Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 68 502
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • Асеновград
Здравейте,
Да препоръчате природни забележителности и възможности за разходки (с деца) в района на Златоград?
Предварително благодаря!

Здравейте, не е много близо, на 52 км е, но ви препоръчвам Дяволския мост до Ардино. На нас много ни хареса.
Привет! Благодаря много, ходили сме там.
Нещо друго в региона, аз виждам Момчиловата крепост и крепост Устрина, като второто по-скоро смятам да не го причинявам на децата си Grinning
Обаче, бедничко ми се струва и откъм екопътеки.
Струва ли с, според вас, разходка от Златоград до Мадан или Рудозем, говоря за самите градове вътре или не? Джебел?
Мадан- музея на кристалите. Рудозем-Крепост Козник и еко пътеката край нея.Около Златоград има много интересни места.Скалните гробници край Бенковски и Ягнево. Крепост Устра е доста ексктремно преживяване но определено си струва. Подвиз-Момчилова крепост е съвсем достъпна, там атракцията е вечерното шоу-прожекция.Има и още обекти.

# 421
  • Велико Търново
Момчиловата крепост за нас си остана едно от топ местата в Родопите😊 Дали сме били в такова настроение или е въпрос на усещане, не знам, но много ни хареса! Съжалявам за вечерното шоу само, но ние бяхме отседнали в Пампорово и ни идваше малко много път за вечерно каране. Не знам сега как е, преди 3 4 години пътят не беше много добър към нея

# 422
И на нас ни хареса Момчилова крепост, но сме ходили преди доста години и не е имало тогава вечерно шоу.

Много полезна информация споделяте, за което ви благодаря!

# 423
  • Пловдив
Къде точно се намира Момчиловата крепост? Ако може някакъв ориентир от Пампорово.

# 424
  • Варна
gigi-gagi, благодаря за отделеното време за това детайлно и интересно мнение, специално се включвам да благодаря! Дано подобни мнения стимулират всички питащи тук, после да споделят впечатленията си. Безкрайно полезно и интересно е!

# 425
  • Асеновград
Къде точно се намира Момчиловата крепост? Ако може някакъв ориентир от Пампорово.
https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9F%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D1 … 6923109,12z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14ac5814e3baf27f:0xa00a014cd0f87e0!2m2!1d24.6953599!2d41.6567751!1m5!1m1!1s0x14ac543818730a9b:0x24ebe4c2e554680d!2m2!1d24.8316128!2d41.5832469!3e0?hl=bg
След селото има тесен асфалтов път до под самата крепост, нагоре има обособени пътеки които я обикалят отвсякъде.

# 426
  • Стара Загора
Знаете ли дали Перперикон работи?

# 427
  • Русе
Моля да ми препоръчате къща за гости или хотел с басейн, без Чилингира , но някъде в района около Бековите скали или по на юг . Много отрицателни отзиви за Чилингира прочетох и се отказах ....

# 428
  • Пловдив
По-напред в темата съм писала, че от Въча до Бекови скали някога е имало път или пътека, около 15 км, но с денивилация голяма. Та това са доста далечни райони. Все пак аз ще си говоря за Равногор, тъй като прекарвам почти всеки уикенд там. Няма как да стоплим вода в басейн, макар и да ни се иска.Днес е 18 гр., постоянно си е хладно, та на нашата 1340 м.надморска височина не съм видяла къща с басейн. В селото има само един работещ хотел, за съжаление-Борика.

# 429
  • до най-прекрасния мъж
Моля да ми препоръчате къща за гости или хотел с басейн, без Чилингира , но някъде в района около Бековите скали или по на юг . Много отрицателни отзиви за Чилингира прочетох и се отказах ....
Ако ще посещавате Бекови скали, имайте предвид, че са от другата страна на язовира и доста ще обиколите с кола, докато стигнете Равногор.

# 430
*Sisi_91*,
 Да, Перперикон е отворен за посещения, но препоръчвам да се ходи сутрин рано, че после като ги напече тези камъни става много неприятно.

# 431
  • София

Привет, бихте ли казали какви са отрицателните отзиви и в каква посока? Питам, защото резервирахме за средата на септември, първият възможен Свободен уикенд от края на юни. Аз такава заетост и запълненост в България и то по време на пандемия и ограничено международно пътуване, не бях виждал. Може и на лични. Благодаря.

# 432
  • София
Здравейте! През август ми се очертава летуване в Родопите - Смолян, Триград, Доспат. Не мога да се ориентирам, дали лифта за Снежанка работи. Някой знае ли?

# 433
  • Пловдив
2 лифта работят - до Студенец и Студенец - Снежанка. Може и с кола да се стигне до кулата.

# 434
  • Пловдив
в Равногор има мисля достатъчно къщи и хотелчета.

Общи условия

Активация на акаунт