На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 27

• 93 666
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
По телевизията говорят за нечовешки опашки на ГКП Малко Търново и Лесово от турска страна. Има ли някой потърпевш, който е чакал -  нека да сподели впечатления, ако има желание.

# 346
  • Пловдив
beljata, сега и мен ме е яд,че не взех зехтин от Кипата... за пореден път се убеждавам,че борсите спокойно могат да се пропускат. Прахове все в някой супермаркет има на индирим...Само шампоаните на Ипек не съм ги виждала другаде, освен на борсите.
Уни-то наистина е много хубав. Ама аз се чудя моя син защо така бързо го хаби(все едно го пие), пък той не се пенил толкова. Далин един път взех,но не ми хареса как мирише. Сега купих от Бим-а на тяхната марка един,ще го видим как е.
mama iasi, и аз предпочитам сами, определена компания да си ходим. Много ме дразнят всички,които нахалстват да идват с нас(при положение,че си имат коли) и само поръчват това и онова. Аз накрая от изпълняване на поръчки за мен си не мога да гледам...

# 347
  • Бургас
Свекърва ми се прибра вчера през М.Т. Каза, че минали за 20 мин. Но в събота на Лесово са чакали 4 часа, за да влязат. По нейни думи и на М.Т. било същото в събота. Просто събота не е удачен ден, макар и пазарен.

# 348
  • ВАРНА
От събота вечерта около 20 часа до неделя около  обяд 29 септември от турска страна е спряно преминаването на МПС от турска страна - скъсан оптечен кабел и е било блокирано влизане - излизане през Лесово и М.Търново.

# 349
  • Варна
beljata, сега и мен ме е яд,че не взех зехтин от Кипата... за пореден път се убеждавам,че борсите спокойно могат да се пропускат. Прахове все в някой супермаркет има на индирим...Само шампоаните на Ипек не съм ги виждала другаде, освен на борсите.
Уни-то наистина е много хубав. Ама аз се чудя моя син защо така бързо го хаби(все едно го пие), пък той не се пенил толкова. Далин един път взех,но не ми хареса как мирише. Сега купих от Бим-а на тяхната марка един,ще го видим как е.
mama iasi, и аз предпочитам сами, определена компания да си ходим. Много ме дразнят всички,които нахалстват да идват с нас(при положение,че си имат коли) и само поръчват това и онова. Аз накрая от изпълняване на поръчки за мен си не мога да гледам...
Фермани мога да напиша за пътуването с други хора...
Скрит текст:
И за пазаруване, и с друга цел. Не е лесно да се намерят хора, които са на същата вълна и обикновено подобно пътуване води до неприятни емоции. Когато пък е основно за пазаруване, се губи много време, ако всички се движат в пакет.
Когато пътуващите са еднакво запознати с мястото, където са, не е проблем. Имаме едни такива приятели. Често пътуваме паралелно до Истанбул. Били сме заедно и в Одрин. Ние с нашата кола, те - с тяхната. Но с тях можем да си позволим да сме отчасти заедно, отчасти отделно и всички да сме доволни. Не сме зависими едни от други, а в същото време се допълваме и ни е приятно да сме в компания.
Обаче неведнъж сме били гидове. Не се получава добре. Хем губиш от и без това ограниченото си време да развеждаш новаците и да им обясняваш какво и що, хем пак са недоволни и така никой не е удовлетворен.
А за пазаруването като си знаем възможностите, по-добре е да сме си сами и заради обема на багажника. Голям е, но никога не стига. А като сме с други пак така способни, става страшно. Да, делим си парите, но пък се съобразяваме и с тях, ограничаваме се в покупките... Ами не, мерси. Вече всеки сам. И без това ходим твърде рядко (според моите виждания Flushed), и без това се съобразявам с ММ и с две малки деца... Стигат ми. За 40 лв. икономия няма да си го причиня.  Да не говорим, че някои се правят на тарикати и пътуваме все с нашата кола, щото "тяхната била малка, не била много в ред..." и подобни. Като ги отрежем, рязко се научават да пътуват сами. Други пък още по-хитри. Даже не си правят паспорти, ама иначе се сърдят, като им кажем, че сме ходили. Не сме се били обадили, те искали това и онова...
Приемам поръчки само от много близки хора (всъщност и това е силно казано, просто ги питам как са със запасите и вече преценявам какво да им взема) и от такива, които също приемат мои, когато се налага. И все пак гледам да не прекалявам и да се огранича в 3-4 дребни неща - хем да не губя времето им, хем да не заемам място в багажника им.

Шампоани на Ипек имаше преди и в Мигрос. Не знам дали има още, но никога не са предлагали асортимента, който съм виждала на борсите. 3-4 вида може би. Аз последните пъти купувам по една литрова опаковка Биоблас с чесън, пак от борсите. Реално и аз само заради това минавам от там. Поне отива дълго време. Хубав е.

Опашките на Малко Търново и на Лесово са били заради проблеми със системата/електричеството, а не заради твърде многото пътуващи. Споменатите по-горе приятели се прибраха в събота преди срива и са минали за 20-тина минути.

# 350
Никога не съм смятала дали ми излиза по-изгодно да ходя до Одрин (от София) или да си купувам нещата от тук. Най-вероятно не ми излиза по-изгодно, но не отивам там само за да спестя някой и друг лев. Отивам за кеф. Затова, ако мога, гледам да е с две, не с една нощувка. Пътуваме и сами, точно защото не искаме с никого да се съобразяваме (а и да делим багажник), та и от гориво няма как да пестим. Кеф цена няма! Ако не е Одрин, ще е по-близките ни Димитровград и Ниш, но там стоките не са ми така интересни. Кухнята пък ми е до болка омръзнала.

# 351
  • София...........
От събота вечерта около 20 часа до неделя около  обяд 29 септември от турска страна е спряно преминаването на МПС от турска страна - скъсан оптечен кабел и е било блокирано влизане - излизане през Лесово и М.Търново.

Не е вярно!
Ние точно на 28 септември в 22:08ч влязохме в България. От Турска страна минахме за 15 мин., но на БГ пунктовете чакахме около 2 часа

# 352
  • Където морето целува небето...
Някой знае ли, защо от 19/09 няма работещи камери на МТ?
Срив е имало в системата и проблем с електричеството, затова е било забавянето.
За пътуването - аз пък предпочитам да сме с познати не толкова за деленето на горивото, колкото за женска компания. ММ не е очарован от обикалянето по магазините за дрехи и си имам дружка, докато мъжете пият кафе. Разбира се, това са хора, с които сме на една вълна и се разбираме чудесно (и двете семейства сме с комби и миниван).
Поръчки на приятели изпълнявам само за лекарства. Само на родителите ми взимам и прах, олио и тн. На познати избягвам да нося, пък който иска да се сърди.

# 353
  • Пловдив
beljata, много си права за мястото в багажника хихих и аз не си го давам,че все не стига...шегуваме се,че вече с ремарке трябва да ходим. Наистина компанията е много важна, все пак за разтоване отиваш, не да береш нерви и да се съобразяваш с някой.
Другия път ще се огледам за Ипек и по маркетите. На пролет много ми капеше косата,ама много, и не знам дали си внушавам или просто се уцели, но като почнах да ползвам синия Ипек (с цинк) косопадът ми спря.
И да ви кажа за преден пъд се убедих колко услужливи са турците. Имах проблем с колата. И понеже знам къде им е улицата със сервизите отидох направо там. Беше още рано и не работеха, но от един магазин за авточасти направиха всичко възможно да ми помогнат. Слава Богу оправиха се нещата,но много приятно изненадана останах.

# 354
Имам въпрос по отношение на Лесово - съществува ли проблем в достигане на ГКПП-то, заради дългата опашка от тирове, задръстващи лентата за движение в посока Турция, и същия подобен в посока България, заради строителството в турския участък преди границата - стеснение на пътя, допълнително задръстен от тирове?.....някъде по-напред в темата имаше съвет да се избягва Лесово по тези причини. Някой да сподели скорошен опит, моля. Действително ли да се стигне до двата гранични пункта е голям проблем?

# 355
  • Пловдив
Днес на КА тирове 14 км в посока Турция.
Иначе и в двете посоки за по-малко от час.

# 356
Здравейте може ли да ми кажете какъв спрей за нос купувате от Одрин?

# 357
  • Димитровград
Iliadin nasal spray.
https://www.ilacabak.com/iliadin-0-05-10-ml-sprey-4944

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 23:11 от papaone

# 358
  • там където има винаги вятър
...........
За пътуването - аз пък предпочитам да сме с познати не толкова за деленето на горивото, колкото за женска компания. ММ не е очарован от обикалянето по магазините за дрехи и си имам дружка, докато мъжете пият кафе. Разбира се, това са хора, с които сме на една вълна и се разбираме чудесно (и двете семейства сме с комби и миниван).
Поръчки на приятели изпълнявам само за лекарства. Само на родителите ми взимам и прах, олио и тн. На познати избягвам да нося, пък който иска да се сърди.
Не е само твоя мъж  Peace За това му намираме пейка и да чака там  Crossing Arms
Като казвам сами - не сме само ММ и аз, а дъщерята и внучката. Така че сме си достатъчно  Wink

Последния път дъщеря ми взе на  приятелка омекотител/беше поръчвала на предното ходене/. Да, но се оказа че имала още и не искала  Crossing Arms Не ми е излишен, нооооо друг път на никой нищо. По-добре никой да не знае къде ще ходим. Вземам и на другата ми дъщеря  и ако 2-3 поръчат същите неща... не ми се рискува на границата  newsm78

# 359
  • у нас
По-добре никой да не знае къде ще ходим.

Подкрепям, напълно съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт