Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 38

• 44 288
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Е, да бе, то и това остава задължителна застраховка за всички имоти.... защото така добре работи същата застраховка за автомобилите (з гражданската говоря) и е толкова евтина, а и става все по-евтина от година на година.... ми що пък да не направят същото и за имотите

Ами защото сега като се случи на някого да падне къщата, този почва да реве държавата да го обезщети. И тя го прави някак си, макар да няма основание. И понеже няма основание, потърпевшият пък трябва да е доволен на каквото му дадат, ако ще и десет години да живее във фургон.

А срещу тези 20 лева годишно всичко ще е законно и хората ще имат право да искат, защото са си платили. И не смесвай ГО със застраховка срещу пълна щета от земетресение, защото са много различни.
Но все едно, няма да я бъде, защото всички реагират като теб, без да се замислят.

# 556
  • София
Да, прекрасно ще е: падне ти къщата, чукнеш си колата, счупиш си ръката.... всичко ти е застраховано и веднага ти го плащат. ама тъй като уж все пак обществото би трябвало да е съставено от пълнолетни индивиди, които могат да мислят за себе си и за бъдещето си хайде пък да ги оставим сами да си преценяват риска и да не ги застраховаме задължително за каквото се сетим. Защото иначе ако смятаме, че те хората са тъпи по презумпция  то как така на тия същите тъпаци им поверяваме в ръцете това свещено право да гласуват, да отглеждат деца и да ги възпитават.

# 557
ама тъй като уж все пак обществото би трябвало да е съставено от пълнолетни индивиди, които могат да мислят за себе си и за бъдещето си хайде пък да ги оставим сами да си преценяват риска и да не ги застраховаме задължително за каквото се сетим.

Супер, с две ръце подкрепям  Peace В това число да няма задължително здравно осигуряване и задължително пенсионно осигуряване. Щом хората не са тъпи, от тях няма нужда и всеки сам ще се подсигури. Аз си мечтая за това, ама ... Mr. Green

Освен това ако я няма тази застраховка нека да се каже ясно и точно - който не се е застраховал да духа супата и да не мрънка на държавата, ако му се случи нещо. Защото аз не искам с моите данъци да се построи къща на някой пълнолетен и можещ сам да мисли за себе си, понеже е пренебрегнал риска. Да се оправя, като е бил толкова умен Twisted Evil

П.П. Хоратя явно са тъпи и навремето са мрели от глад по улиците като остареят, ако няма кой да ги гледа, защото масово не са се подсигурявали. И тогава Бисмарк е осъзнал, че хората СА тъпи и е измислил пенсионната система.

# 558
Аз, признавам си нямам застраховка, точно защото ми обясниха, че всъщност при земетресение ако падне блока или стане негоден за обитаване ще получа някаква фиксирана, не много голяма сума, а ако се случи същото поради някаква друга причина, съвсем нищо няма да получа. Ами то за какво ми е да получа 25000 евро ако после трябва да дам 150000 за същото ново... а това да не всявам паника или нещо подобно, аз нямам за цел да всявам, но всичко се случва и ако някой си купува имоти на килограм защото иначе банката може да фалира, то и имотът не е застрахован, че няма да погине. И пак ще си изгорял с парите.

# 559
Има смисъл заради другите неща. Шансът да ти се срути къщата е малък, много по-голям е да се напукат стени, да се посучат дограми, да падне балкон... Тогава застраховката покрива щетите. Освен това застраховката е пакетна и те пази от наводнение от съседите например, от взлом, пожар, природно бедствие... Най-ценното за мен е, че при наводнение няма аз да се карам със съседите, а застрахователят ще ми даде парите и после ще си ги съди Mr. Green

# 560
  • София
Да ... защото пенсионната система работи така добре. Съгласна съм! Всички да се застраховаме задължително за всичко. Защото по презупциа хората са глупави нека държавата да се погрижи да ги застрахова, осигури и подсигури за всичко... като цитат от някоя антиутопия звучи.

# 561
Ами то вече е факт - за пенсия, за здраве, за безработица, за ГО...все задължителни.  Остава само едно, което наистина ще е полезно, ама точно то не е. Освен това аз казах - нека не е задължително, но тогава пострадалите да духат супата. Има избор, нали?

# 562
  • София
Избор няма. Задължително е.
И да, те всичките задължителности са за добро.... никога не са  защото "събираме едни пари".
И да, нека има застраховки - доброволни и нека незастрахованите пострадали да "духат супата".
Защото "доброволната задължителност" води единствено до - всички духат супата. Примери? Ежегодното дофинансиране на пенсионната система, на здравната каса, дори и изплащането на дълговете на софийската топлофикация, ако щеш.

# 563
  • София
Само да вметна, че фонда за обезпечаване на влоговете не беше достатъчен да покрие щетите от КТБ и за да са спокойни вложителите, държавата извади няколко МИЛИАРДА от бюджета. Хич не съм съгласна с МОИТЕ данъци да се обезщетяват малоумници, вложили парите си в очевидна пирамида, но какво да правиш, никой не ме е питал. Някак смешно е хора с никаква финансова култура да се изказват като последна инстанция последните няколко страници, нали?

# 564
Само да вметна, че фонда за обезпечаване на влоговете не беше достатъчен да покрие щетите от КТБ и за да са спокойни вложителите, държавата извади няколко МИЛИАРДА от бюджета. Хич не съм съгласна с МОИТЕ данъци да се обезщетяват малоумници, вложили парите си в очевидна пирамида, но какво да правиш, никой не ме е питал. Някак смешно е хора с никаква финансова култура да се изказват като последна инстанция последните няколко страници, нали?

В дълбока грешка си Mr. Green Ако имаш възражения те трябва да са към държавата, която е оставила пирамидата да работи, а не към хората, възползвали се от законните си права.
И, както писах, и аз не съм съгласен с много неща, но докато са закон ги спазвам. След като законно ме цакат с пенсията, защо законно да не намажа от КТБ?

# 565

И, както писах, и аз не съм съгласен с много неща, но докато са закон ги спазвам.
оф топик
Мислех, че си жена... Rolling Eyes newsm78

# 566
Случва се да се изпускат букви. Виждала съм немалко подобни случаи, ама не съм правила на въпрос Grinning

# 567
  • София
Застраховките на имоти все още не са задължителни по закон. За какво е цялата тази патардия тогава?
ПС: явно не разбираш казуса КТБ и добре че е така, можеше да се депресираш като разбереш, колко си прецакан от цялата работа.

# 568
явно не разбираш казуса КТБ и добре че е така, можеше да се депресираш като разбереш, колко си прецакан от цялата работа.

Според мен много добре го разбирам и мога да преценя дали съм прецакана или не. Виж, спор няма за това, че съм прецакана от пенсионната система, още далеч преди да ми е дошло до пенсия.

Но като хвърляш такива обвинения хайде обясни с какво съм прецакана? Като казваш А, кажи и Б, иначе думите ти увисват във въздуха. 

# 569
  • В планината / На морето
Случва се да се изпускат букви. Виждала съм немалко подобни случаи, ама не съм правила на въпрос Grinning
Има прибавена по средата буква, а не изпусната.

[quote author=Черна станция Черна станция в ср, 23 окт 2019, 22:16

явно не разбираш казуса КТБ и добре че е така, можеше да се депресираш като разбереш, колко си прецакан от цялата работа.
[/quote]

[quote author= January_ в ср, 23 окт 2019, 21:54
Според мен много добре го разбирам и мога да преценя дали съм прецакана или не. Виж, спор няма за това, че съм прецакана от пенсионната система, още далеч преди да ми е дошло до пенсия.

Но като хвърляш такива обвинения хайде обясни с какво съм прецакана? Като казваш А, кажи и Б, иначе думите ти увисват във въздуха. [/quote]

Ами всички плащащи данъци групово са прецакани от фалита, защото вместо за нещо общо полезно за групата,
(като например повишаване на пенсиите), парите им, събрани чрез данъци, отиват за изплащане на дълговете на банките.
Но това с гарантираните влогове в банките е ЕС закон и цели точно източването на държавите чрез банките.
Случи се не само у нас.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 05:57 от RichiRich

Общи условия

Активация на акаунт