Робот за почистване на прозорци

• 145 224
  • 797
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Следя темата от известно време и  много ми се иска да инвестирам в едно роботче. Имам неотваряеми големи прозорци и всеки път е предизвикателство, когато ги мия. За да ги измия прецизно, вися с половината си тяло на вън и не знам кога ще се изтрескам на плочките долу пред блока. Както и да е. Виждам, че има много доволни от Hutt W66 хукнах да го търся в официалния магазин на марката в мол Парадайс. Голяма разочарование...един служител ми обясни, че офицално не се произвежда за Европа и съответно, те го нямат, нямало и да го имат. ....Онемях...После попитах, защо тогава магазини като Техномикс или Зора, го предлагат от години...той "Ами, това е, което мога да Ви кажа. Гаранция за тези продукти не даваме". Много се разочаровах, но...все едно. Навила съм се и ще вземам някакъв. Можете ли да ми кажете дали Hutt w66 и Hobot 268 са горе - долу равностойни модели? На мен така ми изглежда, но съм съвсем боса по темата. Благодаря предварително за всичко, което можете да споделите. Flowers Sunflower

# 166
ММ ми подари за НГ един робот, досущ като този с кръглите дискове от клипа, не пише марка. Тяхна колежка си купила от някакъв сайт, по около 130 лв. и се похвалила и мъжете масово купили за жените си. Joy
Добре работи, но по ръбовете на стъклото и ъглите, остава недоизмито. Аз съм доволна, няма да му придирям толкова. При тях се пръска препарат на 1 диск, ако се пръсне и на 2-та, се хлъзга. Трябва да се сменят няколко пъти бърсалките, за да полират накрая.
Има и 1 тънък момент, ако се напръска горния диск ( когато робота е най-отгоре), то когато е долу, само ще полира, защото там ще е сухия диск. Та трябва да се сменя пръскането при смяна на бърсалките.
 Рекламите ги показват все на измити стъкла и човек не може да се ориентира за недостатъци. Не зная дали квадратния мие достатъчно добре по ръбовете и ъглите.

# 167
Hutt не ми изглежда да е като този Hobot, втория няма резервоар за вода.
Още събирам смелост за робота за прозорци, колко често пускате?

# 168
  • Враца
Здравейте.
Видях този модел намален.
https://www.emag.bg/robot-za-miene-na-prozorci-ihunt-robot-windo … earch-Action=view
Чудех се някой има ли такъв и от къде се купуват доп. подложки/кърпи. Или трябва да се шият допълнително?
Има ли доволни от модела?
Диорела, може ли да споделите от къде е купен този робот за 130 лева, може на лично съобщение, ако не Ви пречи.

# 169
ММ не знае през кой сайт са поръчани. Бил е обща поръчка и е възможно цената да е била по-изгодна заради бройките и НГ намаления.

Прегледах кутията и инструкцията, никъде нищо не пише, дори няма страна на производство.
Има 3 метода на движение - нагоре и в дясно, на ляво, на дясно.
Пише, че е 4 генерация, ъпгрейдната версия.

Full-auto smart glass wiping robot
Това е всичко, което може да се извлече като информация.

Вътре има комплект 12 бърсалки. Аз мисля да си поръчам още от алиекспрес, още търся подходяща оферта.
Трябва да има дистанционно , обезопасяващ шнур, за да не падне от високо и дълъг кабел с адаптер( захранване) + още един за връзка адаптер-контакт. Всеки път батерията трябва да се зареди преди работа.

В алибаба има оферта за квадратни, които се пълнят с вода, 117 евро+ 47 евро доставка.
https://www.alibaba.com/product-detail/Liectroux-WS-1080-Robot-W … 600273416028.html
Има и някакви други квадратни.
За кръгли дискове, но мин. 50 бр.
https://www.alibaba.com/product-detail/Glass-Smart-Robot-Full-au … e56QCQQJL&s=p

Едит
Във форума има няколко теми за тези роботи, вкл. една рекламна, потърсете ги, споделени са доста мнения, има снимки.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 14:16 от Diorela

# 170
  • София
Здравейте.
Видях този модел намален.
https://www.emag.bg/robot-za-miene-na-prozorci-ihunt-robot-windo … earch-Action=view
Чудех се някой има ли такъв и от къде се купуват доп. подложки/кърпи. Или трябва да се шият допълнително?
Има ли доволни от модела?
Диорела, може ли да споделите от къде е купен този робот за 130 лева, може на лично съобщение, ако не Ви пречи.
Точно този робот купих преди известно време. Писах и тук, че работи 2 часа и спря. Върнах го и ми върнаха парите бързо и безпроблемно. Не знам дали съм единичен случай. Не посмях да искам замяна. Иначе почисти много добре. Бих го ползвала с удоволствие, ако работеше.

# 171
Здравейте,
Записвам се и аз в темата. Искам да си взема поредния помощник, в лицето на такъв робот. Изчетох цялата тема, видях от какво сет доволни .
На мен основно ще ми трябва за почистване на бани и под. Имам 3 бани и просто не се издържа Blush
Аз съм се спряла за момента на това:
https://www.amazon.fr/Cecotec-Connected-Navigation-intelligente- … 58276&sr=8-17

# 172
  • Враца
Аз си купих един робот от Дедал. Струваше 255 лева с доставката.
Почистих си прозорците.
Не е зле. Спестява половината работа, защото дограмата трябва да се избърше на ръка, преди да се започне с робота. Но пък ако има неудобни външни прозорци, както при мен, е направо незаменим.
Личното ми впечатление е, че ако се мият всички прозорци с уреда си е направо забавяне. Стои се и се чака да свърши роботът, за да му смениш подложките. Затова следващият път планирам с робота да мия външните, а вътрешните, които и без това са лесни за чистене и не толкова замърсени, ще минавам на ръка. Така с помощта на робота ще бъда двойнон по-бърза. Просто сега ми беше мерак и изчистих всички страни на всички прозорци с него.

Друго, което сгреших, и дано да не е фатално, е че след всеки прозорец перях на ръка подложките и ги слагах мокри на машинката.
Вчера звънях на фирмата да ги питам друго нещо, и като споменах какво съм правила, служителят ми обясни, че по този начин има вероятност уредът да е всмукал вода и да се развали.
Свършило вече, но хич не ми хрумна, че има части, които може да се намокрят фатално.
Обясни ми, че се чисти със сухи пподложки, които съвсем леко се пръскат с препарат на спиртна основа, не на сапунена.
Ще купя още подложки и ще правя както ми каза.
Лошото е, че дори да имам 5 компплекта подложки, а аз имам 3 в момента, това означава, че мога да изчистя в един ден 5 крила на прозорци, докато не изсъхнат подложките за следващия ден. А аз имам около 15-20 крила, които трябва да се чистят с отделни подложки.
Та така с робота. На кутията трябвало да пише НОУ ИНДИАНС, но са забравили надписа на моята да го сложат Wink

Последно да добавя:
Като собственик и на прахосмукачка- робот от скоро, от свое име мога да кажа, че прахосмукачката е много по-смислен и практичен уред от робота за прозорци. Прозорци аз мия 1 път в годината, а прахосм. се пуска през 2-3 дни максимум. Освен това тя сама си върши работата, докато роботът за прозорци има нужда от постоянно наглеждане, смяна на подложки, гледане какво прави, защото когато се плъзгаше го спирах и го залепях отново...Накратко, можеше да мина и без робота за прозорци, докато от прахосмукачката вече не бих се лишила Wink

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 13:46 от Трън в Очите

# 173
  • Русе
Трънче, споделям същото мнение, но аз му намерих цаката на прозоречният. Връчих го на децата Simple Smile Когато всеки си изчисти стаята, ми го връщат, а за мен остава холските и на нашата спалня. Така не става тегаво Simple Smile

# 174
А пускали ли сте тези роботи за почистване на плочките в банята?

# 175
  • Пловдив
С моят редовно минавам и банята - след като съм я изплакнала, пускам робота, за да подсуши и полира плочките. Въпреки релефа по самите плочки -- няма проблем и не губи вакуума.

# 176
А какъв ти е робота? Спряла съм се на такъв с резервоар за вода, но държи висока цена.

# 177
От къде мислите да купите изгодно резервни бърсалки? Някой купувал ли е вече?

# 178
Аз купих робот и бърсалки от Амазон. Чакам да пристигнат.

# 179
  • Враца
Трънче, споделям същото мнение, но аз му намерих цаката на прозоречният. Връчих го на децата Simple Smile Когато всеки си изчисти стаята, ми го връщат, а за мен остава холските и на нашата спалня. Така не става тегаво Simple Smile

Браво, добре си се сетила! Wink

Общи условия

Активация на акаунт