Stonewalling

• 8 377
  • 195
  •   1
Отговори
# 90
когато ги отсвириш с безразличие при поредната манипулация и демонстрираш грижа за съхранение на себе си
Или в моя случай: "Ау, не мога да повярвам колко си безкомпромисна, ти бегрешна ли си? Защо се държиш така с мен, аз си промених мнението, човешко е. Как може да се отнасяш така, нали всичко можем да си простим. Това е добротата.." Итн итн все този дух, за да се почувстваш още по-зле естествено. Какво мнение, човеко, манипулираш ме да направя/кажа неща, което ти искаш да изнудиш с мълчание и пасивна агресия. Рано или късно всеки проглежда.

# 91
Ами то си говори за теб като човек, не за другия колко ти е опротивял.

Те и двамата, които съм отрязал по този начин си знаят отлично къде са "сгазили лука", а какво им е мнението им за мен като човек е без абсолютно никакво значение.

# 92
А пък нормалните хора, като прекъсват отношения, го казват директно, а не започват простo да мълчат. Малодушно е. Peace

Хм, а какъв ли е антонима на stonewalling? Сетих се за връзка, където постоянно трябваше да говорим за проблемите. Дори и да нямаше проблеми се измисляха. И ако не искаш да говориш, следва тормоз и сърдене. Да не говоря, че резултата от "оперативките" беше нулев. Беше голяма досада.

# 93
  • София
А, не знам.
На мен хората, дето приятел(к)ите им все си измислят проблеми и "правят драма", са ми с червена лампичка над главата. А те, горките, нямат друг избор освен да мълчат като пукъли и да пият енергия, вместо да се разделят с човека. Та, не ме вълнува антонимът в контекста на тази тема.

# 94
Не важи ли същото за тези на които им мълчат? Като не искат да им мълчи някой да се разделят.

# 95
  • София
Важи, просто едното е просташко. А в описаните от потребителките случаи- психопатно. Редно е инициаторът да има топките да прекрати връзката. На когото първоначално нещо не му изнася, той казва. Елементарна логика, която обаче на токсични личности, гледащи и мерещи защо другият така, е непонятна.

# 96
  • волно калдъръмче
Оперативките са нежелателни, но стоновете по време на секс... хм, колкото повече - толкова повече. Пък нали все си общуваме?

# 97
Едно и също ли е? Thinking Къде работите? Thinking

# 98
Да бе, някой ми е опротивял и аз ще седна да се обяснявам с него защо повече не съществува за мен, как ли пък не.
Ако някой ти е опротивял, коя точно е причината да стоиш все още със него след момента, в който ясно си осъзнал този факт? Open Mouth

# 99
  • София
Е то е ясно защо

# 100
За мен това е признак за отсъствие на всякаква съвест, а оттам и на човещина.

# 101
Ако някой ти е опротивял, коя точно е причината да стоиш все още със него след момента, в който ясно си осъзнал този факт? Open Mouth

Става дума за "приятели" мъже. И не съм оставал с тях, но колкото и да ми се иска да не ги виждам поне с единия се засичаме, защото се движим сред общи познати.

# 102
Не прочетох всички коментари, но и аз съм в „кюпа“. Вече почти година се мъча да си разбия главата в стената в подобна „връзка“… Срещу мен стои една стена, нежелаеща комуникация, опити за манипулации във всеки удобен случай  и държане на страна (мен). Няма споделяне, няма нормална реакция, само обвинения как не е бил подобаващо оценен. Ама аз, нали съм добричка, все си повтарям, че ще се пречупи, ще се отвори и т.н. Опитах всичко – и да съм мила и добра, както и да не му се давам и да соча очевидните лъжи и манипулации. А най-големият проблем са смесените сигнали, които получавам. Ясно ми е с какъв човек си имам работа, но си тръгвам вече 3 пъти и пак е в мислите ми. Не мога да приема, че „човекът от началото“ не е човекът в последствие… Знам, аз съм си виновна, че давам шансове и търпя. Но е адски трудно, когато си открит и доверчив и все пак имаш гордост…  Лошото е, че при мен се обажда и гласчето на чичко Фройд, което ми напомня, че баща ми е подобен типаж на пасивен агресор.

# 103
  • София - Рим и обратно
Не важи ли същото за тези на които им мълчат? Като не искат да им мълчи някой да се разделят.
Естествено, и аз това се питам. Облизаха си дружно раните, колко е ужасно някой да не иска да се впуска в драмите им, а не се замислят, че и за отсрещния явно е дошъл денят, в който рязко е спряло да му пука и просто не желае да си отдава енергията за "изясняване на отношенията", те вече са изяснени за него. Ама защо не си тръгвали? Ами да си тръгне този, който се чувства тормозен, в крайна сметка.
Анонимен, защо се "мъчиш почти година"? Смесените сигнали явно са смесени само за теб.
Разберете, че няма как "пасивен агресор" да те тормози, ако самият ти не се подложиш. Така че, колкото те са психопати, толкова и тези дето ги търпят, едва ли не с мазохистично задоволство.

# 104
Е то хората си тръгват рано или късно. Нали уж според статистиката този тип поведение с 90% сигурност е предвестник на развод. Просто явно на хората им трябва някакво време да се осъзнаят какво се случва, защото често “агресорът” не е бил такъв в началото. И не говорим за такива хора, които просто са разлюбили човека до себе си и им е писнало да се изясняват. Говорим за хора с целенасочено поведение, които го правят, за да доминират.

Общи условия

Активация на акаунт