Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 284
  • 704
  •   1
Отговори
# 570
Харесва ми книгата, но все още очаквам да разбера защо е определяна като една от най- добрите или от някои най- добрата поредица.
Мненията са тотално противоречиви. Джордан е прекалено обстоятелствен, описателен, детайлен ..., което на едни много се харесва, а на други въобще.

Много хора не успяват да дочетат поредицата (например аз Satisfied). Онова, което за едни е най-големият плюс на Джордан, за други е най-големият му минус.

# 571
Поредицата е за върли фенове на жанра. Аз лично не бих я препрочела. И харесах книгите от Сандерсън много повече Simple Smile

# 572
А Лан видяхте ли, че е китаец?!
Нямам против другите раси, но все пак трябва да отговарят на описанието заложено от автора.. Ужас, явно и този сериал няма да гледам..

# 573
Това ме хвърли в див ужас!

# 574
Поредицата е много подходяща за това да ти е първо фентъзи или едно от първите. Не е за хора, които са вече преситени.

Самата централна идея, обаче, е гениална.

Скрит текст:

А Лан видяхте ли, че е китаец?!
Кореец е.

Даниел е голям красавец, обаче. И всъщност, има доста европейдни черти:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 12:20 от Elena Pau 663353

# 575
Не спорим дали е красавец, а доколко е подходящ за ролята. и Егвийн е симпатична, но не е подходяща.

За всички които ме  разберат ще кажа- Едно и Едно. Очите на Тъмния. И отново е мой ред .Grinning

Колелото има плюсове и минус

плюсове

мащабна поредица - и като брой книги и география на света
завършеност на поредицата
богато развит сетинг
множество "сиви" персонажи

минуси
линии, които забиват в нищото
на места има "локуми" (7-10 книга)
отчаяна нужда от речник за имената на второстепенните персонажи
сума ти второстепенни героини се държат неадекватно

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 12:37 от Лорд Сняг

# 576
Не спорим дали е красавец, а доколко е подходящ за ролята. и Егвийн е симпатична, но не е подходяща.

Да, но могат да го докарат на европеиден. С подходящ грим и одежди, ще стане. А Егвийн никога. Освен ако не й сложат маска на лицето.

Сори, ама съм, меко казано, озадачена от избора на актриса. Никак не могат да я приспособят.

# 577
не трябва просто, да е европеиден, а да го докарва супер мъжествен.  В смисъл не Брус уилис, а по-скоро Джим Кавизъл или Горан Вишнич или поне Хю Джакман, нещо такова, със сурови черти на лицето.
А Егвийн няма как да стане. И не само заради цвета на кожата.

# 578
Поредицата е много подходяща за това да ти е първо фентъзи или едно от първите. Не е за хора, които са вече преситени.
Да, така е. Докато чета правя сравнения с новата вълна автори и сравнението ме е в полза на Джордан. Не съм фен на подробните и обстоятелните описания, но за сега не са ме подразнили ще видим по- натам как ще е.

# 579
Мен не ме дразни каста. Вещерът се оказа попадение Wink , макар до последно да имахме съмнения Wink Важно е самия сериал каква атмосфера ще създаде. Даже ми харесва разнообразието

# 580
  • България
Ясно е на коя жена съм фен.
От мъжете харесвам Мат и Лан и ми се искаше Моарейн да е с някой от тях.
Аз харесвам китайците и ако трябваше изборът да е политкоректен бих предпочела бели и жълти.
Интересното е че в китайските фентъзи сериали, боговете често са с бели коси и сини очи, отделно че избелват често и другите герои.
Затова вече гледам техни продукции. Иска ми се те да направят адаптация на Колелото на времето.
Тогава със сигурност ще гледам и съм убедена, че героите ще са доста по-близко до описаните в книгата, отколкото тия в американското недоразумение.
Скрит текст:
Мога да разбера обаче антипатията на някои сънародници към жълтите и не нападам на "расист". Все още се води, че живеем в демокрация. Joy
Аз лично, колкото харесвам китайците, толкова не харесвам черните. И ми е особено тъпо, когато се появи някоя да ми определя естетическите, морални и т.н. предпочитания.Close
Няма по-големи расисти от "толерантите".
Малко китайска красота в европейски стил:
Скрит текст:

# 581
мен китайците не ме дразнят, по принцип. Има много хубави филми с жълтата раса. Просто ми се иска когато се прави адаптация по книга да се съобразяват с описанието на типажите. Ясно е, че ако правят адаптация по Шогун почти всички ще са от жълтата раса.

Да, Джордан е от "старата вълна" Автори. Има различия от Толкин, но има и влияния, поне в първите книги. Новите автори пишат много по-различно. На моменти той става доста описателен, което за някои е предимство, за други - недостатък.

# 582
не трябва просто, да е европеиден, а да го докарва супер мъжествен.  В смисъл не Брус уилис, а по-скоро Джим Кавизъл или Горан Вишнич или поне Хю Джакман, нещо такова, със сурови черти на лицето.
А Егвийн няма как да стане. И не само заради цвета на кожата.

Според мен, могат да го направят. Но да, Джим Кавизъл е по-подходящ.

Като искали да кастват смески, защо не взеха Кристин Крук поне ...

Скрит текст:

Zoë Robins? WTF?

# 583
Да, за Кристин Крук бих се навил да е Егвийн и за Джим Кавизъл - Лан. или поне някои подобни.

# 584
  • София
Мен не ме дразни каста. Вещерът се оказа попадение Wink

В моите очи е много неща, но попадение не беше.

Общи условия

Активация на акаунт