Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 093
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Аз пък почвам да се притеснявам, че Ники яде малко...от скоро на обяд изяжда 170-180 гр., обаче така пълни памперсите, в чудо се виждам. И няма разтройство.
Давам му вече сиренце, извара и сега започнах и кисело мляко, ами много му харесват. Явно няма да си пада по зеленчуци, ами по млечните.
Попарата му я правя с вода, 1 филийка препечена в тостера, сирене 20 гр и масло. Намачквам с вилица и въпреки че, няма зъби се справя добре. Обаче със съня през деня е скаран напоследък, заспива чак в 17:00, гледам да го сложа към 15, приспиваме се ро час и нещо и накрая се отказвам. Дано е период и мине скоро, защото си е друго да имаш едни 2 часа на разположение приз деня.

# 226
Сънят при нас още е по 3 пъти на ден като всеки път е различно , по 2 пъти за по около 30 мин и един път се мича да е повече като го приспивам по сто пъти защото хем му се спи хем се събужда. Вечер си ляга към 9-10 като след 8 е много кисел и му се спи но не го приспивам защото сутрин става към 5-6 ако е заспал в 8 , а иначе към 7 или 7.30 .
За храната и аз му правя попара с 2 сухара чай или вода сирене и жълтък , и много му харесва или мляко и бисквити, като млякото е 50/50 с вода за да не му е силно, пюрета и каши яде по 190-200 гр. понякога и по малко.  Вечер преди лягане пие АМ по 150-160 мл. и през ноща към 4-5 или по късно търси пак давам му и повечето заспива пак. 💙
Да попитам бебчетата вече колко тежат ? Имам чувството че бебо е огромен вече не ми стигат силите понякога ? Аз го мерих на башия кантар с него и без - излиза към 10 или 10 и нещо кг. Другия месец сме на ваксина и тогава ще видим.

# 227
Вчера бяхме на консулация и килата са 9,420 в момента. Та, качил е 400 гр. за около месец. Сега е на около 8м и половина.

Давам твърда храна два пъти на ден - зеленчуково/месно за обяд (рядко изяжда повече от 130-140 гр.) и каша/плод по някое време следобед (около 100 гр.). Всичко трябва да е гладко пасирано, иначе му се гади. Някой път, ако ми се види много гладен давам кашата около 10 ч. сутринта, но по-скоро е изключение. В останалото време си кара все още на мляко на поискване.

Иначе за съня - много е нерегулирано положението. Като цяло се събужда около 7-7.30 (днес в 8:30, сигурно заради промяната на времето). Обикновено заспива час-час и нещо по-късно за около 30-40 мин. После заспива пак около 14-15 ч. пак за кратко. И вечер около 18-18.30 още веднъж. За нощния сън го приготвям около 20.00, но не винаги заспива веднага, зависи колко е спал през деня или дали е дремнал в 18. Буди се нощем поне два-три пъти, но заспива веднага с кърмене. Само да стъпя в стаята докато спи и веднага ме надушва и подскача.

Добавям за бърборенето - мамамама, бабабаба и разни други подобни. Пее си песни и си мучи на заспиване в количката. Радва се много на всякакви деца, кучета и котки. Започна да лази от около седмица и вече може сам да сяда. Бавен е още с лазенето, но се опитва да свали цялата библиотека на главата си, ако го оставя. Всичко трябва да се види и пипне.

# 228
Здравейте, момичета!
Моята дребка спи по два пъти на ден за около 20-30-40минути, предиобед и следобед. Вечер отскоро започна да заспива към 9.30-10.30, лятното ѝ разписание беше около 10.45-12ч. Буди се през нощта и я кърмя по 2-3-4пъти,като последното кърмене е сутрин към 6-6.30ч. Става към 8-8.30.
От няколко дни ѝ давам и каша, иначе ядеше само зеленчуково/месно наобед и плодово следобед(не повече от 120гр.). Сега давам кашата сутрин, плодово следобед, но ще ги разменя, като я въведа изцяло. През другото време я кърмя като поиска. Жълтък още не съм въвела, глутен, сирене също. На 8 и половина месеца е и тежи 8,300кг., висока 66 см.
Стои седнала, но не може още да се изправя сама. Говори си нейни неща/срички, но заветното „ма-ма” го каза само 3-4 пъти и не съм сигурна дали визираше мен, или звуците бяха такива 😄

# 229
Нашата девойка е 68 см и тежи 8800. Една пухкавелка Simple Smile

# 230
Неви благодаря, оправи се като от зъби е било. Избиха 2 наведнъж - горните. Вече сме с 4 зъба. Има още едно което белее, но не вярвам да е нещо като преди.
За спането различно е при нас- нямаме режим спеше по 30 минути максимум 2-3 пъти, но след като избиха тези зъби почна да спи 1-2 часа (като това е за първи път от 8м насам)
Много е смешен като види че някой дъвчи и той почва. Аз почнах захранването с цели парчета
и вчера както беше в хола по едно време толкова тихо стана и отивам да вися защо а той набарал чинията с гроздето и почнал да откъсва зрънце по зрънце и яде Grinning, даже със семките, много ядливо дете е. Няма да остане гладно, всичко яде и дъвче

# 231
Ние бяхме на консултация преди около 2 седмици. Беше 71 см, 8100 гр, но ми се струва, че е качил още.
 Филип най-често казва А-гхъ и Гиш!, иначе си бърбори и срички. Мисля че Гиш! е кучето, към него го използва най-често. Иначе забелязвам, че не обръща внимание на други кучета и котки, само на нашия.

# 232
Вчера бяхме на консултация, килцата са 10.500, висок 77см. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 233
И аз мисля, че сме минали 10 кг. Преди месец на консултацията беше 9,300, но ми изглежда доста порастнал, в лицето също, не му е толкова бебешка физиономията, ами заприличва на малко дете.

Джилиан, и при нас е същото положение, не иска да яде, ако пюрето не е гладко пасирано, дави се, мръщи се, понякога и повръща. Не знам как ще яде попара, кус кус или друго подобно, все пак имат частици.

Забравих да ви се похваля, вчера се прибрахме след седмица в Будапеща. Притеснявах се как той ще се държи и най-вече за летенето със самолета, но всичко мина в рамките на приличното. Мъжа ми даже си беше купил тапи за уши съвсем егоистично, но за щастие нямаше нужда да ги ползва. А беб едва ли разбра, че е летял в небето или изобщо, че е бил в друга държава Grinning

# 234
Забравих да ви се похваля, вчера се прибрахме след седмица в Будапеща.

Оо, завидях...
Аз мислех Виена, но май няма да имам свободен уикенд.

# 235
Ох, изпуснах ви.
Мониту, радвам се че всичко е било фалшива тревога, макар че не ми се мисли какво ви е било на душичките.
Нашата мома расте доста на ръст, на тегло не толкова, но стана голямо шило и бая енергия изразходва. 7900 и 72 см беше преди 2 седмици.

От съня не мога да се оплача. Спи си през деня, събират й се 2-3 часа в различно време, понякога по-дълго, понякога по-кратки дремки. Имам чувството, че в такова време повече се успива. При вас има ли такава тенденция?
Режима на ядене не сме променяли,  предстои да й въведа попара за закуска,  но първо искам масло да сложа в кашата следобед.  В голяма чуденка съм какво масло и какво сирене. Ние почти не ползваме масло и взимам каквото дойде. Сирене взимам на "Маджаров" или "Елена",  но за нея май ще взема на Хармоника. Вие какво сирене и масло давате в попарата?

# 236
Вие какво сирене и масло давате в попарата?
Аз масло слагам от това с краварката в левия ъгъл Laughing (името му не мога да го напиша), а сирене или Маджаров или Олимпус( работя в търговията с храни и знам,че тези сирена са качествени)

# 237
И при нас храненията с твърда храна са две - наобяд зеленчуково/месно пюре (150-160гр) и следобяд каша с плод (160-170гр). Останалите 5 хранения са АМ. Продължава да си яде по 7 пъти и това е. Няма да го мъча, щом така е решил, така да е.
Със съня през деня сме добре, но според мен наваксва заради нощния. Сутрин става в 7-7.30 (в някои дни и по-рано за мой ужас), вечер заспива в интервала 22-23ч. Буди се към 2.30 и 5.30 да яде и още 100 пъти в останалото време. Къде да си пореве, къде да играе... Flushed Почти всяко будене е с истеричен рев, през деня също. Не знам не се ли научи за 8м, че ще яде и няма да го оставя гладен. През деня спи към 10ч - за около час, към 14ч - час-час и половина и в повечето случаи към 17ч - за половин-един час. Абе в общи линии 3ч сън си ги прави на ден, което е добре, ама пустия нощен... Приспиването и при нас е проблемно, освен ако не сме навън с количката.
На 8+ месеца е и на консултацията преди 2 седмици тежеше 8400.
Да ви попитам, будите ли бебчовците, за да не им идва повече сънят през деня? Това се отнася за по-спящите, разбира се. Знам аз, че "бебе не се буди", ама ако това ще спомогне да спим през нощта, май е добър вариант.

# 238
Будила съм само няколко пъти, когато е подминавала часа за хранене с по 30-40 мин. Иначе я оставям да си спи.

# 239
Dara, супер, че сте попътували. Jillian, точно вчера си мечтаех за Виена по Коледа, но го отлагам за догодина. Дори вчера го анонсирах на ММ.

Общи условия

Активация на акаунт