Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 194
  • 863
  •   1
Отговори
# 720
  • София
За мастодиона го казвам от личен опит. При болки в гърдите между 30 и 40 години мастодионът помагаше много бързо. Към 47-50 започнах да правя болезнени кисти, мамоложката каза, че на тази възраст мастодионът вече не помага, кистите ги изцеждаха в Токуда със спринцовка.

# 721
  • Бургас
Sharky*,за кисти от мастопатия ли говорим?
Никак не ми се иска да ми изцеждат кисти със спринцовки...
Phytolaca 15 е това,което ме спаси от мастит преди 14 години и нещо,беше ми се зачервила и подула едната гърда,малко след раждането беше...
Наскоро на майка ми се случи подобно нещо,тя си има обаче образувание,което трябва вероятно да се махне.
Но лекарството помогна против болката и зачервяването...

# 722
Desi.67, има хора с добър хормонален фон, което преминават по-леко през менопаузата и с по-малко проблеми.
Ти защо не си намалила калориите и не спортуваш, след като смяташ, че това е решението?
Глад и спорт не се получава, или по-точно може и да се получи, но за кратко време.
Тези дни четох интересни статии по този въпрос:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2021/02/blog-post_93.html?m=1

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 19:10 от Lemy

# 723
Кой каза, че не спортувам? Не съм спирала от 20 години вече, може и повече. А относно яденето, от дете съм злояда. Нямам излишни кг, но искам да съм още по слаба. Просто харесвам слаби жени. И точно от опит казвам, че намаля ли храната, си проличава много бързо. Моя приятелка със сериозни занимания с йога и много внимателно хранене изглежда невероятно за 54 си години. И други има около мен. Казвам, че ние дори не си даваме сметка , че ядем повече от необходимото. А ни е необходимо изненадващо малко. А и колкото повече стават годините, толкова по малко трябва да е храната. Но не е задължително да мисли някой като мен. Хич даже. Всеки както си иска да живее.

# 724
  • Бургас
Може ли да предложиш някакво седмично меню?
Аз-на обяд и вечер 1/2 пилешки гърди с ориз и/или картофи...
Когато ми падне захарта или кръвното-малко шоколад.
Гледам да соля яденето и пия много вода,но си имам хормонални проблеми,имам и други здравословни проблеми...
Евентуално сутрин банан,но не всяка сутрин.
Кафе рядко и без кофеин.
Никакъв алкохол...
Никакви салати...
Никакви млечни(освен в шоколада и ако изям някой сладолед на не знам колко месеца веднъж...).

# 725
Ами аз нямам подобни знания , за да мога и със себе си да се оправя, но от известно време следя едно семейство йоги. Те се хранят само веднъж дневно. Мисля , че някъде из този форум също беше писал някой за интервал но гладуване. Примерно 8 часа ядеш, останалите постиш . Това семейство например са решили да се хранят само от 1 до 3 следобяд, но и самите казват,че с години са търсили правилния за тях начин. Хората правят детоксикация първо и после захранват полека. Аз не закусвам от години. Може да не ми вярваш, но една зима ММ ядеше на закуска препечени филийки вита с бутер и аз покрай него, че ми правеше. Ами качих леко. После ядях овесени ядки със сушени лови две ,три. Запарени сам с вода. Ами пак леко вдигам теглото.килограм, кг и половина. Значи не трябва да закусвам. Салати ям. Най различни. Сладък картоф вътре, авокадо, спанак, бадеми, боровинки. Това зимата. Супи от леща, по рядко ориз. Не обядвам. Гриза едни гризини на зидо. Елда и киноа. И вечер салата. Сладки неща хапвам и тестени понякога, но правени от мен. И сладолед сега- от замразени банани и плод. Сутрин само вода с лимон и кафе с ядкови млека. Но за всеки е различно. Убедена съм

# 726
  • Бургас
За всеки е различно,да.
Няма спор...
Аз също не закусвам,но не заради килограмите,те са много.
Хем не ми се яде преди 12-13 часа,хем да се усвои Л Тироксинът...
.

# 727
Като млада за първи път открих Лидия Ковачева. После и житния режим на Дънов и т п. Пак като млада , по работа общувах с една дама, която тогава беше към 50 . Изглеждаше добре , та се заговорихме. Каза ми, че не си спомня в съзнателния си живот да се е нахранила до ситост. Е, какво да си мисля тогава. Че може да си лапам колкото ми е кеф и да съм слаба ли? Лайфоветв с историите на тези хора с наднирменото тегло в САЩ същото показват. Просто не съзнават колко ядат. Щом бедуините навремето са прекосявали пустинята само с няколко фурми, аз какво правя, че да ям повече. Така си разсъждавам, де.

# 728
Аз съм човека, който се храни един път на ден от поне 30 години. В момента - храня се по-оскъдно и от преди но не съм в състояние да овладея килограмите.  Намалила съм физ активност защото не съм състояние да поддържам предишното състояние. Всичко което е било мой плюс преди  с успешно поддържани на желаемите килограми - сега се обърна в минус.. Преди ядях малко и имах висока физ активност.. Сега тази активност не мога да поддържам и за да съм на старите килограми трябва да спра да ям въобще. Загубена кауза.

# 729
  • Бургас
_re_ge,лоша работа,и аз съм така.
Напълно разбирам.
Не докосвам хляб,но само докато мина покрай него и ми се лепи...
По-интензивни движения не мога да правя...

Малко ми е неудобно,но има ли някой с вагинална атрофия?
Със свлечени стени на влагалището и ректоцеле?
Няма да ми направят пластика, евентуално някакви процедури с лазер,но и за там малко се опъват...
Ако се напиквате при кихане,кашляне...Какво се.прави?
И тази сухота...
На 38 въобще не мисля,че е времето на която и да е жена да спре със секса.
Като психологическа нагласа,в тази възраст жената уж е най-сексуално активна...

# 730
В момента - храня се по-оскъдно и от преди но не съм в състояние да овладея килограмите.  Намалила съм физ активност защото не съм състояние да поддържам предишното състояние. Всичко което е било мой плюс преди  с успешно поддържани на желаемите килограми - сега се обърна в минус.. Преди ядях малко и имах висока физ активност.. Сега тази активност не мога да поддържам и за да съм на старите килограми трябва да спра да ям въобще. Загубена кауза.
И аз съм така, и когато "специалист" като Деси и другият ник изпляскат ей така едно всеобщо заключение, се ядосвам.
Минала съм през интервалното хранене, и през други неща, по едно време бях 45 кг, но нямах сили да стана от стола, толкова си бях разкапала организма от глад и глупости.

# 731
Ако се напиквате при кихане,кашляне...Какво се.прави?
И тази сухота...
За първото гледам да ходя по-често в двете нули, ако се притеснявам - тънка превръзка. Консултирах се, казаха ми операция. Аз не искам. Направиха ми операция на слабинната херния. Подобри се, но не съм като нова.
 Майка ми си ходеше постоянно с приспособления. Тя е изсипана от моето раждане.Но по нейно време нямаше ежедневни превръзки. Един набор от тензухени превръзчици които постоянно се перат и гладят. Сега поне е по-лесно.
За сухотата си има лубриканти.
Съобразяване със състоянието ще има все повече от тук нататък. Не младеем.

За метаболизма - всичко си зависи от човека.
1. Имам познати които никога не са се ограничавали хранително и след менопаузата са си пак доста добре изглеждащи.
2. Имам познати с хубави фигури без особени ограничения на младини, които в менопаузата доволно се окръглиха.
3. Имам познати които бяха окръгли и преди и след - при тях осезаема разлика няма-те са най-щастливи.
4. Имам познати които на младини не са спазвали режим, просто добър ген. напълняха първоначално с навлизане в мени, но се взеха в ръце - спорт (преди не са спортуваше) плюс хранителен режим - сега изглеждат добре, но това е нещо ново за техния организъм и затова "работи".
5. Всички такива като мен, предразположени към напълняване по принцип,   но лъжещи физиологията си на младини  с хранителни рестрикции и спортуване  сега сме прецакани.

# 732
Реге, а нещо с лазер няма ли да ти помогне?
Тази терапия бяха споделили на едно място:
https://detoxcenter.eu/terapii/neo-control-terapiya-na-tazovata-muskulatura/

# 733
Момичета, относно менопаузата и трупането на килограми. Аз съм средно статистическа жена, без тежки придружаващи заболявания (на 48 г съм) и изобщо не бях подготвена да пренастроя живота си според промените в хормоните с настъпването на менопаузата. Така че, се оптивах в продължение на 5 години да живея по старо му.

И това най-много се отнася до храненто, както казах и в предишните си няколко поста, отне ми 5 години, за да осъзная, че вече не мога да захранвам и третирам тялото по същия начин, както преди.
-  въглехдратие се скалдират при мен много бързо като мазнини в областта на талията. Отне ми 5 години, за да си го призная и да се реша да се разделя със захарта и тестените изделия, а не да обяснявам на всички, че е виновна менопаузата;
- когато започнах да променям начина си на хранене, бях абсолютно поразена да открия, че до преди това съм се ограничавал толкова в количеството на приетата храна преди, което ме е поддържало постоянно гладна и вкарвала в омагьосания кръг да искам нещо да ям (мъничко нещо) постоянно. Беше истинска психологическа промяна да си позволя да се нахраня добре с качествена храна от протеини и мазнини и зеленчуци, така че, да не пригладнявам често.
- спрях да се напъвам да спортувам както преди менопаузата, защото отделеният кортизол при стреса от натоварването, спира всичките ми усилия да сваля качените килограми. Сега се разхождам колкото мога и правя леки упражнения, но заради намалелите подкожни мазнини, изглеждам добре.

Аз също така си направих труда да изчета тема N8 от самото начало, защото не ми се вярваше да съм открила топлата вода с промяната на хранене и менопаузата. Естествено, че сте дискутирали темата не веднъж Smiley но има дами, които имат определни сериозни усложнения, при които ниското въглехидратно хранене не работи. Но, има и един голям % от средно статистически жени като мен, при които такава промяна в храненето е полезна, така че, нека да не го торичаме, а да държим баланс.

За протокола, относно добавки - аз взимам Б12 и магнезий, отказах ХЗТ, но съм на vagifem вагинален хормон за намаляване на сухотата.

Прекрасен уикенд на всички Smile

# 734
Ами, Lemy, колкото и да се ядосваш на такива “ специалисти” като мен, това е форум и споделям при мен как са нещата. А щом има пречка някаква при теб, значи нещо не работи като хората. Ти, вероятно го знаеш какво е. И търсиш решение да го оправиш.
Реге, ако почиваш известно време от физ дейност и после стартираш отново, дали нвма да има резултат. Ясно е, че тялото е свикнало с рестрикции в храненето и със спорт. Нали затова казват, че две седмици на кето правят рестарт на организма.

Общи условия

Активация на акаунт