Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 332
  • 704
  •   1
Отговори
# 495
  • България
Гледам, че темата е до средата. Да започваме ли списък с номинации за 2019 г? или ще чакаме още? Хубаво е да започнем новата тема направо с анкетата
Фантастика:
1. Фредерик Пол - Планетата в края на времето
Фентъзи:
1. Алексей Пехов - Серия „Хрониките на Сиала“
2. Майкъл Муркок - Цикъл "Легенди за Руническия жезъл".
Толкова за 2019 година. За 2020 година ще е по-зле. Confused

# 496
Eee, Моарейн недей така...Да се надяваме, че ще е по-добре 2020 г-. Сега Коронавируса ще принуди писателите да стоят в къщи и да пишат.

# 497
Имам въпрос за Малазана.
Довършена ли е поредицата и всичко ли е преведено?
Виждам 10 книги в читанка.
Основната поредица е от 10 книги. Довършена и преведена е. Но има доста други книги от същия свят, включително от друг писател, който е съавтор на тази вселена.

# 498
  • България
Eee, Моарейн недей така...Да се надяваме, че ще е по-добре 2020 г-. Сега Коронавируса ще принуди писателите да стоят в къщи и да пишат.
Дано!
Но и да пишат сносно.
Колкото и да са хубави китайските фентъзи сериали, с които се разтоварвам, добрата книга дава друго усещане.

# 499
Ама китайски фентъзи сериали има? Я кажете нещо да хвърля едно око.

Основната поредица е от 10 книги. Довършена и преведена е. Но има доста други книги от същия свят, включително от друг писател, който е съавтор на тази вселена.

А те преведени ли са?

# 500
  • България
Ама китайски фентъзи сериали има? Я кажете нещо да хвърля едно око.
Да, имало.
От няма и два месеца съм фен и гледам като за последно. Blush
В тази тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1197545
освен западни сериали, обсъждаме корейски и китайски.

# 501
Коментирайте сериалите в тази тема, да не каже някой, че е спам Wink https://www.bg-mamma.com/?topic=1197545.msg40570680#new

# 502
Поствам всички произведения от света на Малазана, тези с български заглавия в скобите са преведени:

От Стивън Ериксън:

Malazan Book of the Fallen (Малазанска книга на мъртвите):
1. Gardens of the Moon (Лунните градини);
2. Deadhouse Gates (Дверите на Скръбния дом);
3. Memories of Ice (Спомени от лед);
4. House of Chains (Дом на вериги);
5. Midnight Tides (Среднощни приливи);
6. The Bonehunters (Ловци на кости);
7. Reaper’s Gale (Вихърът на Жътваря);
8. Toll the Hounds (Дан на Хрътките);
9. Dust of Dreams (Прах от мечти);
10. The Crippled God (Сакатият бог).
Това е основната поредица.

The Kharkanas Trilogy (Трилогия за Карканас):
1. The Forge of Darkness (Ковачница на мрак);
2. Fall of Light (Гаснещ зрак).
Предистория на света. Поради слабите продажби на втората книга, написването на третата, която ще се казва Walk in Shadow, се отложи и Стивън Ериксън беше принуден да избърза със следващия си проект - нова трилогия, действието в която ще се развива след събитията в основната поредица. Заглавието на трилогията ще е The Witness Trilogy, а първата книга от нея ще се казва The God is Not Willing. Очаква се да бъде издадена догодина и до макс още една година би трябвало да излезе и на български.

The Tales of Bauchelain and Korbal Broach:
1. Blood Follows;
2. The Healthy Dead;
3. The Lees of Laughter's End;
4. Crack'd Pot Trail;
5. The Wurms of Blearmouth;
6. The Fiends of Nightmaria.
Малки хумористични повести за едни герои, които се появяват за кратко в основната поредица. Първите три са издадени у нас в сборник със заглавие Първите събрани истории за Бочълайн и Корбал Броуч. Има ги в Читанка. Не са свързани с основните събития, могат да се четат и съвсем отделно. На харесващите Пратчет би трябвало да им допаднат.

Goats of Glory
Кратък разказ, част от антологията Swords & Dark Magic. Просто се развива в света на Малазан, героите в него не са се появявали в други книги, нищо общо с основни събития. Неиздаван на български.

От Иън К. Есълмонт:

Novels of the Malazan Empire:
1. Night of Knives (Нощ на ножове);
2. Return of the Crimson Guard (Завръщането на Пурпурната гвардия);
3. Stonewielder (Повелителят на камъка);
4. Orb Sceptre Throne;
5. Blood and Bone;
6. Assail.
Допълва основната поредица. Развива сюжетни линии, зарязани от Ериксън. Третата книга излезе съвсем наскоро у нас и още я няма онлайн, но ще я качат по някое време.

Path to Ascendancy:
1. Dancer's Lament;
2. Deadhouse Landing;
3. Kellanved’s Reach.
Предистория. Нищо от тази трилогия още не е излязло на български. След нея Есълмонт ще продължи с нова предистория.

# 503
Много ти благодаря за хубавия пост. Даже си го запазвам.

# 504
Аааа ааааа нов Малазан, сега трябва да ги препрочета всичките Heart

# 505
Чакам и аз да качат Повелителят на камъка, макар че по принцип купувам поредиците точно тази я нямам и ще трябва да си припомня първите книги. Тези дни писах на Бард с въпрос кога предвиждат втората книга на Фийс от "Легенда за огнегривия", но отговор не получих и не за пръв път.

# 506
  • Майничка
Имало нова книга на Фийст?
Срам за нашето семейство - не само че аз не съм разбрала, а и ММ не е споменал. Ще изчакам и ако не я получа като изненада за празниците, директно ни слагам в графа пенсии!

# 507
Имало нова книга на Фийст?
Аха, има, но не много нова. По спомен още 2018 купих първата част от поредицата. Мързи ме да проверявам кога излезе.

# 508
Като се каза Джордан - предлагам да ви споделя малко картинки

Скрит текст:
Ранд ал Тор

Скрит текст:

- Перин Айбара

Скрит текст:
Мат (рим) Каутон
Скрит текст:
Берелайн Сур Пендраг
Скрит текст:

Демандред

Скрит текст:
Бигит Трахелион/Биргит Сребролъката

Скрит текст:
Тююн Атем Пендраг, Щерката на Деветте лунни

Скрит текст:
Елейн Траканд
Скрит текст:
Мургейз Траканд
Скрит текст:
Гавин Траканд
Скрит текст:
Скрит текст:
Галад Дамодред

Скрит текст:
Моарейн Сейдай
Не можах да се въздържа - ето още нещо за Мойрейн
Скрит текст:
Скрит текст:
Ланфеар

Скрит текст:
Егвийн.
Старал съм се да подбирам картинки все от един художник. Надявам се да са ви занимателни. Имам и още много. Картините са в спойлери. Които не иска - да не гледа.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 11:33 от Лорд Сняг

# 509
Аз съм все още в началото на първата книга и се запознах само с Ранд и Мат, но определено не си представях така Ранд. Има червеникави отблясъци в косата му по описание, но някак си по-тъмен си го представям.

Общи условия

Активация на акаунт