Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 765 255
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 11 835

а имам и ей такива купи

Съвсем скоро видях в едни домашни потреби такива купички, само че тези за супа бяха с ушичките (точно в такива ядяхме в градината и училищния стол). Много спомени ми навяха.....

# 11 836
а , аз и с ушички имам Wink над 35г.+ са тези

# 11 837
Нашите в тези с "ушичките",но от плитките,сервираха пържени гъби с масло.

# 11 838
  • Наблизо
И ние ядяхме в такива в детската градина!

И баба има..Ах като сложи орехи вътре..

# 11 839
Това е една от най-ранните играчки в спомените ми. Дядо ми и баба ми имаха такава, от СССР донесена, разбира се.

# 11 840
Това е една от най-ранните играчки в спомените ми. Дядо ми и баба ми имаха такава, от СССР донесена, разбира се.

Невеляшка

# 11 841
На металните купички им казваха "шолички". В училищния стол в такива сервираха десерта - най-често крем или малеби. А в тези с ушичките сипваха чая на тези, които закусваха сутрин в стола Wink Имаме още такива у дома и ги ползваме за счукване на чесън, запръжки.... изобщо не са излизали от употреба Simple Smile
Имаше и едни малки метални за крем карамел. От тях видях някъде да се продават скоро ...

# 11 842
От 80-те години имаше още един сапун които за мен беше страхотен - Atlantic. Беше във формата на вълна. Имаше го в синьо-бяло и в зелено-жълто. През 95-97 го бяха пуснали тук но нямаше този аромат и трайност както на предходния от 80-те години.

Теорията за програмираното изхабяване май е по-стара, отколкото си мислим.
Май точно съвпада с падането на берлинската стена.
Някои хора на запад са решили, че на нас не си полага същото качество. Пък после са си рекли, че и на техния прост народец не му трябва качество , и бам, всички заводи - в Китай.
Помня, купувах батерии Duracell във Франция, пишеше - правено в Белгия. Купувам същите в България - made in China.

# 11 843
  • Далечният изток

Невеляшка
Неваляшка Wink

# 11 844
Нашите в тези с "ушичките",но от плитките,сервираха пържени гъби с масло.
Хаха, и в ресторантите в началото на 90-те също Hands Plus1

# 11 845
Тия шоли бяха през 90-те.
По детски градини, столове и т. н.

# 11 846
  • Euskal Herria
И още са същите в градините.

# 11 847
  • София
Миришат още, усеща се. Отворих Феята, че от нея имам няколко бройки. Сякаш тя е с най-слаба миризма от останалите, но е на нещо специфично, което не мога да определя, подобно на правен домашен сапун. Иначе се пени добре и се отмива малко по- трудно.

# 11 848
А някой сеща ли се горе долу кога течните сапуни започнаха да изместват обикновените? Колкото и да са трайни и приятно миришещи, много изсушават кожата и не са практични, особено за ползване от повече от един човек. Май беше преди около 20г?

# 11 849
А някой сеща ли се горе долу кога течните сапуни започнаха да изместват обикновените? Колкото и да са трайни и приятно миришещи, много изсушават кожата и не са практични, особено за ползване от повече от един човек. Май беше преди около 20г?
Изсушава кожата ако не е направен както трябва. Иначе няма никакви проблеми. Даже сапуна се ползва в някой рецепти от медицината.
А дали е хигиенично и опасно - ако от сапуна ставаха проблеми то редица поколения да са осакатени. Прабабите ви и прадядовците само с течен сапун са се мили през 1904.....

Общи условия

Активация на акаунт