Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 8

• 65 401
  • 843
  •   1
Отговори
# 255
Вие жълтата ли взимате? Боровинковата ми звучи по-като за мен,  а и жълтата е с мед, а имам неразбирателство с козметики, съдържащи мед(колко е мед, е друг въпрос, но сигурно е едно и също в-во)
Аз лично ползвам зелената и боровинковата. Просто взех първия ми попаднал линк

# 256
Не ползвам маски за наплискване. Следя темата за корейската козметика, Blithe са тачена марка.

# 257
Чак се почувствах неудобно като прочетох колко много добавки пият някои хора. Аз не пия нищо. В последно време бързо се изморявам и от 2 дни почнах геритамин. Реших,че щом е антиоксидант ще ми помогне и за тонуса.

Когато започнах да се изморявам така, започнах да пия Б12 и това много ми помогна.
Скрит текст:
Бих предложила да си направиш пълна кръвна картина (и ниво на желязо, профилактично) и да изследваш нивото на този витамин в кръвта, може да е от това.
Всяка година си правя един път такова изследване, профилактично.Също правя и житния на Дънов, един път годишно, и честно казано след това прочистване умората направо се стопява. Но после, когато започна с нормалното хранене ....
Благодаря за съвета. Правих си скоро и хемоглобина ми е на долната граница, а хематокрита е леко под нормата. Джипито ми отсъстваше, а заместничката каза, че няма нищо тревожно. Но аз никога не съм имала хубав хемоглобин. Вечно бях анемична преди менопаузата.

# 258
Ами, не е като да не съм накупила всякакви - магнезий, цинк и вит.D, спирулина и омега -3, както писах по-горе, но в нищо не съм постоянна, ама хич.
В момента съм на детоксикиращ режим - сурови плодове, малко сурови зеленчуци и ако преритам 30-40 гр ядки и не пия никакви добавки, тъй като се губи идеята за пречистване. Честно казано не съм се чувствала по-добре, сигурно е малко внушение, защото ми е 4-ти ден, но все пак Innocent
Моля да ме извините, ако се почуствате засегната, по никакъв начин не искам това.Но, наистина не разбирам как организма се детоксикира, като черният дроб така се натоварва...какво пречиствате?🤔
После започват и да избиват пъпки по лицето, тялото...

И, не разбирам(не е към вас, а към всички)...всичките тези добавки защо ги взимате?Ако не се храним балансирано-ясно, нещо ще ни липсва, след 40 започват да намаляват 2-3 елемента, при жените, след менопаузата малко повече, но даже и тогава не се препоръчва безразборно пиене на добавки,  и някои въобще не се усвоявят, ако са на хапчета...даже май последно и за вит.С бях чела така🤔Та, не мислите ли, че това са просто пари на вятъра?

# 259
Момичета, аз от десетина дни всяка сутрин се събуждам подута. Не мога да си мръдна пръстените на ръката. Не мога да разбера от какво е, защото ям както преди, движа се, нищо не съм променяла в режима. Времето навън се променя, но това никога не ми е влияло. Има ли няккаъв бърз "лек" за леко подпухнали очи? Като препила съм сутрин.
Оф топик, но колкото и странно да звучи, при мен подуването започна, когато ограничавах пиенето на вода, нямах време просто.И, това го разбрах, след консултация с лекар.
А, относно умората-когато беше с продължителност повече от 10 дни се оказа, че просто съм сериозно болна и ...нищо от нормалните симптоми на заболяването не се проявява...а аз си мислех, че е от годинките вече😒

# 260
А доктора обясни ли ти защо при намаляне на пиенето на вода се получава подуване? При мен се наблюдава същото нещо и аз си го установих самичка. Уикендите ставаме по-късно, после хукваме на някъде и забравям да пия вода. А вода се насилвам да пия по принцип. Иначе никога не съм жадна. За това забравям. Но без вода, до вечерта съм като балон.....МНого ми е странно.

# 261
Seeflower, изобщо не се засягам, това е диалог, споделяме опит и полезна информация. Та, идеята ми е пречистване от тежки и преработени храни, почивка на храносмилателната система, разтоварване. Стараех се да ям домашни плодове и зеленчуци, необработени, с минимум подправки и да пия повече вода и билков чай. Искрено се надявам, че давайки почивка на стомаха, не съм натоварила черния дроб или друго, но като цяло се чувствам добре. И за да не е съвсем извън темата, в Златна рибка има 50% на доста кремчета. Сдобих се с един хидратиращ, доста приятен като текстура и много лек аромат. Ще споделя ефект след няколко дни употреба Blush

# 262
Като прочетох за подпухването и аз си помислих, че е от задържане на вода. Не е странно, логично е. Водата се води диуретик. Трябва да се пие достатъчно, а аз взимам в такива случаи и Цистон на Хималая, действа ми бързо.

# 263
А доктора обясни ли ти защо при намаляне на пиенето на вода се получава подуване? При мен се наблюдава същото нещо и аз си го установих самичка. Уикендите ставаме по-късно, после хукваме на някъде и забравям да пия вода. А вода се насилвам да пия по принцип. Иначе никога не съм жадна. За това забравям. Но без вода, до вечерта съм като балон.....МНого ми е странно.
Да, каза че организмът се запасява, нали водата е необходима за всички процеси, та ставало нищо като запасяване-за момента, когато няма да има такава.
А,сега се сетих и, че ми казаха да намаля и солта Sad.

# 264
  • Велико Търново
Добро утро! Пия всеки божи ден по 6 литра вода, нито по-вече, нито по-малко. Подпухването под очите никой крем не го повлия, в отчаянието си купих един на Шанел със злато преди години и от него нямаше ефект. За мен установих, че всичко се крие в храната. Ям ли въглехидрати, което се случва твърде рядко под очите ставам страшна. Може да пробваш, ако ядеш въглехидрати да са в първата половина на деня.
Днес огъня и слънцето ще се пожрижат за кожата ми, отивам да пека 55 кг. чушки[/size

Хубав ден на всички! Hug

# 265
  • BG
Добро утро! Пия всеки божи ден по 6 литра вода, нито по-вече, нито по-малко. Подпухването под очите никой крем не го повлия, в отчаянието си купих един на Шанел със злато преди години и от него нямаше ефект. За мен установих, че всичко се крие в храната. Ям ли въглехидрати, което се случва твърде рядко под очите ставам страшна. Може да пробваш, ако ядеш въглехидрати да са в първата половина на деня.
Днес огъня и слънцето ще се пожрижат за кожата ми, отивам да пека 55 кг. чушки[/size

Хубав ден на всички! Hug

Когато правех прочистването на Дънов, подпухването (в моя случай дори нещо като отток) под очите изчезна, което е в подкрепа на тезата, че храната влияе на това как реагира организма ни и съответно как изглеждаме.
А 6 литра вода, за ден, не е ли много? Някъде бях чела, че е хубаво да се пие по 30мл на килограм тегло, т.е както аз съм 67кг., е хубаво да пия по 2л вода на ден. Ако се поглъща прекалено много вода, не се ли претоварват бъбреците?

Успех с чушките, 55кг си е направо предизвикателство! Simple Smile

# 266
  • София
6 л. вода на ден е убийствено. По-вредно е и от обезводняването. Може и да се умре от наливане с вода.

# 267
  • В градината...
Да, прекалено много вода също не е добре.
А солта също задържа водата.

# 268
6 л. вода на ден е убийствено. По-вредно е и от обезводняването. Може и да се умре от наливане с вода.
Това е абсолютно вярно. Peace
Простото правило за водата е да се пие 30мл вода на килограм тегло. Можете сами да си сметнете за вас колко ще е.
Но за 6л вода, както по-горе беше споменато, трябва да тежиш 200кг. Mr. Green

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 13:53 от виви@н

# 269
  • На остров
Ами очевидно Сиси се чувства добре, изглежда добре. Според мен защото тренира много всеки ден и усеща нужда от повече вода.

Аз обратното  не пия вода,мъча се да се наливам ама никога не съм жадна все насила пия. Ако ми събере един литър чиста вода е направо супер. Иначе знам, че е хубаво да се пият по два, но никога не съм го постигала, може би само като бях в Израел по средата на лятото и беше много горещо навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт