На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 27

• 93 671
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Димитровград
Може ли координати на мястото?
https://www.google.bg/maps/@41.6686742,26.6007788,213m/data=!3m1!1e3

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 13:04 от papaone

# 151
Много се извинявам за вероятно тъпия въпрос, но може ли да ми кажете колко кутии цигари мога да внеса за лична консумация от Турция? Ама да го обясните като непушач, че това късове и прочее нищо не ми говори Grinning Имам поръчка от близка, която не знае колко е позволено, а аз, както казах, не пуша и винаги на въпроса за цигари на митничаря отговарям отрицателно, защото никога не съм купувала...

# 152
  • Пловдив
Не съм убедена за законово допустимото количество, но преди няколко седмици, при едно от излизанията ни до Турция, на връщане българските митничари се заядоха с някакви турски граждани за един стек цигари. Онези като много отворени вдигнаха скандал, наизскачаха техни поддръжници от другите коли и те да се разправят и познай: накараха ги да изкарат целия си багаж, стелките на колата, чашите кафе, мокрите кърпи от жабката и направо изтърбушиха автомобила им 🤦♀.
 Къс- това би трябвало да е 1 цигара. Има кутии, съдържащи 10 бр цигари. Стандартно са 20.
Наскоро някъде четох, че позволяват да се внася до 2 броя от асортимент на лице от пътуващите в колата. Например: 2 сапуна на човек, 2 кутии прах и т.н., но дали важи за цигари, не знам. Не съм се интересувала за тях, както и от алкохола. На твое място бих отказала подобна услуга или най- много 2-3 кутии до 1 стек - ако го вземат, да го вземат без протест и толкова.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 14:05 от AlexaS

# 153
В сайта на Агенция "Митници" е отбелязано:

Акцизни стоки
АКЦИЗНИ СТОКИ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ЛИЧНИЯ БАГАЖ НА ПЪТНИЦИ, ПРИСТИГАЩИ ОТ ТРЕТИ ЗА ЕС СТРАНИ

Всеки пътник над 17 годишна възраст може да внесе и:

а) тютюневи изделия:

- 200 броя цигари за въздушните пътници и 40 броя за останалите пътници;

- 50 броя пури за въздушните пътници и 10 броя за останалите пътници;

- 100 броя пурети за въздушните пътници и 20 броя за останалите пътници;

- 250 грама тютюн за пушене за въздушните пътници и 50 грама за останалите пътници.

# 154
А, с митничар не бих се заяла.

Благодаря за информацията от митниците. Много несправедливо - фрапантна разлика между сухопътни пътници и по въздух.

# 155
  • у нас
Много се извинявам за вероятно тъпия въпрос, но може ли да ми кажете колко кутии цигари мога да внеса за лична консумация от Турция? Ама да го обясните като непушач, че това късове и прочее нищо не ми говори Grinning Имам поръчка от близка, която не знае колко е позволено, а аз, както казах, не пуша и винаги на въпроса за цигари на митничаря отговарям отрицателно, защото никога не съм купувала...

В първия пост пише - по 2 кутии на човек. Не си правете експерименти. Снощи една жена "изгоря" с 4 кг тютюн, които й били поръчка. Освен че остана без тях, отнесе и глоба.

# 156
  • Пловдив
Трябва да вземем един корниз за пердета и ако не се побере в колата вариант е да го сложим на покрива.Моля,ако някой е носил дълъг товар на покрива на колата през Капитан Андреево да сподели дали митничарите правят проблем?

# 157
  • Димитровград
Ами виждал съм какво ли не, даже цял диван от холова гарнитура на покрива на лек автомобил да минава през границата. Вие за един корниз се притеснявате. Simple Smile

Спират движението на ГКПП Лесово на 16 септември.
https://www.dnes.bg/stranata/2019/09/14/spirat-dvijenieto-na-gkp … -septemvri.422890

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 22:09 от papaone

# 158
Относно цигарите,приятелка на връщане от Турция купила 3 стека от безмитния магазин,глобили са я 240 евро и са конфискували цигарите,това на нашата граница.
Някой може ли да ми каже адреса на ТАС в Чорлу?
Вчера си взех карта от Мигрос,незнам само дали трябва да се регистрира или може направо да се ползва.

# 159
  • Бургас / UK
Картата на Мигрос може да се регистрира , но ви трябва турски телефонен номер...иначе важи един месец (мисля) .Аз вече втори път си купувам 1,50 ТЛ струва, така че не е проблем да си купувате , когато ви трябва.
Ние купихме 1 стек цигари , когато се прибирахме, сложих го в раницата си и нямахме проблеми...,но както писах митничарите изобщо не ни обърнаха голямо внимание.

# 160
Чела съм го първия пост, но от приятелката разбрах, че някои по-завъртяни цигари били с различна бройка в кутиите. Нищо, де, инфото от Митници е предостатъчно. Иначе ние ще сме с автобус, ще се връщам от морето, та на отиване или на връщане ще ѝ взема от дютито. С автобус още повече се съмнявам да ни "хванат", ама не искам да рискувам, та ще си взема регламентираното от закона.

# 161
  • Димитровград
Няма как да вземете от безмитния регламентираното (2 кутии цигари) - продават се на стек. А и струва ли си?

# 162
Здравейте ..в неделя ни се отваря възможност за посещение на Одрин..Дали ще е пазар или просто разходка ..ще разберем ..
От старите теми прочетох,че в неделя основно аптеките за затворени.
..Понеже е 22септември смятате ли че ще има хора по границата или по-скоро в събота е по натоварено?
Знаете ли къде в Одрин има склад или магазин за закупуване на фризьорско обурудване?

# 163
Аз да отговоря за Унисите - да, кухнята им е много вкусна, вечерта хапнахме пица и бургер, много добри бяха. Минус е липсата на биричка към тях, ама карай  😅 Само кюнефето много не ми допадна, тъй като не беше сочно достатъчно.
А закуската им вече е на блок маса и е от богата по-богата, да се чудиш от кое да си вземеш. Стаите са просторни и много удобни, хигиената е на ниво. Препоръчвам силно!

# 164
  • Ст.Загора
Чела съм го първия пост, но от приятелката разбрах, че някои по-завъртяни цигари били с различна бройка в кутиите. Нищо, де, инфото от Митници е предостатъчно. Иначе ние ще сме с автобус, ще се връщам от морето, та на отиване или на връщане ще ѝ взема от дютито. С автобус още повече се съмнявам да ни "хванат", ама не искам да рискувам, та ще си взема регламентираното от закона.
На отиване вземи цигари, на връщане автобусите не спират на безмитна . Ние снощи се прибрахме от Кушадасъ ,но бяхме с автомобил и за 30мин. минахме  двете митници .

Общи условия

Активация на акаунт