СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 629
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Защо те измъчват? Аз от 25 години съм учител и дори децата да са различни ( всеки набор си има своя облик), пак в 7 клас като цяло се затрудняват от едно и също неща. Обаче, ако се работи, децата ще се справят. Все пак НВО по математика е формат, има рамки и дори да има части от задачи, които са по-сложни, ако едно дете старателно се в готвило, ще ги покрие. Дори и да не е математик по душа, пак може да изкара прилично число точки.

# 151
Здравейте отново и от мен!
Много сте ми полезни и ви "следя отблизо", че без вас съм изгубена. Simple Smile

Девойката посещава опреснителен курс в училище. Направиха такъв тази есен, за което шапка им свалям. И с това едва ли не за нас училището започна.
Стрес ми носи на мен настъпващата решаваща учебна година. Щерката не е прочела дори задължителните произведения. Взех ѝ препоръчаната тук христоматия и тя се ограничи с нея. Според мен това никак не е достатъчно, но не можах да я накарам да направи повече. Казва, че произведенията не са ѝ интересни...
Видях тук идеята стихотворенията да се научат наизуст предварително и много разпалено ѝ я поднесох, но ... и тук ударих на камък. А тя учи наизуст изключително трудно и не виждам как ще смогва в учебно време. Но кой каквото сам си направи...

Да ви попитам тази година на НВО по БЕЛ ще имат ли въпроси да познаят даден цитат от кое произведение е? А въпроси свързани с биографични данни на авторите?

# 152
  • Някъде в Европа...
Погледнах програмата на моя син (класната я пусна): 2 ч. география, 2 биология, 2 химия, 2 история, 1 физика, 2 АЕ, 1 ИспЕ..4 БЕ, 1 БЕ иуч,  4 МАТ, 1 МАТ иуч, 1 ИнфТ...
Иначе и при нас е сън почти до обед, мотане из къщи или на пц и излизане навън с колелото и прибиране към 21ч...Бил напълно готов - с 2 прочетени книги 😁 и нито една решена задача 😁

# 153
  • София
Ми аз няма да се оплаквам тогава. 😁
Прочетени са откъсите от произведенията. Няколко стихотворения са научени наизуст. Но това не е проблем - тя има адски силна памет и от детската градина даже не разбирам кога е успяла да запомни всичко.
И може би 500 решени задачи, вкл. от 7ми клас.
Толкова.

# 154
  • Varna
Привет и от мен! За сега само ви чета, защото още не намирам какво да споделя! Моята девойка  решава задачи от август... но дали е и достатъчно...

# 155
Ganis, благодаря!
Много полезни постове. Flowers Hibiscus
И аз смятам, че децата трябва да решават много задачи, за да добият техника и да свикнат. И не е необходимо да си гениален математик, за да се справиш с НВО.

# 156
Според мен зорът е в началото с формулите за съкратено умножение и уравненията. Ние малко изтървахме нишката тогава, но се усетих навреме и и помогнах да навакса. Почувстват ли се се сигурни след тези раздели и имат ли добри резултати на контролни или пробни, някак си с по-голяма лекота върви последващия материал, включително геометрията. В пощата има ценни материали за основни геометрични задачи. Възползвайте се!

# 157
  • София
В Междучасие има тест на 5.9., входно ниво за курсистите. Предполагам, че ще е нещо като пробен.

# 158
  • Бургас
Здравейте !  Включвам се е аз в отбора на бъдещите седмокласници . Често ви чета тук. Рядко  пиша . Записах моята седмокласничка на курс по български  език и математика , ще са в група до 10 деца . Моля за паролата и аз ако е възможно .

# 159
  • у дома
В Междучасие има тест на 5.9., входно ниво за курсистите. Предполагам, че ще е нещо като пробен.

Дано някой сподели теста в пощата,за да можем и др да го направим-при нас напр няма школи...

# 160
  • София
Мейл ли ти изпратиха или видя на сайта?

# 161
  • София

Дано някой сподели теста в пощата,за да можем и др да го направим-при нас напр няма школи...

Дъщеря ми ще ходи в четвъртък и ако ѝ го дадат ще го споделя.

Zazu, на сайта го има като информация.

# 162
  • София
Благодаря!
Видях го на сайта. Просто се чудех дали има и друг мейл, който не съм получила.

# 163
  • София
Боже Red 500 решени задачи - само мога да мечтая за това, така че не можеш да се оплакваш.

# 164
  • Отвъд алеята зад шкафа
Записвам се в новата тема. За нас ваканцията все още продължава с пълна сила. В момента сме на веловаканция, групата е голяма, съответно моята тийнеджърка е много доволна, защото си има компания от себеподобни. Като се върнем в България, веднага заминава на спортен лагер, така че още училището й е много далечно. Като че ли обаче вече започва да й липсва, защото някои от приятелите й и братовчедите вече започнаха училище. Като я карам да прочете нещо, категорично не иска, но аз не настоявам особено, защото няма как на активна ваканция с толкова деца на нейната възраст, да се затвори някъде и да чете Йовков. Повечето произведения ги прочете в началото на лятото, но не знам колко й е останало в главата.

Общи условия

Активация на акаунт