План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 088
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
По едно време стигнах до идиотските идеи, да сменим училището и на малкия и аз да се преместя с двете деца при майка ми, а с мъжа си да се виждаме през уикенда само  Joy

Наши съседи - тя англичанка, живеят много мобилно. С оглед на ситуацията в дома / 3 деца/ сменят местоживеенето. Собствения си апартамент отдават под наем, а те наемат квартира. За Острова подобно "номадство" било много характерно. Правят икономическа и времева обосновка и викат хамали...
За наборите опитът сам ще предложи решение. На фона на изминалата година, транспортът е битова подробност /макар и много същностна/.

# 331
Ох, като ви чета и пак си отдъхнах. И ние сме на неудобно място. В квартала има автобус на час. За съжаление има кофти съседи, които си пускат кучетата по улицата без да са с тях. Пеша не излизам от нас. Децата ги возим.
Поне няма да тръгваме толкова рано с наборчето , защото започват от 8.00 и сега гледам , че ако хваща автобуса към 7. 15 ще е там пред училището в 7.51 и ще стига надявам се навреме. Но ще я карам до спирка на автобус ( сама няма как ). Не знам вие как сте, но аз съм малко паника и с вечерното прибиране. Притеснявате ли се в тъмното да се прибират децата ви? Тези които са втора смяна ще свършват по тъмно, а и идва зима. Аз се страхувам много и затова не я пускам вечер сама де. Лятото по- късно от 18ч не се е прибирала( най- късно 18.30 ). Такива до 22.00- 23.00ч. са пълен абсурд за мен.
Сега с нашата първа смяна целогодишно си спестих и този проблем.  Свършва в 14.30 и си тръгва , ако се запише на клуб нещо най- много да стане 15.30. Поне от тази гледна точка училището много ме устройва. Пък и няма да ставаме чак толкова рано както сме си далеко ако почваше в 7.30 не знам в колко трябваше да се тръгва.
Кога ще ги направят всички училища само една смяна и да започват децата от по- нормални часове???😊

# 332
По едно време стигнах до идиотските идеи, да сменим училището и на малкия и аз да се преместя с двете деца при майка ми, а с мъжа си да се виждаме през уикенда само  Joy

Наши съседи - тя англичанка, живеят много мобилно. С оглед на ситуацията в дома / 3 деца/ сменят местоживеенето. Собствения си апартамент отдават под наем, а те наемат квартира. За Острова подобно "номадство" било много характерно. Правят икономическа и времева обосновка и викат хамали...
За наборите опитът сам ще предложи решение. На фона на изминалата година, транспортът е битова подробност /макар и много същностна/.
Добро решение за хора без избор ( въпреки че вярвам, че винаги има алтернатива). За нас " домът" е нещо много важно. Едно от нещата, което ще остане в спомените на нашите деца. Стигали сме до конфликтни ситуации как да разпределим задълженията си, предвид това, че и двамата работим. Освен училище, децата тренират системно. Доскоро тренировките им - един спорт, но различна възраст, не съвпадаха. Хвърчахме като линейки, но си заслужава.

# 333
И ние много пъти сме се чудили дали да не се местим, но и за мен домът е много важно нещо.
Строили  сме си къщата сами. Всичко по двора аз съм го посяла и не се виждам да живея нядъде другаде( заради едно училище).

# 334
  • Sofia
Не се сещам кое е това от нашите училища, което би заслужавало да си оставиш къщата. Confounded
M_I_A,  вашето ми звучи най-сложно ( ,ама и училище избрахте Stuck Out Tongue Closed Eyes ). Дано се съберат деца, пътуващи за града и да измислите нещо с родителите!
Мога да прочета тези постове на синковеца - транспортът му е с два автобуса. Първият е селският, който минава веднъж на високосна и съм му обещала да го возя до спирката на другия. Като се познавам, в началото ще го карам до училището - ставам рано така или иначе, а и по това време няма движение, но не исках да разчита на това. Явно съм го споменала някога, защото наскоро му обяснявам за автобусите, а той - е, как, нали ще ме караш Trollface

# 335
  • Варна.
Моля някой да припомни, какви документи се подготвят от ЛЛ, спомням си, че за ваксините ставаше въпрос. Да използвам последните дни.
Днес ще се правят снимки.

# 336
  • София
Ние пък сменихме жилището Simple Smile

Допреди 4 години живеехме в населено място след околовръстното. Жилището ни беше сравнително малко 70 квадрата (2 стаи и кухня) е онези малките двуетажните блокчета от 50-те години. Прекрасно беше за отглеждане на деца - каката съм я оставяла на вън от 3-годишна с по-големите деца. Децата ми имаха детството, което имахме ние навремето - игри до късно навън, колелета, скейтове, ролери на улицата. Селското училище беше читаво, ходеха си там на училище. Пей сърце.

Когато приеха каката в гимназия, трябваше да пътува по час и нещо, за да стигне до училище - смяна на 3 превозни средства. Втора смяна пък се прибираше в 21 часа. Аз не съм шофьор, мъжът ми трябваше да ги извозва нон-стоп, защото малката пък започна да тренира ежедневно. Изкарахме така 1 срок и както мислехме да си купуваме къща в района, защото апартаментчето почна да ни отеснява, така си купихме по-голям апартамент в удобен за пътуване квартал, за 3 месеца направихме ремонт и се изнесохме. Сега пътува с тролей макс.20 мин. до училище и се родихме. Отделно като станат по-големи почавт да излизат вечер- театри, концерти, рождени дни, купони, сега прибирането е много удобно, последният тролей е към 23 часа, даже и такси да хване прибирането е по-бързо и не е толкова скъпо.

Дребната и тя сега ще пътува около 30 мин - комбинирано с тролей и трамвай за 2 спирки или малко ходене пеша, ако реши да пропусне трамвая.

# 337
Моля някой да припомни, какви документи се подготвят от ЛЛ, спомням си, че за ваксините ставаше въпрос. Да използвам последните дни.
Днес ще се правят снимки.
На нас ЛЛ ни поиска да купим здравно-профилактичен картон /всяка книжарница/. Други майки писаха, че ЛЛ прави компютърна разпечатка, в която нанася ваксините /предварително вкарани в негова база данни/. Ако е първият случай, следва да носите и имунизационния картон на детето, който се пази у вас. Започва тегаво пренасяне на данни на ръка.

# 338
  • Sofia
Доколкото разбрах по-тромава е документацията, когато е имало смяна на  ЛЛ. Тогава се ползва имунизационния картон, за да може настоящия ЛЛ да въведе всички ваксини (, ако досега не е нанесъл тези от предишния ЛЛ). Оставила съм тази работа за настоящата седмица и направо се плаша какво чакане пред кабинета и какво размотаване ме чака.
Снимка за какво ще ни трябва, ако са с ел.дневник и имат лична карта?

# 339
Добро утро и успешна седмица!

Наборката е още на море, ще се прибере буквално за старта на учебната година.

Пътят и до училище е около 15 мин с кола. Най-вероятно ще се комбинират няколко деца от квартала с такси. Схемата е отиграна и много удобна.

Elea Lea, права си за втората смяна, много е гадно, миналата година, през зимата, всеки ден ходихме в 19.15 да я прибираме. Тъмница и студ, изобщо не е подходящо време за училище. И аз чакам да се свършва с това разделение на смени, но срока се удължи и даже не мисля, че ще стане за нашите деца. Дано поне, когато дребните ми тръгнат на училище да е направено нещо по въпроса.
Вечер и аз не я пускам по тъмното да се мотае  Peace

# 340
  • София
Ние сменихме ЛЛ с настъпването на 2018-та. Още тогава картоните на децата останаха при ЛЛ, за да може сестрата на спокойствие да пренесе ваксините в една голяма тяхна си тетрадка. Тази пролет, като записвахме дъщерята и трябваше да се попълва въпросния лист с имунизации и номера на ваксините, носех картона, но сестрата каза, че в техния дневник са по-подредени и от там си ги преписа доста бързо.
При мен все седи въпроса, ако картоните ги изгубим някъде? Как така няма единна система за тези ваксини? Нали уж ЛЛ при поставянето им вписват в протокол до РЗОК име на дете, номер на ваксина, дата... Нали ако откажеш ваксинация, подписваш протокол за отказ и по него после уж те търсят? А сега нямало единна система. Ако някой има електронен достъп до здравните досиета на децата си, чрез ПИК, да сподели виждат ли се имунизациите.

# 341
  • София
Ние сме сменяли ЛЛ, но нямам имунизационен картон, даже и картон нямам... Аз мислех, че е записано всичко в системата. Ох, много безотговорно звуча май. Днес ще го пращам при ЛЛ, да видим какво ще каже тя.

# 342
  • No Line On The Horizon
Ние сме сменяли ЛЛ, но нямам имунизационен картон, даже и картон нямам... Аз мислех, че е записано всичко в системата. Ох, много безотговорно звуча май. Днес ще го пращам при ЛЛ, да видим какво ще каже тя.

Детето да носи здравната книжка. Дано в нея да са нанесени всички ваксини. Ако има пропуски, както при нас се оказа, се свързвате със стария ЛЛ, за да даде справка.

# 343
Ние също сменихме ЛЛ миналата година . Когато отидох при новата лекарка тя каза , че при нея няма данни за имунизациите на детето. Това , което направихме е: преснимах страницата от здравния картон с имунизациите, новата ЛЛ го подписа и сложи печат. Това е ,което ни каза ,че може да направи, утре на родителската ще разбера дали ще свърши работа🤔

# 344
Колко добре ви разбирам за пътуването. Когато се роди голямата ми дъщеря, се преместихме в къща в Банкя. Цял живот бях живяла на 10 минути от центъра, с аптека, магазин и заведения на 10 метра от входа. И изведнъж - на 10 минути с кола от всичко, имам предвид дори от центъра на самото градче, без денонощна аптека в 12 км радиус (това ми беше най-голямото притеснение). Нямах книжка. После като се върнах на работа, пътувах с 4 (!) превозни средства в посока, 1 час и 45 минути търчане след автобус, метро, трамвай и после пак автобус, като преди това оставях детето с такси. Баща й тогава излизаше страшно рано  за работа и се прибираше страшно късно, така че и пазарувах и всичко останало в този режим. Издържах така няколко месеца и си казах, че така не мога да продължавам и изкарах книжка, срам не срам, на 31 години бях. После беше много по-добре, но пътят си е път и децата ги чака същото. Мислихме, мислихме и решихме да си се върнем в София. Преди 4 години се върнахме, много мога да говоря за плюсове и минуси, много неща от живота в къща ми липсват ужасно много, но други пък - изобщо.
И все пак - шофирането много, много улеснява живота. Не е късно и сега да се започне и тогава много проблеми ще си отидат моментално.

Общи условия

Активация на акаунт