Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Неви, Райън са отворили полети до Виена. Страшно се изкуших.

Мони, аз не бих го будила. Явно си е по-чувствителна натура. Стискай зъби и ще мине. Друго ще дойде...

И моят дребосък спи леко. Каките го събудиха току що. И хайде пак приспиване.

# 241
Jillian, толкова ми се ходи. Разбира се с двете момичета и тате Simple Smile От година и половина - две избирам пътувания покрай РД. Не ги празнуваме, а ходим някъде семейно.

# 242
Моята мадама явно ще си върви манекенка. Чудя се на кого прилича, като и аз и баща ѝ въобще не сме слабички. Мерихме я в понеделник
Глава- 44см
Гърди 48(не е много сигурно)
Ръст 69см
Тегло 8080гр
Педиатърката казва че е чудесно. Роди се 2830гр/47см и с доста фина костна структура, да не съм се притеснявала. Гледах таблиците на СЗО и наистина има си разминавания с българските. Бяха ме наплашили че главата ѝ е малка и нали на една майка толкова ѝ трябва.Джобно гадже май ще е. Вчера стана на 9месеца. Зъби още няма,но се буди по много пъти на вечер,може би ще излезе някой скоро. Спи много леко, да не се обърна в леглото. Flushed Съответно през деня когато спи нищо не мога да свърша като хората. С яденето имаме проблеми. Жълтък отказва да яде. Зеленчуци и месо също не иска. Ще се изсмеете като ви напиша че едно бурканче от 190 може три дни да го яде. Пробвах доста марки, уви още нямам успех освен едно единствено на Гербер. Ама не може само него да яде. Каша също не иска много да яде. Ще я пробвам с попара. Чудя се да не би да е заради частичките в пюретата? Преди си ядеше повече. Бисквити пък ръба и дъвче. Офф не знам. Пак написах един дълъг разказ. Съжалявам
Rolling Eyes

# 243
Nash, манекенка си е. Нашата е 8800 и 68см, както бях писала. Но главата и е 41 см. Таткото е с много малка глава, както и двете момичета. Ние сме доста слаби цялото семейство, бебка сигурно и тя ще заслабне.

# 244
И моята миньонче върви. Преди месец 65 и 7500кг. Две хранения има твърди. Ще въвеждам жълтък скоро. Чудя се дали да дам направо сухар..да прескоча зърната..овес съм дала. Някой процедирал така?
Сънят е тегав. Нощен режим. Дори да заспи преди 1, по часовник се буди и игра. През деня дремна  по малко. Още не се набира. Няма и зъби. Иначе бърбори.

# 245
Вчера бяхме на консултация, килцата са 10.500, висок 77см. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ехаа, супер...а аз си мислех,че моя бебешор върви дълъг- преди 3 седмици беше 74см и 8.10кг.

# 246
Будила съм за хранене единствено, когато дъщеря ми беше новородена. Сега не бих, тя и без това спи по някакви нищожни минути през деня. Обаче тя си спи непробудно цяла нощ, ако не беше така може би бих се замислила дали да не я държа повече време будна през деня.
Някой се притесняваше за кус куса - аз го пасирам, правя и пюре от него. В кухнята също има макарони понякога, отново всичко пасирано на пюре. Моята дъщеря също изпада в потрес, ако усети някоя частичка нормална храна, та си яде всичко гладко пасирано.

# 247
Това с пасирането често води до нежеланието да хапват непасирана храна и на по-голяма възраст 3-4 години. И моята беше в потрес, но малко по малко се опитва да дъвче с венците.

# 248
  • София
Аз вече давах 2-3 пъти пюрета за над 8 месеца, които не са гладко пасирани, А имат частици. Последните домашни зеленчукови и тях не ги пасирах идеално гладко. Справя се с яденето им. Предпочитам да свиква.
Иначе вече му давам палачинка като ядем и ние - парченца, които може да държи сам. Джвака си ги. Някаква част успява да изяде. Правя ги без мляко. Имат цяло яйце, но за микроскопичната част, която изяжда, реших, че белтъкът не е проблем.
Спи все по-малко през деня - вече само два пъти по половин час.
Днес опитах да му дам натрошено био бишкота с АМ вместо попара, понеже е с алергия към белтъка на кравето мляко, но нещо не беше ентусиазиран от консистенцията и не я яде.
Най-накрая започна да седи стабилно - на 8 м. и половина. Но не го оставям, защото си мисли, че може да се пльосне назад в някой момент и ще се удари.
На път е да пропълзи. Още не се изправя.

# 249
Първите цели парченца в зеленчуковите пюрета бяха старателно изплювани с физиономия на отвращение, но напоследък намачкан банан хапва, просто явно толкова й харесва вкуса, че се престраши и започна леко да сдъвква по-големите парченца.

# 250
Аз от няколко седмици пасирам по-едро, не беше никак ентусиазиран, но в яслата никой няма да пасира гладко и трябва да свиква Simple Smile
Колкото до пълзенето е като торпедо но обръщането от корем по гръб, често е съпроводено със зверско издрънчавяне на главата, май и аз ще купувам каска Simple Smile
Има 6 зъба,  8640 тегло и ръст труден за измерване,  навсякъде има тръни, не се спира Simple Smile  но миналият месец беше 72см.

# 251
Прави сте, мисля и аз да започна да давам пюрета с парченца, иначе няма как да се научи. Бях пробвала да дам парчета диня и банан на принципа ЗВБ да ги изучава и смуче, но бая се задави няколко пъти и се уплаших. Скоро пак трябва да пробвам, може вече да е готов.

# 252
И аз му давах парчета банан и бая се задави на няколко пъти. Пробвах и зеленчуци по ЗВБ, голяма драма беше, не се давеше, но много ми се разсърди тогава. Правя му разни бисквити/ зеленчукови кюфтета, само тях си ги харесва и гризка и смуче. Тази сутрин имаше палачинки за закуска с много хубав домашен мармалад от ябълки, без захар, дадох му едно мъъъничко парче от палачинката , ами много му хареса. Защото е сладко, ама пък си го изяде.

# 253
  • София
Аз бях от 8-12 клас в 29то, зарафи Биология.
b]
Ани, намерихте ли училище за децата?
Зазу, много е вероятно даже да не се сеща, че може да ти е трудно. Пробвай да му връчиш бебето и заминавай на бар или плаж с книжка.
Да намерихме и са записани вече не срещнах трудности в това.Сега сме във Владо Тричков малкия е записан тук а каката в София 29СУ Кузман Шапкарев там искаха и малкия за ученик.Явно само в някои райони и училища в София не можеш да припариш.Все още търси ТБ (превод-таткото на бебето) имот за да купи,но не се знае може и тук да си изкараме зимата.Иначе нямате си представа как искам да съм си в моя регион....тъжно ми е и адски носталгочно...😢😢

# 254
Момичета все не мога да уцеля качествен термометър, имам няколко, мерят каквото си искат и не мога да разчитам на тях. Можете ли да ми препоръчате нещо Hug

Общи условия

Активация на акаунт