Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 12

• 87 233
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Сигурно вече си търсила, но пробвах и аз да попрочета... то друго  едва ли мога да направя.

Това намирам в сайта на кухни Диалог:
Когато мивката от неръждаема стомана е "засечена", се образува повърхностен слой - патина от варовик , прах и нечистотии. Почиства се като се облива обилно с топла вода и течен сапун или прах за пране, търкане с мека кърпа -няколко пъти и след това с препарат на "Blanco" за почистване и полиране на мивки от стомана / не използвайте твърди предмети или абразиви /.

И в ей тази тема има предложения : https://www.bg-mamma.com/?topic=738670

Иначе, всички се кълнат в оцета за отстраняване на варовик (мернах сега, че даже оставят да престои една нощ памучен плат напоен с оцет). Не съм пробвала, но ако съм на теб - бих. Стискам палци да успееш някак!

# 556
Тази микрофибърна, двулицева кърпа на Виледа върши чудеса с батериите, мивките и плочките!
https://www.vileda.it/Panni/Panno-Microfibre-Bagno

# 557
Момичета здравейте.търсих с търсачката и прехвърлих няколко теми,но не намерих нищо....та...до нас има магазин за препарати,в който освен масовите такива,гледам че имат и разни други, които не са ми известни. fitto за дървени повърхности и детски стаи ,и някакъв за почистване на бани  с бял оцет(starydrops).имате ли впечатления,или да ми препоръчате нещо за баня,което не е обезмаслител или с белина(банята е нова и още няма нужда от тежка артилерия)Blush благодаря .
Ползвала съм препарат за почистване на пода на Fitto https://www.praktiker.bg/medias/sys_master/h93/h23/9349339611166.jpg , не съм очарована.

# 558
Благодаря ви за препоръките, момичета! Проблемът е, не че не може да се изчистят, а че лесно остават следи от варовик. Търся по- скоро превенция и защита от водата, нещо което я кара да се стича, отколкото начин на почистване. Чистя я много лесно, но е голяма мивка с гевгир, и процедурата ми отнема време всяка вечер да я чистя и на следващия ден сутринта, докато се завъртя, пак е в засъхнали капки.
Петя, имам хвалената кърпа на ДМ, но ще пробвам и тази. Благодаря ти!

# 559
В отвора за поставяне на чекмеджето има замърсяване с котлен камък. Пръсках и търках с Циф, Меглио, пясък, сода +оцет - нищо не помръдна грам, няма махане това чудо. Сега съм се сетила да питам с това дали мога да пробвам. Някой имал ли е успех с някакъв друг препарат. Питах и в темата за пералните, никой не ми се отзова с полезен съвет

# 560
Доволна съм от Хайтман за плотове.
Вчера пробвах и био пастата на Лидл за фурната. Също добре ми почисти.
Всъщност никъде не е упоменато дали може да се ползва точно за фурни, но съм доволна от резултата. А и изглежда като да е много икономична. Малко трудно се "загребва" от пастата с гъбата, но това да му е кусура.

# 561
В отвора за поставяне на чекмеджето има замърсяване с котлен камък. Пръсках и търках с Циф, Меглио, пясък, сода +оцет - нищо не помръдна грам, няма махане това чудо. Сега съм се сетила да питам с това дали мога да пробвам. Някой имал ли е успех с някакъв друг препарат. Питах и в темата за пералните, никой не ми се отзова с полезен съвет

Напротив, написах ти точно за две неща в другата тема. Съжалявам, ако си пробвала и не са били полезни.

# 562
  • София
ВИП, пастата колко време я държа? Аз точно заради фурната я взех.

# 563
Буквално няколко минутки, 2-3. Но и моята фурна не беше много мръсна.
Не се разпени и чак толкова много, може би сложих малко количество паста, с времето ще го налучкам. Но, пак казвам, с малко количество и малко време престой, съм доволна от почистването.
За къде другаде го ползвате?

# 564
  • София
Бани, кухни, общо взето навсякъде, където имаш нещонза почистване. Така четох назад. Аз я взех основно за фурната, защото нитонот спрейовете, нито от пяните съм доволна.
За други приложения още не съм й измислила, защото кухнята чистя основно с препарат за прозорци - вратички, рафтове, с алкохол е и чисти идеално. Плотове с малко доместос спрей, но рядко. По-често с веро и после плакнене. Мивката с каквото дойде, не задържа мръсотия и само с веро и топла вода се чисти идеално.
Банята я пръскам или с доместос, или с хейтман спрей. В момента буквално съм влюбена в Хейтмана. Мирише страхотно и мие отлично. Само цената му не ОК, но пък е икономочен.

# 565
  • Козлодуй
petiaivanov, цитирай моля какво си написала против камък в и около чекмеджето на пералнята, аз не съм разбрала Simple Smile

# 566
petiaivanov, цитирай моля какво си написала против камък в и около чекмеджето на пералнята, аз не съм разбрала Simple Smile
Заповядай. Погледни и скрития текст. Не знам как да го цитирам от тема в тема и слагам линк:
https://bg-mam.ma/p/1163905/40327604

# 567
petiaivanov,
Скрит текст:
и в другата тема отбелязах отговорът Ви като полезен, какъвто наистина смятам, че е. Веднага пробвах само с оцет - резултат - нула. Може би самия отвор трябва да се извади и да се кисне в оцет, явно така само с натъркване не става, поне при мен. Препаратът, който сте посочили не съм го виждала никъде в магазинната мрежа, а в момента не разполагам с възможност да го поръчам онлайн.   

# 568
  • Козлодуй
Благодаря - това го прочетох но нали съм си разсеяна не съм го запомнила Simple Smile Ще пробвам Simple Smile

# 569
petiaivanov,
Скрит текст:
и в другата тема отбелязах отговорът Ви като полезен, какъвто наистина смятам, че е. Веднага пробвах само с оцет - резултат - нула. Може би самия отвор трябва да се извади и да се кисне в оцет, явно така само с натъркване не става, поне при мен. Препаратът, който сте посочили не съм го виждала никъде в магазинната мрежа, а в момента не разполагам с възможност да го поръчам онлайн.   
Препаратът се продава на много места в София, но не и в супермаркетите (не знам в кой град сте).
Обаче, преди да си давате парите за препарат, който също трудно ще нанесете, сложете оцет в пръскалка и прескайте през 2-3 часа, да бъдат мокри наслагванията, нека откара така един ден. все ще омекне този варовик. Ако можете да да я накиснете тази част, наитина ще е по-добре, но и седно напръскване няма да стане.
В Германия живеех на място с ужасно варовита вода и по слушалката на душа за една седмица се наслагваха камъни направо! Накисвах я в чаша с оцет за една нощ и после всичко падаше.

Общи условия

Активация на акаунт