Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 авг. 2019, 14:38 ч.

Преместване в друго училище в 8 клас

 • 604
 • 24
 •   1
Отговори
 • Мнения: 9
Моля помогнете! Аз съм на 14 години, от малък град и ще бъда 8 клас. Записана съм в езикова гимназия с профил АЕ/НЕ. Проблемът е че не искам да бъда в това училище, а в друго, понеже:
1.изборът за това училище не беше мой а на родителите ми
2. в другото училище са всичките ми приятели
3. а и вече знам перфектно английския език
4. аз съм по-срамежлива и стеснителна, а всички, които са в тази паралелка вече се познават и са приятели, а само аз ще съм страничната
5. Няколко от момичетата са ми се подигравали заради външния вид и не искам да ми се подиграват и останалите цели 5 години
6. казвали са ми че една от учителките по английски език се държи много грубо с децата псува ги обижда ги и ги наказва

Искам да бъда в математическа гимназия в паралелка приложно програмиране, но местата са само 26 и вече няма свободни. Балът ми е висок (436 точки). Искам да попитам дали има някакъв начин да се преместя преди да е започнала учебната година или по време на годината.

# 1
 • Мнения: 446
Можеш да се преместиш, ако се освободи място в паралелката в математическата гимназия. Обади се по телефона, или иди на място в МГ, и попитай дали има свободно място. Ако сега няма, опитай пак през учебната година.

# 2
 • Мнения: 9
В момента всички места са заети. А трябва ли да се държат някакви изпити ако се освободи място?

Или пък ако остана в 8 клас и се преместя в 9 ще има ли проблем да се преместя тогава. Или ще ми бъде много трудно да наваксам и ще има ли някакви изпити, защото в сегашного училище се учи първата година само английски, а в другото тази година се учи много информатика и ит

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 15:29 от AnMary

# 3
 • Мнения: 4 490
За да се преместиш трябва да има свободно място. В някои случаи се отпуска допълнителна бройка, но от РУО. При преместване на по-късен етап ще има приравнителни изпити по предметите, които не си изучавала или има разлика в броя часове (хорариум). И не, не можеш да се местиш без съгласието на родител.
Език след седми клас няма как да знаеш "перфектно" дори и да ти е майчин. Да ти имам самочувствието. Аз съм филолог. Завършила съм езикова гимназия с преподаване на този език по всички предмети, имам филология (висше), преподавам езика и пак не твърдя, че го знам перфектно. Но и за българския не го твърдя, какво остава за език, който не ми е роден и не съм живяла в съответната езикова среда. Владея го и толкова.
Местене ще имаш право (смяна на профила) след приключване на първи гимназиален етап, т.е след като завършиш 10 клас.

# 4
 • Мнения: 446
Ако се преместиш след края на 9-ти клас, ще държиш приравнителни изпити по някои предмети. Балът ти е висок, предполагам си ученолюбива Simple Smile. Не мисля, че приравнителните изпити ще те затруднят.
Не се настройвай негативно преди началото на учебната година. Не обръщай внимание на децата, които те обиждат. Вероятно ще намериш приятели и в езиковата. Не е задължително да ти преподава учителката, която не се държи добре с учениците. Пожелавам ти много успехи и щастливи мигове през следващите пет години.

# 5
 • Мнения: 8 213
А според теб от къде ще се познават всички момичета в новият ти клас? Сама се настройваш, че няма да те приемат и ще те отхвърлят.

За кой град става дума?

# 6
 • Мнения: 9
А ако завърша 8 клас в езиковата  и се освободи място за 9 в математическата ще мога ли да се преместя като там в 8 клас интензивно са се изучавали английски, информатика и ит, а тук само английски. И ще трябва ли да държа някакви изпити по информатика и ит.

# 7
 • Мнения: 446
Ще можеш да се преместиш, ще държиш приравнителни изпити. Приравнителните изпити не са страшни.
А може да намериш добри приятели в езиковата, и да не искаш да се местиш след година.

# 8
 • Мнения: 9
А по кои предмети ще държа приравнителни изпити и какво представляват

# 9
 • Мнения: 8 213
Направили са група, в която са всички от класа и там всички си пишат, оговарят се да излизат звънят си и т. н.

Ти в тази група ли си?
Не разбирам как така всички се познават от сега, като сега се сформира класа? В град с 2 гимназии не говорим за някое малко градче.

Да не би да имаш някоя лицемерна приятелка, която те подкокоросва и шашка с такава информация?

# 10
 • Мнения: 9
Не съм в тази група, но разбрах за нея от едно момче от стария ми клас, което е в математическата.

# 11
 • Мнения: 446
Приравнителни изпити ще имаш по предметите, които не си изучавала или в новото училище са учили повече броя часове годишно (хорариум).
Не се настройвай предварително, че няма да ти хареса в езиковата. Включи се в групата на класа. Започни спокойно новата учебна година. Вероятно ще намериш приятели.

# 12
 • Мнения: 9
Всички тук се мислят за ,,популярни,, и за звезди щом са влезли в това училище с бал 230 точки. Видях чатовете от групата и пишат че са се записали с този език само защото няма да учат първата година и щели да излизат само навън и нямало да внимават в часовете. Докато в другото училище никой не гледа другия а мислят за учетието. Знам го, защото познавам много деца от другото училище.

# 13
 • Мнения: 4 490
Остави ги да си излизат. Нищо не ти пречи да си излизаш с приятели от други училища. И да залагаш над учението. Осми клас в езикова или не, е основно чужд език (минимум 13 часа на седмица). Целта е да се уеднакви нивото на всички от класа и да се изчистят пропуските. В края на годината всички осмокласници се явяват на външно оценяване по английски. Там ще се види кой колко знае. Освен това можеш да се включиш и в олимпиадата по английски и да провериш доколко наистина владееш езика. А ако имаш време от учене за извэнкласни дейности запише се на нещо. Предимство е, че ще учиш усилено е втори чужд език и ще излезеш с два езика, което е важно за реализацията ти по-нататък. Нивото на втори чужд език в математическата не е като това в езиковата.

# 14
 • Мнения: 8 213
Ясно, някой те навива и много държи да не си щастлива, че си приета в това училище ....

Трябва да се отърсиш от тези манипулации и да погледнеш тези чатове между колко деца са - например 3 не са 26. Дали наистина се рални и дали не са извадени от контекста. Защо някой, който не е от този клас има достъп до тях. И защо те навива?

Какво значение има дали Х, Y и Z искат да учат - това не е твой проблем дали те излизат или учат. Гледай себе си.

Например моята дъщеря също я приеха в елитна гимназия и едно познато дете започна да я навива как там всички били наркомани, не учели, учителите били зли и тя се връща притеснена. А аз я попитах нейния познат колко точно деца учили в тази гимназия познава - николко, а колко наркомана - николко, а колко учителя - николко. Ами от къде знае - така се говорело... Нали знаеш колко кисело е гроздето дето не можеш да достигнеш! Wink

Общи условия

Активация на акаунт