На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 27

• 93 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Ще пътувам с дъщеря ми на 14 години до Одрин. Детето има паспорт и декларация от нас двамата с баща й, че даваме съгласие да пътува извън БГ самостоятелно, без придружител, което е вадено за друго нейно пътуване самостоятелно извън страната. Сега, когато сме само двете ще изискват ли друга декларация? Сигурно и Акт за раждане ще искат, така, че ще нося.
Няма да искат друга декларация. Само си направете копие. Акт за раждане няма нужда да се носи при напускане на страната, но ако искате за ваше спокойствие си вземете САМО копие. Граничните полицаи има как да проверят кои са родителите на детето.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 15:30 от JPJ

# 406
  • у нас
JPJ, не подвеждайте потребителката! Акт за раждане се носи задължително. Сверяват оригинала с копието и си задържат копието и копието на декларацията за съгласие.
Или може да се поразходи до границата и да ги върнат.

# 407
JPJ, не подвеждайте потребителката! Акт за раждане се носи задължително. Сверяват оригинала с копието и си задържат копието и копието на декларацията за съгласие.
Или може да се поразходи до границата и да ги върнат.
Мисля, че не я подвеждам. Аз точно това работя - граничен полицай съм на паспортно-визов контрол(на летище). Каквито са изискванията при нас, за напускане на страната на деца, такива са и на другите ГКПП. Говорил съм и с колега от ГКПП Капитан Андреево.

# 408
  • у нас
И на летището е така - без декларацията за съгласие от другия родител не може да се изкарат децата от страната. Даже проверката е много щателна/поне при колегите ви, на които съм попадала/.

# 409
  • Стара Загора
Здравейте, предварително искам да се извиня, но с търсачката за лекарства нещо съм скарана. В сайта на Фрамар виждам само активните вещества, но не и кодовете. Търся нашите Солпадеин (съдържа три активни съставки: парацетамол - аналгетик и антипиретик, кодеин фосфат) и прахчета Дона - глюкозамин сулфат. Някой може ли да ми помогне с тези кодове?

# 410
Здравейте, предварително искам да се извиня, но с търсачката за лекарства нещо съм скарана. В сайта на Фрамар виждам само активните вещества, но не и кодовете. Търся нашите Солпадеин (съдържа три активни съставки: парацетамол - аналгетик и антипиретик, кодеин фосфат) и прахчета Дона - глюкозамин сулфат. Някой може ли да ми помогне с тези кодове?
Дона аз поне не съм виждала, но има други глюкозамини.

# 411
  • Димитровград
Това е парацетамол с кодеин-
https://www.ilacabak.com/doladamon-p-300-15-10-mg-kapli-tablet-2 … kapli-tablet-3374
Другото ми е трудно за намиране.

# 412
  • Стара Загора
Благодаря ви! Днес ходихме до Одрин - на границата на отиване (Капъкуле) минахме много бързо, но на връщане си почакахме поне час и нещо. От борсите взех Первол по 23лири, Ариел - 10кг за 69лири, сушени кайсии, лешници (по спомен бяха 60лири), баклава, лимонада. Напазарувахме и от Мигрос, каквото беше в акция - имаше доста сладки взимаш 3 - плащаш 2. Дрехи - само дънки, за да не съм капо. Grinning KARACA имат намаление до -50% и си взех комплект чайници за чай за 120лири.
Единственото, за което съжалявам е, че във всяка дрогерия на Гратис имаше адски дълги опашки и човек трябва да се блъска, за да разгледа, за това и нищо не си взех от там, а бях набелязала няколко неща. Sad

# 413
  • Стара Загора
И аз много се ядосах на Гратис. Ходихме в Марги, в Ераста и на центъра. В първите 2 беше ужасно. Връщах се по 3 пъти да проверявам и опашките се виеха.... Имаше по 20 човека минимум. Все едно намаления няма да има. Две от нашите се наредиха в единия на центъра, докато ние направихме последни покупки и чакаха поне 30 мин. А в Watsons ме вбесиха, не искаха да маркират карта на местно момиче, за да ми продадат с намалението. Обясняваха ми за някакви точки, да ми издадели карта, да се разходя и регистрирам с турски номер.. Точно пък вас ще слушам. Откъде да го взема като не съм от там. Накрая и момичето, и аз им казах "ще й дам парите на нея, да ги купи тя, точки не ми трябват". Не можело било така. И в Марги, и в Ераста се случи. По центъра нямах време да търся. Ако беше нещо евтино да го взема, но исках бяла козметика от сигурно една от най-скъпите марки в магазина. Крема и серума бяха по 100 лири, а намалението е 50 %. Тръснах им ги на касата и си хванах пътя.
И моята карта на Мигрос си беше валидна обаче, както писа момиче тези дни. Купена е в началото на май по спомен. Не е регистрирана с турски номер.

Голямо чакане вчера и на отиване, и на връщане през КА. В града навсякъде българи и по светофарите задръствания. Сутринта в 8,20 бяхме на границата и чак в 10 влезнахме. На нашата колона се случи нещо, изтеглили кола с полицейска и съответно си отвисяхме. На връщане в 18,40 се наредихме и около 21 ч. някъде минахме.

Потвърждавам пак че платих на безмитна с карта. Отново превалутира в лири и попитах защо. Момичето каза, че от банката така ги обръщало и не могат да направят нищо. Стека струваше 13 Евро, аз платих 83 лири по спомен. Ще видя като осчетоводят транзакцията колко ще е.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 08:25 от iv4enceto_91

# 414
Здравейте,с приятелки ще ходим на еднодневна екскурзия до Одрин в събота на 12.10.
За първи път ни е на всички да посетим Турция.
Исках да ви попитам къде можем да открием евтина стока,дали може да ме ориентирате за пазар на който да си купим примерно анцузи ,блузи,маратонки....както и децки дрешки?
Не търсим маркова стока,а дрехи на цени по евтини от България.

# 415
Здравейте,с приятелки ще ходим на еднодневна екскурзия до Одрин в събота на 12.10.
За първи път ни е на всички да посетим Турция.
Исках да ви попитам къде можем да открием евтина стока,дали може да ме ориентирате за пазар на който да си купим примерно анцузи ,блузи,маратонки....както и децки дрешки?
Не търсим маркова стока,а дрехи на цени по евтини от България.
В събота работи синият пазар зад Марги аутлет.

# 416
  • ...живея на последния етаж...
Добре де, хайде някой , който си пазарува дрехи от пазарите, да сподели цени. Защото за мен цените в магазините са евтини. И не мога да си представя колко пък по-евтини са на петъчния пазар, примерно. За качество и гаранция не говоря. Само за цени.

# 417
  • у нас
За какви стоки искаш цени? На пазара има и маркови и немаркови стоки /някои стават, други - не/. Какво по-точно те интересува?

# 418
  • ...живея на последния етаж...
Ами например в Дефакто в момента има едни пуловери по 40 лири. Цената ми е ок. Тук за тия пари не мога да си купя такъв. На пазара по 20 лири ли са???

# 419
  • у нас
То не е гаранция, че на пазара ще има точно такива пуловери, но понякога може да има нещо, което го има и в магазините в моменра. И да, цената, ще е по- ниска. Купувала съм чорапогащници Пенти за 1,5 лири, а в магазина им в Маргито същите бяха 10 лири. Блузи за 40 лири, а в магазин по центъра същите - по - скъпи. Но пак казвам - не винаги има такова съвпадение. Като цена това, което си взела е супер, направо без пари. Аз също щом ми хареса нещо, го вземам, независимо дали е от магазин.

Общи условия

Активация на акаунт