СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 522
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз също ще изчакам с купуването на сборници - в неделя започват уроците в школата, първо да кажат преподавателките какво трябва. Освен това помолих мои приятели, родители на настоящи 8 класници да ми дадат помагалата, които те са ползвали.

# 361
  • София
Получих мейл от Междучасие с разпределението на занятията и пробните изпити. Нанесла съм ги в календара, това е от неделните групи. Предполага, че аз другите групи ще е в друго време, така, че ако са си получили мейлите, може да ги нанесат. През ваканциите зимна и пролетна нямат занятия, т.е 2 пропускат, но ще ги наваксват на 03.03 и на 06.05, демек няма празно Simple Smile

# 362
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз получих мейл, отново за неделните групи. Хубаво е, че през ваканциите нямат занятия, така ще я запиша на ски лагер да се разтовари от учене.

# 363
  • София
Изрових това от миналогодишната седмокласна тема. Има много материали:
https://belklasblog.wordpress.com/%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80 … 80%D0%B8%D1%8F-2/

# 364
  • София
Здравейте, досега само Ви четях. Аз съм майка на бъдеща седмокласничка, която като и показах графика на Междучасие ми каза, че вече няма да има почивка.
Благодаря на всички, които се грижите да сме информирани в частност на Дидева.

# 365
По математика всичко става. Колкото и да им се иска на настаналите се в нишата с помагалата, лицето на триъгълника си е все страната по височината към нея/2.
Мен, ако питате и по български, въпросите касаещи граматиката са си все едни и същи.
Това ми е тъмна Индия с тезите в литературната част, но миналата година май обсъждаха предния набор някакви промени там и единствено помагалата предлагащи тях стават неактуални. Но и анализите на произведенията не виждам какво има да им се променя с преименуването на модули на части, промяна брой на въпросите и прочие. (любимото ми от тазгодишното НВО) Бай Ганьо би трябвало все така да обезценява спецификата на Виена, както досега. Grinning

Да, права си. Още ме е яд, че местейки се в ново жилище, се освободих от сборници по математика, останали от мен     /дори на руски/и от дъщерите ми. Че какво ново и е на училищната математика? Можеха да се ползват.

# 366
Моите още си стоят. Бяха два, по алгебра и по геометрия. Освен това се водеха 7-10 клас, значи съм ги ползвала 4 години. С групи А, Б и В и отговори. Изобщо не са по-лоши от сегашните. Само страниците са малко пожълтели, може би и шрифтът е една идея по-дребен отколкото би било комфортно. Е липсват някои раздели, като теория на вероятностите. Сетих се обаче за друго. Досега не са учили прогресии, няма ги и в седмокласния материал. По мои спомени аз съм ги учила в 6-и. Шести за седми клас бях, когато си купих книгата "За всички, които мислят, че не обичат математиката". Там имаше раздел посветен на прогресиите и знам, че го четох като нещо напълно познато.
В кой клас учат сега аритметичните и геометрични прогресии всъщност?

# 367
  • sofia
Стон, в 9, ама трябва да погледна учебника. Знам, че си припомних квадратни неравевства...изкарах 4 на контролно Joy
Поправям се...в 9 са вероятности, функции и пр. В 10 са прогресиите.
Ако имаш достъп до уча се, като отвориш  предмета за съответния клас излизат всички теми.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 23:46 от vesi1

# 368
Аз съм учила прогресиите в гимназия (завърила съм 96 година). Сега са заложени в 10-ти клас (знае аритметична и геометрична прогресия и техните свойства). Лек вариант на аритметични прогресии решават децата, които кандидатстват за МГ след четвърти клас, но това не е по МОН Simple Smile.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 08:21 от maria77bg

# 369
Ston, можеш ли да сканираш двата сборника? Търся го от доста време, а моите се загубиха.

# 370
При майка ми са. Мога да ги взема и да пробвам да ги снимам, но не гарантирам какво ще се получи като резултат. Почти всички мои сборници, справочници, ръководства съм запазила. Проблемът наистина е, че с времето страниците са се променили, мастилото не е достатъчно ярко. Имах и една книга със задачи само от олимпиади, национални и международни, е нея я гледах все едно е написана на китайски и почти нищо не можех да реша. Трябва да примъкна всичко това вкъщи. Не че наследниците ще се втурнат да решават 😞

Сега погледнах в Книжен базар. Има ги тези сборници на цени 6-8лв.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 08:54 от ston

# 371
Нашата класна ги вика в четвъртък за учебниците. Пуснали са в групата на класа и какви тетрадки да подготвим.
От Междучасие и аз имам мейл. Беше ми попаднал в спама.

# 372
И моят имейл от Междучасие беше в Спам. Трябва да им се обаждам, написали са ми МАТ и БЕЛ в един и същи час, 13:45.

# 373
Ние няма да можем да се възползваме от Алея на книгата. Помолих ръководството да ни публикуват учебниците и помагалата, за да си ги набавим от там (ние купуваме масово и учебници, за да са леки раниците на децата, едните стоят в шкафчето, другите вкъщи), но нямало да го направят. Миналата година се организирахме целия випуск, за да имаме по-голяма отстъпка, успяхме до 15% да я докараме, но си беше голямо чакане за наличности, голяма загуба на време за координация с доставки и разпределяне по класове, много притеснения на децата, че нямат домашни от учебните тетрадки (защото още нямат такива), много мои притеснения, защото имаше недоволни родители от забавянето... и толкова се надявах, че тази година ще ни спестят тези преживявания, но здраве да е. Тази година няма да си причиня този ад със събиране на пари и доставки. Ще си купя само тетрадките, които ще поискат, ще си я возя в двете посоки и няма да ѝ тежат учебниците.

# 374
Винаги съм се чудила какво им пречи да публикуват предварително в сайта на училището цялата информация за учебници, учебни тетрадки. Миналото лято имаше голямо намаление в стор.бг, през юли май беше. Не можах да се възползвам, защото не знаех какво ще ми трябва. Започва училище, всеки преподавател в съответния час си казва какво иска и то докато се изредят всички става 25.09. После всички сайтове светят на червено, защото са затрупани с поръчки и не смогват да ги изпълнят бързо. И така, докато успеем да се снабдим с всичко, идва октомври.
А всичко това мога да си го свърша спокойно през лятото, ако имам един списък. Ама защо да е лесно, като може да е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт