Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 676
  • 863
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Някоя от вас има ли ректоцеле,атрофия на лигавицата на вагината...
Говориха ми за пластика+лазерни процедури.
Но аз нито мога да си позволя сумата,нито искам нова операция,а и имам и доста други сериозни здравословни проблеми.
Поредният гинеколог,който не ми изписа естрогени.
Сега съм на 38 и след секс дори с гел някакъв,имам протриване,щипане,парене...
Е,да спирам със секса изобщо ли?
Не знам.
На колко нормално жените спират да правят секс?На мен ми се прави...
На предишна микробиология бяха излезли малко на брой лактобацили.Слагах Гинофилус.
Сега правихме по-разширена микробиология,всичко е ок...Парене,щипане и т.н. са от сухотата и атрофията.
Как пък за десет години толкова ще атрофира...
Моля да дадете някакъв съвет,не знам вече.
Влагалището е жестоко смъкнато,аз се и напикавам само ако кихна.Това не е нормално.Баба каза за някакви гривни...но пише,че са за възрастни жени,според лекаря съм за пластики и лазерни процедури...Не мога да си го позволя финансово,а и имам и други здравословни проблеми за решаване.
Няма как да седя месец-два на хотел в София и да обикалям по професори, докато се намери добро решение.

# 541
Цикатридина глобули,  феминела хиалософт  и някакви нови, които имат естроген в единия си вид, който е за жени в меноп. Имах листовка за тях от гинеколога, но не я намирам. Помня само , че бяха към 60 лв опаковката.

# 542
  • Бургас
И Цикатридина излиза към 60 лв за 30 дни,ама трябва да е с Лактажин,да не се наружи флората...
Аз и без това давам сума ти пари за лекарства,само за астмата и Л Тироксин са безплатни.Не мога да си лишавам детето от нещо,че да си слагам Цикатридина...
Направо...
Как може да съм такъв карък.
Имам и други заболявания, възпалително чревно заболяване+парализирана лява гласна връзка,явно подарък от операцията на щитовидната жлеза.Отворът ми за дишане е малък,вляво не се отваря.Правя пристъпи,последния път нивото на кислород ми беше критично,чак дамата от Бърза помощ се стресна.
Аз не мога и не искам така...
Ходя и на психиатър,и на психолог.Казват,че не могат да помогнат.
Физически не съм никак добре,няма как да оправим психиката с всички тези екстри.

# 543
Libifeme са тия, дето не помнех какви са. Цикатридина и феминела нали знаеш как се ползват. 10 дена всяка вечер и след това два пъти в седмицата.
Извинявай, ако е смешно и ти се струва глупост, но за цялото си физ и емоц състояние не си ли пробвала да се захванеш с йога. Първо само с физ страна на йогата. Сетне другите неща.

# 544
  • Бургас
Казаха ми за йога.
Аз си мисля и за каланетика.
Заради ставит-коксартроза и остеоартрит трябва такива движения.
Аз вървя,вървя по много.
Но трябва и рамене,врат да се движат, остеохондроза ли беше там...
Цялото ми тяло атрофира.
Ако бях на 68,ок някак
Ама съм на 38.
Ще ги видя тези с естроген,ако са без рецепта,ще ги взема.То това липсва,оттам са всички беди.Едва ли ще събуди ендометриозата...Минаха все пак 10 години от операцията...
Не знам.Казват,че въпреки хистеректомията,чревната форма на ендометриоза може да е още активна...
Аман...

# 545
  • Бургас
mariqivanova799, опитай йога, но по-леки базови и стречинг упражнения, може и ставната гимнастика на Норбеков до погледнеш, има и една група Актив Ситивг-предлагат безплатни клипчета. Йогата е много хубава, но в твоя случай ще имаш затруднения ако се пренатегнеш.Напоследък си правя едни потупвания /по-силнички/ и след това лека гимнастика ако искаш ще ти изпратя клипчета на руски, но и актив ситинг да видиш във ФБ , те са взаимствани от там.Комбинирай вървене и лека гимнастика.Важното е да е редовно, може и по-кратко да е като време.Има също и едни много хубави тренировки-вървене в къщи по 10-15-20 минути има.Аз самата има напоследък проблем и търся алтернативи, това са ми фаворитите.

# 546
Йогата няма да я затрудни, защото тя ше започне с начинаещи. Дори и някъде да я боли, ще спре с времето. От опит. Има сериозна разлика от йога и да речем бягане. Пак от опит. Няма смисъл да навлизам навътре. В инт вс си пише. Но в йога има дишане, медитация, гъвкав гръб, разтягане, раздвижване на лимфа и въздействие благоприятно върху хормоните. Сега да не си помислите,  че съм някой учител по йога. Не, само такъв, който супер много съжалява, че преди 15 г , когато се бях наканила да започна да се занимавам, реших, че не е за мен.Защото не съм гъвкава, защото има неща, който трябва някой да ти обясни и покаже и защото не знаех, че йога се прави без да си даваш оценка как се справяш.
Но това е мое мнение. Просто давам идея, за която човек може да се хване и да му стане спасителна енергия от много неща.

# 547
  • Бургас
Деси, аз много харесвам йогата, за мен тя беше и е нещо много специално, но откакто имам проблем правя само базови, стречинг  и равновесни асани защото ако се понапрегна веднага ме заболява гърба, един жили, кръста и не минават с времето.А ходенето в къщи няма бягане, аз също не бягам .Най-добре ми се отразява  гимнастика и това ходене ако искам нещо по раздвижено.Иначе обожавам люлките, за гърба са супер, но и там при напрягане на ръцете веднага ми се отразява.

# 548
И мен ме боли кръст понякога. Аз сама си напрвих там проблем преди години с фитнес. Но сега с йогата се случва все по рядко и то , поглеждайки назад какво съм правила, се оказва, че съм г решала с прекомерен напън, с не защитаване на кръста, с бързане. Най - кратко: с незнание и желание за бърз резултат. Но и научих, че много от йога учителите са минали през болките в гърба. Колкото по силна става коремната стена и се правят осъзнато асаните, толкова по рядко идва болката.
По лошо , според мен, е че дори и отивайки на йога курс, рядко се среща учител, който да ти каже за бандхите и др важни неща. Който да те поправя и да имаш истинската полза от неговите знания и умения.

# 549
  • Бургас
Така е, трябва някой да те проследи какво и как правиш и да те насочва, затова не е добре да е без инструктор, ама да е твоят инструктор и тогава освен физически имаш и други ползи .Аз миля, че и йогата е възможно да ми е навредила, макар, че винаги съм се старала правилно да правя, да не се напрягам повече отколкото мога, не съм от амбициозните, които бързат.Но по-скоро мисля, че е хормонално, донякъде и от заседяването в работата.

# 550
Бах при една девойка на йога.Мн.добра техника, но така отепускаше през позите ,че аз през цялото време се мъчех да я гоня.Повече не се върнах.Въобще не гледаше кой какво прави, кой е новак, кой ходи отдавна.Две-три приказки за дишането и нова поза.
Та не всеки, овладял йогата добре, става за инструктор.

# 551
Така е, трябва някой да те проследи какво и как правиш и да те насочва, затова не е добре да е без инструктор, ама да е твоят инструктор и тогава освен физически имаш и други ползи .Аз миля, че и йогата е възможно да ми е навредила, макар, че винаги съм се старала правилно да правя, да не се напрягам повече отколкото мога, не съм от амбициозните, които бързат.Но по-скоро мисля, че е хормонално, донякъде и от заседяването в работата.
Не се отказвай ❤
ДХЗ, точно това имам предвид.

# 552
  • Бургас
От наведените пози не се отказвам за нищо на света, те са ми незаменими.Аз се навеждам по-добре от сина ми.

# 553
Hot Plants 475 мг 60 капсули. Момичета ,някои от вас ползвали ли са тези таблетки и какво ви е мнението ? От повече от година вече нямам цикъл и либидото ми падна на дъното. Нито имам желание за секс ,нито ми липсва. Нямам наднормено тегло ,нямам заболяване на щитовидната , нямам проблеми в работата , нямам проблеми в семейството ,спортувам.... Изчетох купища литература за състоянието в което съм. На мъжа ми вече му липсва интимността ни ,а на мен изобщо не... Реших да пробвам с някаква хомеопатия. Попаднах на този продукт ,с който започна в началото и ми се струва най-подходящ , поне това е написано .... Дайте мнение ,моля . Или ми препоръчайте нещо ,което е пробвано.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 20:43 от FB588556BGM

# 554
От повече от година вече нямам цикъл и либидото ми падна на дъното. Нито имам желание за секс ,нито ми липсва. На мъжа ми вече му липсва интимността ни ,а на мен изобщо не... Дайте мнение ,моля . Или ми препоръчайте нещо ,което е пробвано.
https://bg-mam.ma/p/1131890/39746596

Общи условия

Активация на акаунт