Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 104
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
И аз пак цито трябва да направя, че мина време от предното. Имам и супер неприятно изследване тези дни.
Чакам зъби и аз да се успокои малко. Още на пюрета караме. Не ми е готова за частици и кухня. А имам и жълтък, сирене и масло да въведа.

# 541
Познавам доста козирози, и то от последните години. Деля ги на две: декемврийски, всичките са ми странни хора и не ги чувствам близки и януарските, които ми се струват по- улегнали, спокойни и добрички. А, да по принцип не вярвам много в зодии...нали.
Ники също човърка навсякъде с пръстче и всичко се пробва, даже и като не му харесва. Това не е ли типично за почти всяко бебе? Иначе е доста инатлив, много любопитен и комуникативен- закача се с деца, хора, животни. Много ме драска и скубе и си мисли че, всичко е игра. Иначе, с храненето малко се успокоиха нещата, взе пак да хапва, но вече не иска пюрета, всичко му давам на парченца, а на обяд не иска и лъжица. Все още няма зъби, обаче от няколко дни,миличкият, почна да се лигави зверски. Отдолу си седи подут венеца вече толкова време и нищо...

# 542
Това с човъркането на дребни неща като гледам май е нещо общо за повечето бебета. Нещо друго любимо са му и всякакви кабели и щепсели, абе повечето неща които успее да добара. С играчки почти не си играе, а има пълен кош... Вече нон стоп се изправя някъде и прави крачки, за да стигне нещо, но още не може да пази баланс и постоянно трябва да го дебна да не падне 🤨 Не че вече няколко пъти не се изтърси по глава 🙄

Неви, аз съм с две конизации. Не се шашкай предварително, колпоскопия и ако има повод биопсия. Стискам палци всичко да е ок!

# 543
Човъркането и любопитството мисля, че са характерни за всички бебета и не зависи от зодия. Те опознават света и буквално всяка прашинка им е интересна.
Продължаваме да си чакаме новите зъби ние.. Rolling Eyes Днес започнах да замествам закуската. Малко окъсняхме, но нищо. Правих бебешки кус-кус (звездичките на Бебелан). Представях си, че ще стане кашест, но или аз не го варих достатъчно, или представата ми е била грешна. Та, остана си в нормален вид и малкият беше направо отвратен от консистенцията. Смесих го с малко мляко. Изяде някоя лъжичка, но видимо недоволен, чак се и задави на няколко пъти. Утре ще опитам да сваря повече, уж го дават за 4мин ама ще пробвам, да видим какво ще излезе.
Как въвеждате риба? С готови пюрета ли? Умувам я сега. Но първо предстои жълтък. Още един въпрос. Някой давал ли е грах и ако да, как? Маха ли се люспата като се приготвя?
Времето започна да се разваля и ме наляга кофти настроение. Изпадам в ужас какво ще правим зимата. Pensive Дребният е все така кисел и ревлив, почти не се заиграва, всичко му е скучно и само мрънка. Ту да го взема, ту да го пусна и така по цял ден мрън. Хленчи и реве за всичко и ще е доста тегаво. Почти не иска да пълзи вече. Иска да обикаля стаите ходейки, а аз да го държа за ръце. Не мога да го оставя и за секунда сам. Когато се държи за мебелите и се придвижва винаги се пуска и пада. И някак все се озовава на някой ръб или нещо опасно.

# 544
Днес бяхме на консултация. Уффф... Малката има проблем с яденето, както споделих вече няколко пъти. Споделих с педиатърката че в неделя вдигна лека температура и тя ѝ прегледа гърлото. Каза че имала афти, това било вирусноми в момента често срещано. Изписа ни гелче и вит. С на ампулки. Каза че може и да се размине леко, защото от неделя досега не е започнала да кашля. Дано е права. Мен днес ме духна малко вятъра и естествено пак ме заболя гърлото. Cold Sweat
Тегли я,мери я. Тук идва и проблема. 8180  с памперс и боди/ 71 см. Не е качила от предния път,но при положение че не яде не съм и очаквала. Измери глава 43см и гърди 46см, които предния път бяха измерени повече. Измери ги пак. Каза че била с друг сантиметър, защото били ѝ скъсали другият Hushed Каза че мерките ѝ са добре, съразмерна била, добре се развивала. Да не се притеснявам. Само че мерките ѝ са като на 8месечно бебе долу горе. Честно казано най ме притеснява главичката, защото се родихме с по- малка и ме бяха наплашили в родилното. Може ли да споделите ако е удобно мерките на вашите бебета, може и на лични.
Неви, как си? Има ли някакво развитие при теб?

# 545
Nash, не се притеснявай. И нашата мома не е много по-голяма. Последно 69 см и 8 600. Глава 43 см, гърди 43 см. А с колко см глава се роди? Михаела беше с 33 см. Мен ме притесняват големите глави. А и от естетична гледна точка. Сестра и н 11 месеца е била 7600 Simple Smile.  Утре става на 10 месеца. При мен няма развитие. Благодаря отново на всички за подкрепата. Аз изобщо не го и мисля. Толкова ми беше писнало с тези цитонамазки. В понеделник ще ходя за колпоскопия и ще ми изпише глобули.

# 546
Не помня мерките отпреди месец
Nash, щом педиатърката казва, няма от какво да се притесняваш. Все дотолкова имат опит. Мен ме притеснява фонтанелата, че е  още доста голяма и хлътва, когато не е легнала. Вода отказва. Но, 3 пъти пие мляко и мисля, че набавя течности. Не съм започнала със закуската още. Риба  готово пюре дадох.  Грах въведох с едно постно пюре на Бебевита.
Остават ми жълтък, сирене и масло и мисля да кухня да я запиша. От коя сте доволни? За Юначе си мисля. Не знам държавната как е при нас. 

# 547
Объркали са ѝ мерките на главата в родилното. Бяха я записали 38см, а според мен беше нещо между 31-33 см.
Аз смятам да пробвам първо държавната кухня, после ще мисля за алтернативи.

# 548
Пробвала съм Хер Бебе и Вълшебник. Не са много лоши, но са едни воднисти и брашняни. Нашата кухня е много, много добра. Има дни на отворени врати, за да проследиш процеса на готвене. Всички продукти са по БДС. Освен това готвачите са много добри. ММ слагаше малко сол и ги изяждаше едно време Simple Smile Аз обаче мразя ситно накълцани и пасирани храни и никога не съм опитвала.

# 549
Аз днес взимах кухня за пръв път, не я яде. Едното беше телешка супа със застройка, другото яхния от тиквички. И двете изглеждаха гадно, а Филип до сега не съм го виждала да прави такава отвратена физиономия. Имам заверени купони за още два дни, ще дам шанс ама...
  Това от държавната кухня, защото те имат нулева група без прясно мляко. При нас има една частна и храната е хубава, но няма нулева група. Имат 7-9 месеца, което е месно пюре и плодово пюре. Мислех да е на държавна до годинката и после на частна, но май няма да ми се получи.
Ще видим какво ще има утре, може да е нещо по-хубаво, иначе ще мисля варианти.

# 550
Моят мъж пък не дава и не иска да го запишем на кухня и аз готвя всеки ден по 100 пъти...Разбирам причините, обаче с това злоядото малко се изнервям. Готвя, мия, изпробвам какво ли не и накрая като ми бутне лъжицата вярвайте ми искам да избухна и крещя. Хич не съм от търпеливите, ама сдържам се. Все пак е бебе... Да му мисли, когато порасне и вече не е толкова сладичък. Stuck Out Tongue Winking Eye
Давала съм млечен грах още на 6 месеца, той няма нужда да се кисне или бели, ама млечен грах по това време...наскоро пробвах обикновен, естествено не го иска.

# 551
Не мисля че моята не иска да яде от афтите в устата. На мнение съм че и тя е злояда. И аз ѝ готвих в мултикукъра постоянно и честно казано се отказах. Тя не яде моите "манджи" повече от купените и спрях с готвенето. Иначе като сложа да правя нещо за нас и не го посоля ѝ давам по малко да си пробва. Естествено неща, които са подходящи за възрастта.Очаквам с голямо нетърпение да я пробваме на кухнята, дано да ѝ хареса.

# 552
  • София
Аз въведох рибата с пюре. Има Хипско за 4 месеца - сьомга с картофи и моркови, има на Ганчев с хек/бяла риба, което хич не е лошо. Има на Алнатура/деметер (в Била) пак сьомга за 8+ месеца с парченца - всичките са много харесвани от младежа.
За мерките 46/45 см. глава/гърди, като последните месеци не се променят особено.
Иначе 8960 и 70 см. на 9 месеца.
Ние днес сме на алерголог и ще видим какво ще се окаже с тази предполагаема алергия към белтъка на кравето мляко.
Аз бих го записала на кухня, яка нямаше проблеми с млечните продукти. Евтина е, чувам добри отзиви от майките и е разнообразна.
Иначе не ми пречи и да му правя у дома пюрета, и да купувам. Но като видя 8% месо в пюре от 3+ лева, което дори не покрива нуждите му от месо към момента и се дразня. А те са всичките с по 8%. Т.е. на 220 грама има 17.6 грама месо. А те трябва да изяждат 30-40.

# 553
Менюто на държавната кухня изключва мляко преди навършени 12 месеца. Мишето от пюретата ядеше само ХИП, като вече явно и тях не иска. Изяжда 1/3, а останалото го изплюва в моето лице и навсякъде около нея. Това вече 10 дни, затова преустановявам яденето на пюрета. Относно рибата съм въвела пюре със сьомга на хип.

# 554
И аз давах пюре със сьомга на Хип, но не беше очарован. Държавната кухня няма мляко, но има масло и сирене. Нашата частна има менюта за алергични деца.

Общи условия

Активация на акаунт