Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 13

• 55 625
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • На остров
Алба само да кажа, че има инвитро без лекарства, особено след положителен тест.
Чехълче пожелавам ти успех, но не се тревожи от сега дали ще ги пиеш или не лекарствата, важното е всичко да е наред и да забременееш.

# 496
Благодаря, момичета!
Да,знам,няма ин витро без лекарства....нали правих два опита с моя яйцеклетка. Не се смейте- от морална гледна точка трябваше да опитам,въпреки че над 45 год.казват,че май вече нямало генетично годни яйцеклетки. Прогестерона го понасям добре,даже ми е хубаво и спокойно с него,нямам никакви странични ефекти.Но както казвате,няма да го мисля от сега, ще почна да пия естрофема ,както ми е заръчано от първия ден на цикъла,което го нагласяхме да е на 7-ми януари,и ще видиме. Чудя се защо ще ми го дават за толкова дълго време? Аз си мислех,че ще е само до пункцията на донорката,и после почва прогестерон,но явно не е така....Аз винаги си пораствам хубава лигавица 11-12мм.....
Еееех,младини.....както казва сестра ми: 'на мъжки слип да седна и хващах' Joy
А сега.....

# 497
  • Пловдив
Благодаря,момичета!
Ох, притеснявам се! Ще стане ли? Нямам никакви гинекологични проблеми,освен че съм на 46! Blush
Две здрави и нормално заченати деца (на 23 и на 13),и след второто си вързах тръбите,кой да знае,че ще искам пак да имам дете....
Страх ме е от естрогените- казаха ми да пия естроген в цикъла на трансфера. А аз съм с високо кръвно,разбира се добре регулирано с хапчета в момента. Не знам как влияе естрогена на кръвното...да не вземе да ми го вдига....По време на стимулациите ми имах известно завишаване на кръвното,сърцебиения и така...
Момичета,пили ли сте естрофем? Някой да е имал проблеми с него и кръвното?

Пила съм естрофем. Два пъти, когато вадехме яйцеклетки на естествен цикъл и един път на стимулация около 14 дни. Нито един път не ми понесе. Главоболие, изтръпване на зъбите и челюстта, сърцебиене. Бях готова да се откажа да имам деца, заради него. Сега съм се договорила с лекарката ми, че няма да го пия, тя каза, че не е задължителен. Ще мислим нещо друго, но не мога да си го причиня отново. Опитът ми последният беше преди 4 години и още имам проблеми от този естрофем. Моя приятелка има два опита в Турция и нито веднъж не са й предписали естрофем, само крион гел.

# 498
Аз специално се интересувам, но от реално забременели момичета и то на 45-46. Защото както знаем, след 40, всяка година е от значение. Аз опитвам в Бахчеджи и пиша със забременели момичета на 43, но на 45-46, не знам ...

Има ли наистина забременели на 43 в Бахчеджи, вече направо си мисля, че това е градска легенда... Дано да е вярно, аз нямах този късмет и се отказах от тях след 2 завършени и 2 прекъснати стимулации.

# 499
Питайте си лекарите за вагинално поставяне на Естрофема. Никога не ми е изписван да го пия. Не съм имала никакви проблеми, а хапчето си вършеше работата. Казват, че поставян така се усвоява само там, където е необходим и не трови допълнително организма.

# 500
  • София
Алба само да кажа, че има инвитро без лекарства, особено след положителен тест.

аз бях така.
само утрогестан докато се появи сърце и после спряхме всичко.
зет ми беше трансфера.

# 501
Момичета,
сега ми беше прегледа след аборт (октомври) по мед. причини и д-рката каза, че съм се възстановила и живот и здраве края на януари ще пробваме да върнем 3 бластоциста на 6ти ден.(1 чист и 2 с клетки), но забравих да попитам какви добавки да пия за лигавица. Моля ви за мнение

# 502
Питай по-добре Денис от темата с добавките. Мисля, че тя ще ти е най-полезна.

# 503
  • София
а имаш ли проблем с лигавицата?
ако нямаш по-добре не пий нищо.

# 504
Здравейте момичета,
Аз съм нова тук и в тази тема. Имам нужда от вашата помощ. Може ли да ми дадете малко информация как е процедурата с донорски яйцеклетки в България? Как се подбират донорите? Примерно външна прилика или няма таково нещо? И има ли примерно гаранция примерно поне 6 зрели яйцеклетки както е в Чехия или не? Аз видях на страницата на Инвитро Димитров, че се предлага за 9000 лв. но не пише какво включва. Колко време минава докато се намери донор? За мен, аз живея в Германия и в края на този месец ставам на 40 години. Аз засега правих два неуспешни опита в Прага, имах два трансфера с общо три уж много добри на външен вид ембриона без имплантация. Според лекарят причината е във възрастта ми и вероятността за успех е под 5%. Аз нямам очевидни проблеми освен намален резерв - имам малко фоликули. В Прага в клиниката правят икси с донорски яйцеклетки и за сравнение вероятноста с донорски е 60-70% при трансфер. За сега не сме решили дали донорски ще е следващата стъпка, но обмисляме. Ще се радвам за малко информация от вашата лична гледна точка. Успех на всички!!!!

# 505
Момичета,
сега ми беше прегледа след аборт (октомври) по мед. причини и д-рката каза, че съм се възстановила и живот и здраве края на януари ще пробваме да върнем 3 бластоциста на 6ти ден.(1 чист и 2 с клетки), но забравих да попитам какви добавки да пия за лигавица. Моля ви за мнение

Успех!

# 506
  • На остров
Бамба и аз съм била така при всички опити ! Само прогестерон вагинално 2 седмици след трансфер.

Девилче успех !
Стискам палци и на всички други за успешни процедури !

# 507
  • тук-там
На 43 ок, но аз лично не знам за нито един случай на 45+. Статистиката сочи под 1% успеваемост при инвитро със собствена Я на тази възраст. Кой се бори за под 1% шанс?! Аз се убедих, че е загуба на време, пари и енергия!

# 508
а имаш ли проблем с лигавицата?
ако нямаш по-добре не пий нищо.

Лигавица изглеждаше днес(25ти ден от 1ви мц след кюретажа) “мноооого добре”. Сега,освен омега 3 и магнерот(за аритмия),пия само фолиева мета и вигантол,но си мислех за някакви комбинирани-ортомол натал,огестан..ще питам Денис.
Много ти благодаря,още веднъж днес 🌹🙏🏼

# 509
  • In transit
Девилче, за лигавицата мисля, че НАК, л-аргинин, вит.Е и вит А се пиеха. Последните две и АГ ми ги изписва за лигавицата, като вит.А до овулация се пие.
Това съм записала от стари мнения на Денис:
Скрит текст:
Аргинин
•   L-aргинин, плюс антиоксиданти, намалява честотата на прееклампсия с 17% при пациенти с висок риск
•   Подобрява  тънкия ендометриум  при 67% от пациентите
•   подобрява броя на сперматозоидите, подвижността, както и шансовете за забременяване
•   NAC + L-аргинин понижава инсулиновата резистентност от 39% и възстановява овулация при PCOS
•   L-аргинин е необходим  за производството на азотен оксид, ключов химически елемент, който   участва в нормалната функция на  ендотела (ендотелните клетки в репродуктивния тракт)

NAC   /N-Acetyl Cysteine /
•   увеличава шансовете за забременяване при нормална бременност
•   увеличава шансовете за забременяване с 40% и понижава спонтанните аборти с 60% при жени със СПКЯ
•   стимулира овулацията, синтеза на прогестерон и дебелината на ендометриума 
•   повишава скоростта на овулацията  до 49 % при жени със СПКЯ
•   предпазва бременността от възпаления /от майката към плода/
•   прекурсор на глутатион пероксидазата - глутатиона е по-нисък при жени преживели  спонтанни аборт
•   намалява нивата на живак в майката и плода / той е детоксикант/
•   предотвратява сърдечно-съдови заболявания в потомството
•   помага за предотвратяване на диабет,  вродени дефекти и спонтанен аборт
•   предпазва плода от инфекция
•   помага за защита на плацентата от високите нива на хомоцистеина / причина за тромбозите/
•   намалява честотата на вродени дефекти, причинени от употребата на алкохол от  майката
•   подобрява ИР и понижава тестостерона при СПКЯ

Инозитол
Клинични изследвания показват следните ефекти на инозитол -добавки:
•   възстановява нормалната овулационна дейност и плодовитостта
•   подобрява качеството на яйцеклетките
•   увеличава скоростта на оплождане
•   предотвратява спина бифида / вроден дефект/
•   понижава свободния тестостерон (изследванията показват до намаляване с 73%)
•   понижава общия тестостерон (  намаляване до 65%)
•   понижава LH (намаляване до 55%)
•   намалява негативните ефекти от хипергликемия
•   понижава инсулинова реакция след хранене (  намаление до 62%)
•   понижава DHEA-S (като намаляване е до 49%)
•   увеличава SHBG (при увеличение 92%)
•   понижава Андростендион ( до 27%)
•   понижава триглицеридите (  51% редукция)
•   понижава кръвното налягане (лек спад)
•   увеличава пика на  прогестерон (129% увеличение в едно проучване)

Общи условия

Активация на акаунт