Грижата за здравето в детска възраст, включително очното здраве, съвсем естествено се свързва с правилния подбор и комбинация на храните. Добрата храна е в основата на доброто здраве и това е извън всякакво съмнение. Само че набавянето и усвояването на лутеин и зеаксантин – основните защитници на макулата срещу увреждането от високоенергийната синя светлина, съвсем не е лесна задача.    
Както установихме, грижата за очното здраве не се изчерпва с препоръка като „За здрави очи яжте спанак, моркови и броколи“.
Заради своята нестабилност каротеноидите са, да го кажем простичко, капризни – дори сериозни  количества пресни продукти трудно осигуряват необходимата дневна доза. Решение на този проблем представляват правилно формулираните хранителни добавки.

Защо да изберете точно „Визикод“?
На първо място, „Визикод“ съдържа патентования комплекс Lutemax 2020® с премиум лутеин и два изомера на зеаксантин в точното съотношение, в което се срещат и в естествените хранителни източници – 5:1. Особено ценна е технологията OmniBead™, която капсулира каротеноидите в липофилни микрокапсули. По този начин се компенсира пословичната им нестабилност, улеснява се транспортирането им през клетъчните мембрани и се гарантира достатъчна бионаличност и висока ефективност при тяхното дозиране.„Визикод“ се предлага в две форми – сашета с разтворим прах за възрастни и деца над 12 години и сиропче за деца над 3-годишна възраст.
До този момент на българския пазар нямаше продукт, който да отговори на потребностите на най-малките потребители на дигитални устройства.
Визикод сироп за очи е създаден именно за тях – той е в предпочитаната от децата течна форма и има приятен плодов вкус. Освен комплекса Lutemax2020®, сиропът е обогатен с витамин А, който подпомага правилното овлажняване на окото, здравето на роговицата и има противовъзпалително действие, и витамин Е, който неутрализира свободните радикали и предпазва от оксидативен стрес.Визикод очи е в удобна форма на сашета за еднократна употреба. Той е предназначен за поддържане на нормалното зрение – особено при страдащите от зрителна преумора, работещите пред екрани, младежите, които прекарват дълги часове пред компютрите. Поддържащите активни съставки са витамин С, който действа антиоксидантно и има важно значение за здравината на съединителната тъкан, синтеза на колаген в роговицата и стъкловидното тяло, и екстракт от черна боровинка във висока концентрация. Черните боровинки (Bilberry) изобилстват от биофлавоноиди и антоцианидини, които влияят благоприятно върху зрителната острота и контрастната чувствителност, поддържат регенеративните способности на ретината и противодействат на астенопията (компютърната умора на зрението).

Ще намерите „Визикод“ в аптеките и на https://shop.bionat.bg/.

Задайте всичките си въпроси, свързани с детското зрение, в консултативната ни тема.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 12:01 от Редактор***