Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 773 681
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 1 515
Ох, следя темата и ме избива на смях  с тази рокля Joy
profi_1, аз имах същия модел блуза, но друга разцветка, дори доста по-рано от 1987 г.
Много си я харесвах.
Изглежда г-жа Ивана ме е видяла. Wink

# 1 516
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Колко му е! Все пак и тя е соц чедо. Wink
Ама при мен годината е 1986. Peace 

Rochellkа, Иванка е симпатична на тази снимка. Но нямам изградено специално мнение и отношение за никой от фамилията, освен за самият Тръмп.

# 1 517
Скрит текст:
Walnuss, аз също гледах документалка в You Tube. Холандски учени тестваха дали е възможно да са оцеляли в бурните води. Те самите не успяха с експеримента, но пък бяха на около 50 м. от брега или моста, така че не изключиха варианта операцията да е била успешна.
Друг интересен факт - майката на братята Англин е получавала цветя за рождения си ден, както и за деня на майката, всяка година, чак до смъртта си. От неизвестен изпращач. Много интересна мистерия. Направо си е за Криминалните досиета, може би в тази тема трябваше да постна снимката. Simple Smile

Рошелка, от момента, в който публикува тази история с бутафорната глава/ а те са всъщност 4 за четиримата бегълци, единият не успява да излезе/ това някъде в 16ч вчера, та чак до късния ми коментар след филма, не спрях да ровя в случката на всеки език, който владея.
Освен цветята за майката, има и писмо от единия брат - вече на 83г и болен от рак, където обяснява кой е..А и други факти.
Скриват се от света за да не успее ФБР да ги открие където  и да било.
От самото начало ми бе ясно, че обикновен бандит няма как да успее да се справи с това бягство и по-специално личностите на тримата ме заинтригуваха.
Те са били специалисти в банкови обири. Тоест винаги трябва да има перфектен план за действие, обикновени кокошкари не са способни на толкова филигранно обмислени и отработени действия. Коефициент на интелигентност много над средния.

Впрочем преди години в едно видео ми попадна историята на един български герой - Савко КалатА, който  по соца е бил подобен обирджия, а после в разградения двор на първите години на демокрацията е изряден гражданин и поданик на тая държава. Привлече ме това, че говори интелигентно, сдържано , а и много симпатичен на вид човек.
Както винаги разръчках всичко в нета за да сглобя всички факти за този човек. Не се успокоявам, докато не разуча всичко докрай. Ами изумена бях в положителен план. Той си има твърда ценностна система, че от държавно преди е могъл  да краде, но от домове никога.  Има издадени книги.

Савко Калата съм го виждала няколко пъти, даже за малко да почна работа преди доста години в магазина им. Той е родом от Созопол, сега живее в Бургас, магазинът им е на ул. "Мария Луиза" и се казва "Калата". Чела съм му и книгата, казва, че е спрял с престъпната дейност заради жена си, само тя е вярвала в него и е успяла с много търпение да го вкара в правия път. На мен ми се стори досадна неврастеничка, а той изглеждаше добър човек. Всъщност изкарах един работен ден в магазина им, притисната от безизходица, а вечерта ми се обадиха с предложение за по–добра работа с три пъти по–голяма заплата. Беше преди почти 20 години. Но само той ме попита уморена ли съм и се сети, че не съм почивала и съм умряла от глад, към три след обяд, а бях там от сутринта. И в Созопол съм го засичала по–късно, пред един магазин, където се събират кварталните пиянки да пият бира, не ме позна, но видях, че черпи пиянките, щедра душа е. Престъпната дейност са я възприемали малко като игра с аверите си навремето. Но не са крадяли само от държавата, а предимно кожени якета, касетофони, дънки и други такива екстри за времето си.

# 1 518
Е това е то.. Българките са били винаги авангардно облечени haute couture!!! Направихме справка с бившата първа дама. Можела е да бъде всяка една от нас, но все пак Ивана Тръмп е май 10-15 години поне по-голяма от списващите тук. Иначе докато се е мотаел из Европа с тоя афинитет към славянска хубост, като нищо сегашният УСА президент е можел да грабне и някоя българска хубавица.
Обаче Ивана не я харесвам, докато Иванка е толкова фина, източена, с прекрасни черти на лицето и недокосната от трите и раждания фигура. Расово момиче!
А в тая Мелания съм влюбена направо! Харесва ми всичко в нея.
............................................................................................
Дама от морето, благодаря за споделеното!
Значи отново усетът ми за хората не ме е  подвел спрямо Савко Калата. Наистина го усетих като добър човек и мъжкар едновременно. Изключително колоритна личност, жалко , че е нямало шанс/ за твое добро/ да пообщувате по-дълго, за да е още по-наситен разказа ти! А ясно, че женицата му не е лесна...голямо самочувствие лъха от нея още от видеото. Нека са живи и здрави!
Пиши по-често, Созопол е градче с толкова история!

# 1 519
Аз, таквоз,  в защита на Ивана, щот я харесвах едно време......Joy Добре си изглеждаше жената на млади години пък! По списания съм я гледала, но не намирам снимки в нета много. И Тръмпи не е бил зле, де! Simple Smile

Скрит текст:

Марла също ми беше симпатична.
Скрит текст:

Мелания я харесвам, добре изглежда и добре се държи жената! А за Иванка съвсем като Walnuss мисля! Simple Smile

# 1 520
Прекрасна Марла! Направо я бях забравила. Ако не друго, то на Тръмп не може да не му се признае добрия вкус за жени. Много красота е пърхала около него.
............................

А аз понеже дотук се презентирах като едно лишено от романтизъм същество, нечувствително към много мелодраматични филми от ехеее време оно, сега се сетих, че имам един филм, дето ме рани в сърцето яко. И историята естествено..два пъти купувах тази книга и двата пъти ме лишаваха от нея по-влюбени от мен в сюжета.
И за да не се поддам  случайно на ситуация, която да ме отклони от неромантичния ми натюрел, естествено Ричард Чембърлейн се оказа на неподходящия бряг, където не ходят жени и романтизмът ми бе убит в стартова фаза. Че прекалено захаросаните неща в този живот наистина са винаги измислени. И си останах скучен реалист с гравитация към цинизъм.Disappointed

# 1 521
  • София
На снимката на стълбището главата на Тръмп много нестествено ми стои.

Walnuss, с белия костюм ли го хареса?

# 1 522
На снимката на стълбището главата на Тръмп много нестествено ми стои.

Walnuss, с белия костюм ли го хареса?

Чембърлейн ли, бе? Всякак го харесвах..с бял костюм, без костюм.....можеше  и по кожа, даже за предпочитане.  Simple Smile

# 1 523
От сериала имам само смътни спомени от някоя и друга сцена, не съм била много голяма, когато го излъчваха. Но като ученичка прочетох книгата и много ме беше впечатлила. Препрочитала съм я както цялата, така и отделни откъси. Остана ми една от най-любимите истории.

# 1 524
"Птиците умират сами" съм чела поне 30 пъти, пасажи наизуст знам, но сериала съм гледала само 3-4 пъти Simple Smile

# 1 525

Една от най-атрактивните на пазара за антики е Кийтън музикалната пишеща машина, патентована през 1936 г. Тя е дело на Робърт Х. Кийтън от Сан Франциско, Калифорния. Днес тя е истинска колекционерска рядкост.
Скрит текст:
Машината е с кръгова клавиатура, което я прави да изглежда изключително любопитно предизвикателство за съвременните рационализатори. Вече има опити да я усъвършенстват, като запазят атрактивната й визия.
Самата форма на машината си Кийтън е обяснил в свои бележки така:

"Една клавиатура е приспособена за въвеждане на един клас музикални знаци, като линии на линиите и линии на регистъра, които, когато се повтарят, винаги се появяват в същите относително разположени позиции".

# 1 526
  • Dope Reach
Явно не ми е непопулярно мнението за Иванка. Grinning

Аз снощи попаднах на някакви снимки на Марлон Брандо и реших да се зачета в Уикипедия. С изненада установих, че има 11 деца, три от тях били осиновени, но е интересна историята на негова дъщеря, на име Шайен, надявам се съм уцелила произношението. Та, тя плод на брака му с третата му съпруга - Тарита. Шайен израства с майка си в Таити, а Марлон ги посещава доста рядко. Впоследствие това води до вгорчаване на отношенията им.

През май 1990 г. приятелят на Шайен е убит от нейния полубрат Крисчън, който твърди, че инцидентът се е случил по погрешка. Осъден е и лежи в затвора, докато не умира през 2008 г. от пневмония. Шайен изпада в дупка, малко по-късно получава диагноза шизофрения, по-рано е злоупотребявала доста с наркотици... Провален живот. Има малко момченце, не пише кой е бащата, майка й го осиновява. Шайен е била модел, не известен. Синът й също става такъв, в момента е на почти 30 години. Шайен умира през 1995 г., обесила се е. Била е само на 25.

Тук е със сестрите си Раятуа и Маймити, 1987 г. Тя е в средата.

# 1 527
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Една от най-атрактивните на пазара за антики е Кийтън музикалната пишеща машина, патентована през 1936 г. Тя е дело на Робърт Х. Кийтън от Сан Франциско, Калифорния. Днес тя е истинска колекционерска рядкост.
Скрит текст:
Машината е с кръгова клавиатура, което я прави да изглежда изключително любопитно предизвикателство за съвременните рационализатори. Вече има опити да я усъвършенстват, като запазят атрактивната й визия.
Самата форма на машината си Кийтън е обяснил в свои бележки така:

"Една клавиатура е приспособена за въвеждане на един клас музикални знаци, като линии на линиите и линии на регистъра, които, когато се повтарят, винаги се появяват в същите относително разположени позиции".
Simple Smile Simple Smile истинско бижу. благодаря ти с един тематичен музикален поздрав

и за да запазим елемента на запознаване с нещо ново или поне различно Simple Smile
музикалния инструмент Хърди Гърди. легендите шушнат, че на него са свирили вещиците. Simple Smile
не знам дали е вярно, на тази вещица го умее.

# 1 528

не знам дали е вярно, на тази вещица го умее.

Скрит текст:

Таз наистина е вещица с тая червена коса и врявата, която вдига! Нещо като усложнена латерна ми се вижда тоя инструмент. Ще прочета повече за него сега.
А  тереминът е инструмент, който свири само с вибрации и  е само за теб! Каквото си перпетуум мобиле, направо звукът на водопади би зазвучал изпод ръцете ти.

Тереминът (също терменвокс) е електронен музикален инструмент, който се контролира без физически допир от страна на тереминиста (музиканта). Кръстен е в чест на създателя си, Лев Термен, който патентова устройството през 1928 г.

Секцията за контрол на инструмента обикновено е съставена от две метални антени, които усещат относителната позиция на ръцете на тереминиста и управляват генератор на трептения за честота (за едната ръка) и за амплитуда (за другата ръка). Електрическите сигнали от теремина се усилват и се изпращат към високоговорител.

Звукът на инструмента често се свързва с тайнствени или зловещи ситуации. Поради тази причина, той се използва в множество филмови и телевизионни саундтракове. Тереминът се използва и в концертната музика (особено в авангардната).

# 1 529
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох, мъко моя!
само ми палиш фитила. Simple Smile Simple Smile а той е късичък... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт