План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 091
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Леле Слънчева, в колко става това твоето дете, за да е в 6:30 в метрото? Да не го ожалвам толкова моето дето ще трябва да хваща автобуса в 6:17 значи.

# 316
  • София
Това се случи в 5ти клас. Става в 6.00, до 6.30 е в метростанцията, за да стигне до 7.15 в училище. Сега е същото. Старото и новото училище са на 5 мин, едно от друго.

# 317
По мои сметки, и дъщеря ми ще тръгва около 6:30 с метро, когато е първа смяна, живот и здраве. В този час мотрисите по нашата линия са през 12-15 минути, така че няма голям толеранс за закъснение.

# 318
  • София
Ми моята е тутка. За да хване този автобус в 6:17, трябва да излезе най-късно в 6:10, което означава да стане в 5:30, каквато си е бавна. Тъпото е, че и половин час по-късен автобус би ѝ вършил работа, ама такъв няма. Ще се надяваме на споделено пътуване до метрото.

# 319
MIA, крайно неудобно ли е да я карате до метростанцията докато мине първият стрес от промяната? Много ще им дойде - смяна на навици, нови отговорности, нова среда, нови изисквания, неустановено място в колектива - доказват се и пред учителите, и пред децата.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2019, 19:03 от Шарлот

# 320
  • София
Моят не се тутка, но трудно става. Едвааам.И той ще трябва да ползва метрото, хубавото е, че е близо до вкъщи и няма да има разход време да отиде до станцията. Другото, което отчитам като плюс е,че ще бъдат втора смяна. Достатъчно време ще има да свикне с транспорта.

# 321
Ние живеем извън града. Автобусът тръгва в 6.30 и ще пътува около 25 минути с него. След това има към 15 минути пеш. До момента двете щерки сутрин ги карахме с кола, но сега времето, в което започват, е различно. Невена каза, че се е уговорила за ранния автобус с приятелка. Струва и се забавно, но като взема да я вдигам в 6 без 10, май ще и се иска да заплаче! Joy Обмислям вариант ако се съберат няколко деца, да ползваме такси до обща спирка в града. Ще гледаме и ще се нагласим.

# 322
  • София
Моето дете никога не е започвало училище в 7.30.Ще му дойде нанагорно в началото.Поне ще пътува с един транспорт.

# 323
При нас по- скоро проблемът ще дойде от това, че през изминалите седем години и две за малката, винаги са свикнали да закусват вкъщи - малко, но нещо, което да раздвижи мозъка им. Особено при Нети последните три години, с голямо междучасие започващо в 11.30, имаше нужда.

# 324
Оф, болната ми тема -  втора смяна Sad Никак не ми харесва.
Не съм сигурна колко организиран ще е с приготвяне и излизане, досега всички заедно пътувахме. В пети клас заради втората смяна месец след началото на учебната година смени училището. За 5 мин стигаше с автобус  и излизаше  час по- рано от притеснение да не закъснее.
Иначе сега пътуването с автобус е около 25 минути,  досега пътуваше една спирка повече, маршрута го познава.

# 325
  • София
MIA, крайно неудобно ли е да я карате до метростанцията докато мине първият стрес от промяната? Много ще им дойде - смяна на навици, нови отговорности, нова среда, нови изисквания, неустановено място в колектива - доказват се и пред учителите, и пред децата.
Ми неудобно е доколкото аз не съм шофьор, а ММ има тежки нощи и чак се притеснявам да шофира недоспал, дори и да реши да го прави. Ще се случва понякога, но не непрекъснато. Изминалата година, ходеше в неделя на курс от 8:00 сутринта и хващаше автобуса в седем. Ами какво да ви кажа, в зимните дни аз я придружавах до спирката и я качвах на автобуса. То в 7.00 си е тъмница зимата. Вярно, че беше неделя, но тук по улиците, че и на спирката нямаше жив човек. Само кучетата разлайвахме. А понякога срещахме групата по чистотата Wink Ми шубе си ме беше. А сега, час по-рано.
Не мога да спра да разсъждавам около логистиката. Майка ми живее на 20 мин. от училището, но тя е на 80+. Мога ли да си зарежа детето само с баба си? Но ако сама реши, може да преспива някои нощи там.
По едно време стигнах до идиотските идеи, да сменим училището и на малкия и аз да се преместя с двете деца при майка ми, а с мъжа си да се виждаме през уикенда само  Joy
Щерката за сега казва, че ще се справела. 3 години били само, после щяла да вземе шофьорска книжка и да си се самозакарва Grinning
Обмислям вариант ако се съберат няколко деца, да ползваме такси до обща спирка в града. Ще гледаме и ще се нагласим.
И аз този вариант обмислям и проучвам.

# 326
  • София

По едно време стигнах до идиотските идеи, да сменим училището и на малкия и аз да се преместя с двете деца при майка ми, а с мъжа си да се виждаме през уикенда само  Joy

Ох. на мен пък ми идват "идиотски" идеи да се местим да живеем през зимата в апартамент, а лятото да сме си в къщата, защото ми е дошло нанагорно отоплението с котел на дърва, ама разполагаме само с маломерен апартамент.

# 327
  • Варна
Миа,  човек ще си помисли че търсиш начин себе си да преместиш  😂
Ние проблем с ранната закуска нямаме,  често тренировката е от 7, и задължително закусват в 6.20.
Иначе винаги ще е първа смяна, по-трудно ще ни е на обяд, да яде в колата и директно на басейна.  Още не знаем малката как ще върти смените,  ще трябва някак да ги комбинирам. 
Sculpture,  дано бързо намерите точния специалист,  и детето да се оправи.

# 328

Ох. на мен пък ми идват "идиотски" идеи да се местим да живеем през зимата в апартамент, а лятото да сме си в къщата, защото ми е дошло нанагорно отоплението с котел на дърва, ама разполагаме само с маломерен апартамент.
И аз съм мислила за апартамента в града. Ама не заради топлото, ' щото имаме щастието да не се притесняваме от тази гледна точка, а заради обременността да транспортираме децата. Автобусите не са толкова начесто, колкото ни се иска. Но свободата, която получиха тук децата ми - да играят целодневно до 23.00 часа, тайфата от 30 деца на всякаква възраст, осигурената салата ( всяка баба от съседни къщи им се радва и дава домати, краставици, ябълки, праскови, смокини, кайсии...) Joy , ме спира. Те са щастливи, спокойни и винаги има очи, които ги съзерцават - от всяка една къща. И аз съм щастлива, спокойна, разполагам с време и се радвам, че не са на телевизора, лаптопа или телефона. Blush

# 329
  • София - Младост 1А
Аз мисля, че момъка няма да има проблем със ставане и транспорт. Вече го е "играл" три години. Сега ще смени метрото с автобус и пътуването ще му отнема 15-тина минути повече. Вчера ходихме на тестово пътуване до училището и засичахме време. Ще става в 6, закуска и 6:30 ще тръгва.
Наблизо правят станция на метрото, но не съм проверявала кога се планира да я завършат и да го пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт