На ЮНчето харесва му навън и за разходка, и за сън - Тема 2

• 18 563
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз мойто дете май го изнежих..почти цяло лято сме с чорапи. Не случсйно за трети път е с хрема, а е едва на 4 месеца. Баткото беше гол и бос цяло лято като се роди, разбиля се чак на 10 месеца за първи път. Но пък и онова лято беше бая по-топло, а и нямах батко с най-различни вируси наоколо.

# 556
  • WonderLand
И аз обух чорапите преди няколко дни, панталонче също обувам, че крачетата почнаха много да изстиват. Иначе цяло лято изкара по боди.

# 557
Аз мойто дете май го изнежих..почти цяло лято сме с чорапи. Не случсйно за трети път е с хрема, а е едва на 4 месеца. Баткото беше гол и бос цяло лято като се роди, разбиля се чак на 10 месеца за първи път. Но пък и онова лято беше бая по-топло, а и нямах батко с най-различни вируси наоколо.
И при нас ситуацията е подобна. Баткото като бебе беше много леко облечен и на климатик. Разболя се на 9месеца и то защото спрях кърменето и точно тогава му изникнаха първите зъбчета. Сега беше 3 дни на детска разболя се, разболя и всички нас и сега ме е страх да го пусна пак на детска да се разболяваме пак.
На бебетата са им така студени ръцете и краката и това значи че са добре и нямат температура. Аз баткото го познавам дали има Т като са му топли ръцете, а свекървата все ме караше да му слагам ръкавици за да се стоплят.

# 558
Извинявайте за глупавия въпрос, но как се събираше кърма от няколко изцеждания? Помня,че като си прибереш първата доза в хладилника, втората не може да я добавиш топла към първата..?
Пп: все още не иска да суче от мен и реших да се цедя и да и давам, пак е нещо. Поне засега, вярвам че скоро ще и отмине този период, но за да не ми спре съвсем кърмата - ще цедя Sad

# 559
Откриха на бебка начални признаци на рахит и педи каза да увелича дозата на витаминД х 4 капки на ден Cry и съответно отказа да бие ваксинат, та другата седмица ще пробваме пак. Аз забелязах че се поти от 2 дена ама грам не обърнах внимание, а бяхме цял месец на морето и на слънце на разходки ужас Sad дано се оправи бързо, че татко и като бебе е бил 3 месеца така . Каза, че и давам прекалено много АМ .. а аз и давам 150мл (175 с млякото) както пише на кутията х 5 хранения на ден, но тя даже 1 или 2 пъти да си изяде цялото количество винаги остава по между 50-60 мл . Направо ме шашна днес ...някой със същия проблем?

# 560
А как ви откриха рахит? Иначе аз бих потърсил 2ро мнение

# 561
При нас не действа линекса пробиотик. Един път ака сама, един път клизми. Но винаги е рядко акото. Мисля да пробвам био баланс след това.
Ортопеда категорично забрани бънджита, проходилки и тем подобни. Каката си седеше в кошарата за игра и започна да се изправя, оттогава само права стоеше Simple Smile.
Аз пък бебето един,  два пъти да съм му обула чорапи. Каката като първо дете беше доста навлечена.
Сигурно ли е за рахита? Педи пипа главичката отстрани и гледа крачетата, да не са на Х. Ние сме на 3 капки вит. Д, че качва бързо, а каква слабичка се роди. Но сме само на кърма и педи нищо не ми дудне, даже се кефи. На 3 мес е 6,4 кг и 63 см.
Бебка си цока. Даже вече без протектори. През нощта прави голяма пауза - над 5 ч. Онзи ден даже 7 ч. И бях направооо Памела Андерсън. Хванах я бързо и яде. После цедях, винаги цедя през нощта, че да не стане някоя беля.
Вчера след ваксината започна да кашля. После спря. Педи уж каза хрема, ама тя няма сополи или Т. Има обаче много лиги и май се дави от тях, като не може да ги преглътне. Голямо плюнчене пада... Но сега е добре, дано наистина да не е хрема...

# 562
За кърмата - аз изчаквам да се охлади (10 мин) й доливам в контейнерче в хладилника. Давам до 12 часа от най-старата кърма в контейнера. Така практикувам от 10-тия ден на бебка. Ние другата седмица сме на консултация и се надявам бебка да е качила минимума, че не виждам нито как да й увелича храната, нито да й я давам по често. Тя просто не иска, мъча я да яде повече и като се почне един рев и оглася блока. По на често пък също не иска. Иначе имаме поне 8 добре напишкани памперса (да не кажа 11, че на майка си прилича една пикла) и по едно ако на ден. Вчера изчислявах че на ден яде 750 мл.
Аз още не слагам гащи, караме на боди с чорапи, да може спокойно да се напъва.

# 563
  • София
Какви са признаците на рахита и при пухкави бебета ли се среща по-често? Ние др. седмица сме на консултация, надявам се всичко да е наред.

# 564
Ох с този рахит и аз настръхвам, като чуя някъде. И той много се поти от както се е родил, а и фонтанелата му е много голяма и крачетата ми се виждат леко изкривени на О. А й доста над дава, 7200 е. Мисля да го водя на преглед, че нашата педи все ми вика нормално е. За всичко отговора е нормално е. За жалост в близост няма друга. На 24.09 сме на ваксина та да видим дали пак ще има. Спокойно нормално е!!!! 😟 Изобщо не ни обръща внимание. Вашите крачета така ли са или се изправи ха вече?

# 565
  • София
Кърма давам до 48 часа от хладилник. Не я чакам да изстива преди да я прибера или смеся. И сега и с баткото.

# 566
Petia92 на мен ортопеда ми каза, че като са така изкривени на О е правилно,не знам кога трябва да се изправят, но аз мисля, че след 6тия месец вече почват да се изправят. Аз вит.Д забравям и не давам всеки ден. Фонтанелата й е много мъничка в сравнение с баткото. Днес я мерих вкъщи и на 3,5м е 6,900гр. идеално според мен. Определено се поти доста,но това си ни е ген може би, че и аз много се потя.

# 567
Момичетата, при които има кърмаческа стачка- забелязахте ли да ви намалява кърмата от отказа от сукане?

# 568
  • София
Не мога да кажа дали е намаляла. Факт е, че цедя много малко, но помпата не е мярка. Като стисна и пръскат струйки, това, че бебето не иска да суче и съответно е гладно не би трябвало да значи липса на кърма. С баткото минах през това...две три седмици беше ужасссс. Но с постоянство се оправя. Не мисля да се отказвам и настоявам да яде от гърда. Рано или късно ще отмине, макар да е адски изнервящо.

# 569
ditmade, и при мен е така. Не иска да суче, с много зор и носене и люлкане успявам. Моя не се и буди много през нощта, намали и нощните сукания, та не знам до къде ще я докараме.... Твоето бебе колко пъти се буди на нощ?

Общи условия

Активация на акаунт