Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 69 102
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Преди доста години бяхме там в Хотел Калина. Има механа в хотела, имахме закуска и останахме доволни.

# 211
Tommelise щом сте сами и ви трябва нещо по адреналинно-  пещера Голубовица- на има няма  километър преди Ухловица е , но трябва предварително записване

# 212
  • у нас
Tommelise щом сте сами и ви трябва нещо по адреналинно-  пещера Голубовица- на има няма  километър преди Ухловица е , но трябва предварително записване
четохме за нея. Познаваме и човекът, който я е картотекирал. Работила само късно лято, след това се пълнела с вода.. Планираме ходене юни, но ще проверим на място. Благодаря Simple Smile

# 213
  • Асеновград

Сливовдолското падало от днес, жалко че клипа не може да се качи, превишава размера. Водопада в момента е приказен.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 20:39 от Panayotu

# 214
  • София
Здравейте! И ние планираме това лято една седмица в Родопите. Нощувките ни ще са в Смолян, Триград и може би Доспат или Въча. За Смолян е ясно как стои въпросът с изхранването, но тези, които скоро са били в Триград, може ли да ми кажат има ли достатъчно места за хранене - т.е. някакви заведения, по възможност с местна кухня?

# 215
  • Стара Загора
На 24.05.2020 се разходихме до Крепостта Моняк, стигнахме с колата до последното възможно място, където може да се качи и я оставихме на една поляна, където имаше и други паркирани коли. Със слизането  ни посрещна аромат на билки и гледка към яз.Студен кладенец. Поехме по пътеката нагоре , която със снимките и спиранията ни отне около 50 мин. Горе от крепостта не е  останало много , но панаромата  направо ми спря дъха! Уникална красота! Слизането беше за около 25-30 минути. После се отправихме към село Широко поле, където в края му до язовира оставихме колата и поехме по жп релсите към Въжения мост. След около полвин час и много снимки на язовира го стигнахме . Имаше доста хора , а и времето беше хубаво. Преминаването му ни отведе до село Лисиците. От там се вижда скалния масив, на чийто връх бяхме преди малко (Моняк). Потърсихме Чит кая, но уви не успяхме да го намерим, виждахме скалите вляво от нас, където според координатите трябва да се намира, но няма никакви знаци, табели, маркировки. Растителността  е много гъста, направо е непроходимо, попитахме един местен дядо, но и той не можа да ни упъти, уж направо, но.... до никъде. Времето напредна и решихме да се връщаме. Отново по моста, който доста се люлее и на места дъските са му изпочупени, минахме през жп гарата точно когато идваше влак пътуващ за Кърджали и по пътеката виеща се покрай линията се върнахме до колата.  Получи се чудесна разходка , която може да се реализира за един ден.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 11:36 от Tihomira Fereva

# 216
  • София
Здравейте! И ние планираме това лято една седмица в Родопите. Нощувките ни ще са в Смолян, Триград и може би Доспат или Въча. За Смолян е ясно как стои въпросът с изхранването, но тези, които скоро са били в Триград, може ли да ми кажат има ли достатъчно места за хранене - т.е. някакви заведения, по възможност с местна кухня?
А къде около язовир Въча, бихте ли споделили?

# 217
  • София
Скрит текст:
А къде около язовир Въча, бихте ли споделили?

Последно се спрявхе на Доспат, така че за съжаление не мога да съм полезна.

# 218
  • Пловдив
Има в Триград места за изхранване, и механи, и към хотелчета местенца. Даже чеверме улучихме миналата година на едно от местата. Отделно и Аркан хан си работи, градината е прекрасна, храната не е лоша също(там е една идея по-скъпо от другите места).

# 219
Здравейте! Искаме да посетим Лисиците и крепост Моняк. Чудя се къде ще в удобно и приятно да се настаним за 2-3 нощувки? Иска ми се да е по-хладно и спокойно.

# 220
  • Пловдив
Ние също искаме да ги посети и запазих в Златоград за края на юни. Ще обиколим забележителностите около Кърджали и Златоград.

# 221
Здравейте! Искаме да посетим Лисиците и крепост Моняк. Чудя се къде ще в удобно и приятно да се настаним за 2-3 нощувки? Иска ми се да е по-хладно и спокойно.

мое любимо място за района на Кърджали е Главатарци -има и места с  по скъпо , но и с бюджетно настаняване, с ресторанти , както и места за самостоятелно приготвяне на храна..Не знам сега с тази обстановка обаче кой работи , кой не

# 222
  • у нас
Има ли някой ходил в Харамийската пещера? Ако има, може ли малко по - подробен разказ? Качването ще го мина, обаче психологическия момент на спускането ми е малко загадка как ще стане. Уговори ли сме си посещението, искам да го изживея, обаче момента с първоначалното увисва не на въжето🤐 как е организирано спускането

# 223
Има ли някой ходил в Харамийската пещера? Ако има, може ли малко по - подробен разказ? Качването ще го мина, обаче психологическия момент на спускането ми е малко загадка как ще стане. Уговори ли сме си посещението, искам да го изживея, обаче момента с първоначалното увисва не на въжето🤐 как е организирано спускането
Да, аз съм минавала Харамийска 😀
Не е страшно пускането, със седалка си и отдолу те чака някой, а горе е човек, който те осигурява и води групата. Ние бяхме с един водач, но в групата имахме алпинист. Той се спусна пръв и ни посрещаше. Преживяването е незабравимо и калта по дрехите също.
Добавям, че това беше преди 15 години, сега може по друг начин да става преминаването през пещерата.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 14:57 от Дю

# 224
  • у нас
Благодаря Simple Smile казаха ни за стари дрехи😁дано оцелея. ММ виси по въжета, някой път от работа, някой път за кеф, та той ще ни посреща долу. Въпроса е да увисна😂

Общи условия

Активация на акаунт