахме вкъщи и минавайки покрай тях, аз съм се разплакала да ме пуснат да се кача в танка.
Тогава Парцалев, за да ме успокои, казал, че като порасна ще вляза в казармата и всички танкове ще бъдат мои.
 Simple Smile Май не ми се е вярвало много, защото съм поискала потвърждение от татко, а той се обърнал към Парцалев и казал "Ама това е момиче!"
"Нищо" - отговорил той, "докато порасте ще започнат да вземат и момичетата в казармата."
Била съм по къси панталонки, остригана късо... как да разбере човека, че съм момиче.
Ей заради тези танкове си го обичах - обещал ми ги е. Simple Smile

Апостол Карамитев и Парцалев.
За първия нямам изградено мнение, някакси ми се губи..Филмите, в които участва са много стари, а и някак наивни. Извини ме, но тук се разминахме.
А Парцалев го обожавам. Изключителен. Сега наскоро прочетох от читанката една книга за него * Тъжният клоун*. Ами, много слаб опит като  документално четиво за такава необятна личност. Дава някаква бегла информация и дотам. Не се докоснах и на йота до човека Парцалев.
А ти си щастливка, че дори си го видяла на живо. Подарил ти е убедеността, че в тоя живот всичко е възможно.

# 1 219
  • Пловдив
Парцалев беше невероятен човек, познавах го лично, две години изкарахме заедно с него по турнета. Свирех в една женска рок-група, обкаляхме по концерти, а той с нас имаше няколко скеча в паузата ни по средата на изпълнението. Много земен, много човечен. След това той почина, а ние се изпоженихме и се разтурихме. Тогава (88-89 година) бременните и майките не можеха да обикалят, трябваше да си гледат къщите и мъжете.
Оказа се, че нямаме и нито една снимка с него, тогава фотоапаратите бяха едни руски Смени, чернобели и почти нямам снимки от този период.

# 1 220
Парцалев беше невероятен човек, познавах го лично, две години изкарахме заедно с него по турнета. Свирех в една женска рок-група, обкаляхме по концерти, а той с нас имаше няколко скеча в паузата ни по средата на изпълнението. Много земен, много човечен. След това той почина, а ние се изпоженихме и се разтурихме. Тогава (88-89 година) бременните и майките не можеха да обикалят, трябваше да си гледат къщите и мъжете.
Оказа се, че нямаме и нито една снимка с него, тогава фотоапаратите бяха едни руски Смени, чернобели и почти нямам снимки от този период.
Много се радвам, че някой, който го е познавал лично, потвърждава усета ми за него като човек.
Колко хубава е тази тема с всички обрати, които тръгват от една дума...!!!

# 1 221
Ужасно е магнетичен! Просто не знам има ли човек, който да го е гледал и да не запленен от добротата и спокойствието, които излъчва.
Затъмнението не беше ли 1994/ 1995 година?

# 1 222
  • Варна
Ха. Днес гледах Два диоптъра далкогледство и Сиромашко лято.Simple Smile Още един глас от мен за Парцалев. Страхотен.
А Сиромашко лято ми е любим филм ... не знам защо, толкова човешки.
Изобщо днес бях на бг филм маратон, и за Венетка гледах.Simple Smile

# 1 223
Ужасно е магнетичен! Просто не знам има ли човек, който да го е гледал и да не запленен от добротата и спокойствието, които излъчва.
Затъмнението не беше ли 1994/ 1995 година?
Не, през 99 година беше пълното в България. Коментирахме, че няма да доживеем следващото пълно, защото ще бъде през 2081. А за периода, за който пишеш пак имаше, но беше частично.

# 1 224
*Черният Великден*                                                                                                                                                                                                                                                     На 17 април 1944 година   Съюзническата авиация бомбардира София. Ударът е нанесен в 12. 20 ч. последователно на 8 вълни от 350 бомбардировача Б-24 „Либърейтър“ и Б-17 „Фортрес“, прикривани от 100 изтребителя П-51 „Мустанг“ и П-47 „Тъндърболт“.

Над столицата са пуснати 2500 фугасни и много запалителни бомби, предмети и детски играчки, пълни с експлозив, както и станиолови ленти за смущения в радиотехническите средства на Противовъздушната отбрана.

Съюзническите бомби убиват 128 души, раняват 76 и изцяло разрушават 749 сгради в кварталите „Надежда“, „Военна рампа“ и „Лозенец“, в районите около Централна и Сточна гара, Военното училище и Съдебната палата.

# 1 225
  • Dope Reach
Илейн Ъруин, съпруга на Джон Меленкамп, сред най-популярните модели в началото на 90-те.
Списание Ел, 1992 г.
Снимка: Жил Бенсимон

# 1 226
Charles O'Rear Фотографът на най-гледаната снимка в света
Скрит текст:

# 1 227
Мисля че най-гледаната снимка е на момичето от Афганистан.

# 1 228
най-гледана, може би защото много дълго време беше десктоп тапет на всички компютри с windows.

момичето от Афганистан е стряскащо красива снимка. и тежка. мисля, че съм гледала филма на НГ, когато я търсеха. съпругът ѝ разреши да я снимат - останах с усещането, че я продаде.
Шарбат Гула

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:03 от st. Dobri

# 1 229
  • Пловдив
А аз си мисля, че най-известната снимка е друга. На изгореното от напалм момиче - https://www.dw.com/image/19541330_303.jpg

Или онази на площад Тянанънмън и мъжът пред танковете - https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0412/0000412284-article2.jpg

Общи условия

Активация на акаунт