Любители на Котки - Тема 137

• 29 846
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Да ви се оплача,от както започнах да давам био храната от била -само един вид яде с риба,е луда по нея вече нищо не признава нито пастетче,нито пауч..

# 586
Да ви се оплача,от както започнах да давам био храната от била -само един вид яде с риба,е луда по нея вече нищо не признава нито пастетче,нито пауч..

Сериозно ли? Това ще го пробвам за зор заман.

Таня, Наско в транспортната чанта, докато другите се наядат - друг вариант не виждам.

# 587
Здравейте, Макси се е разчесал на вратлето от зад със задната лапа. С какво мога да го намажа? Няма да го карам до ветеринар специално за това, нещо от аптека или вет. клиника?

Ще му мине като на коте!  Wink С нищо не мажа. Трябва да се има предвид, че лекарството ще бъде погълнато при първото миене. При лека драскотина не си заслужава. А и тяхната слюнка е дезинфектираща. Ще си измие раничката и ще му мине. Лошото е, че често заздравяващата рана ги сърби и разчесват образувалата се коричка, което прави още по-голяма раната. Получава се нещо като омагьосан кръг, но все в един момент успява да заздравее напълно.

Все пак ако държиш да третираш с нещо - разреден разтвор на ХИБИСКРЪБ. Дори сме си направили такъв в една пръскалка и така лекуваме уличните котки. И Рижко, и Светльо имаха рани по ушите докато бяха на улицата. Оправяха се с няколко напръсквания (обикновено 1 път на денонощие, защото бягаха).

При него това е ежегоден проблем, нека да си познавам котето по-добре. Става така, защото се чеше със задните лапи и няма как да се измие точно отзад на врата. Това е все едно ти да се оближеш по твоя врат, можеш ли?
Хибискръб няма поне в интернет, ще потърся другаде. Засега го почистих със сребърна вода и му изрязах задните нокти, но те станаха още по-грапави и така май не е по-добре.

# 588
  • Козлодуй
bethefirst, на предишната ми котка изгаряше бялото ухо още през февруари защото обожаваше да се препича и тя го доразраняваше с близане на лапата - мажех я с риванол на маз - https://apteka.framar.bg/30022847/риванол-унгвент-1-15-гр-гален-фарма
Или ако нямам с възстановяващ вазелин

# 589
Amy_nka,на мен никак не ми харесва това,сякаш тази храна и развали вкуса към всяка друга ...

# 590
  • София
При него това е ежегоден проблем, нека да си познавам котето по-добре. Става така, защото се чеше със задните лапи и няма как да се измие точно отзад на врата. Това е все едно ти да се оближеш по твоя врат, можеш ли?
Хибискръб няма поне в интернет, ще потърся другаде. Засега го почистих със сребърна вода и му изрязах задните нокти, но те станаха още по-грапави и така май не е по-добре.
Няма точка от тялото, която котките да не могат да си почистят. Ако езикът не стига, чистят посредством лапичките, които облизват. Дори често след накапване с Фронтлайн или Бродлайн, има странични ефекти като плюнчене и пяна от устата.

Таня, Наско в транспортната чанта, докато другите се наядат - друг вариант не виждам.
Мислиш ли, че докато вие и буйства затворен, някой ще яде?  Laughing Те са си другарчета и винаги са готови да се защитават. Страхотна комбина са. Само Боги може да отваря вратите. Ако някой измяука на врата, отива да му отвори. Самата тя обикновено не излиза. Прави го само, за да отвори на тях. А ако някой измяука разтревожено, всички се втурват към него, за да го спасяват.  Grinning

Преди няколко дни се запознах с котка-мореплавател.  Laughing Беше на пътешествие с яхта. Докато хората оправяха въжетата на яхтата, тя слезе няколко пъти по дъската, за да се разходи и да свърши някои важни дела.  Laughing

А това е една от атракциите на местната кръчма. Като си поръчаш риба, жената я чисти до морето и храни котките с вътрешностите. Всички котки бяха идеално загладени.  Laughing

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 14:48 от Тaня67

# 591
Скоро не съм ги показвала май 😁
Скрит текст:

И да ви се оплача...единия котарак на село изчезна... те са си дворни котки, този е много мил и добър, показвала съм го и тук - Закачко.. явно някой го е хванал. Къса ми се сърцето, беше ми Любимец 😢

# 592
Чисто новото легло на КУЧЕТО.

# 593
  • Козлодуй
И моите не се хранят ако не са заедно дори през стъкло съм ги разделяла за да се виждат и пак спират да се хранят ако не са един до друг Simple Smile

# 594
Duceto,те направо са залепени..как хубаво си спинкат,нашата котка е влюбена в мъжа ми,два пъти я шамари като беше малка че се изпика на неподходящи места и от тогава с типичния женски мазохизъм е залепена за него..сега чакам момък сигурно и за него ще се лепне освен ако не ревнува прекалено много...

# 595
# 596
Точно така, здрави котки без проблеми са напълно способни да се почистват сами навсякъде. Аз бих го завела на ветеринар, да проверят за краста и други паразити, и да разберат защо се чеше. Иначе може и с гранофурин да се дезинфекцират раните.

# 597
  • София
Таня благодаря от името на Мърчо.  Hug Тази седмица е Слънчо. Joy
Дейзи голям пазител станала. Heart
За Слънчо няма данни да се е хвърлял и хапал, ама кой знае, може да не са искали да ме притесняват...
Относно котките -мореплаватели :
Скрит текст:

Ducet0, вече завито бутче ще има. Wink Heart
Не оплаквай изчезналият котарак без време, много възможно е да се появи отнякъде. Една дворна котка беше изчезнала за повече от месец, били я затворили в близкия строеж.

Лисичка, на мен ли Тути ми се вижда много пораснала? Heart

𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈, хем ново легло, хем с балдахин. Hug

bethefirst, след като не е за 1-ви път, трябва да знаете какво предизвиква сърбежа и съответно разчесването.

# 598
Моля спешно за съвет: искам да взема женско кастрирано коте с много благ нрав, но имам куче и 15-годишен котарак, който е шеф, не искам да го уморя от стрес, моля, помогнете ми със съвет, ако сте имали подобни случки

# 599
  • София
Щом котето е кастирано, предполагам, че е повече от 6 м? Това, че нрава му е благ към хора, не означава непременно да е такъв и за себеподобни или кучета.
Каква порода е кучето? Да не го хапне вместо закуска?
Да се събере 15 г котарак + куче с кастрирана женска котка само практичния опит може да покаже. /мир/

Общи условия

Активация на акаунт