На море в Турция - тема 63

• 66 401
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Ние резервирахме през букинг..нямах никаква идея къде какво и как е..
Хотела ни се казва "Йени бадемли"; 5 нощувки в апартамент с 2 спални, хол и кухненска част с включени закуски - 311евро.
Нашите приятели баха в "Замъка" - 2 нощувки със закуски в тройна стая - 220евро.
Според мен на място е най-добре да се търси, букинг ми се струва че е скъпичко...
Запознахме се с 2 български семейства, които идват втора година и отсядат в българското село. Ходихме да го видим - не ми хареса честно казано - еднакви къщи, някои от които се отдават под наем; те били в цяла къща (двете семейства с деца) за 5 нощувки - 1000лири. Но там няма никакво заведение, видяхме едно малко магазинче-те това е, и са си доста км за ежедневно ходене за обяд/вечеря някъде. Разбира се, въпрос на предпочитания.

С ресторантите е същата работа - натресохме се в един по "главната" в Гьокчеада, където всичко беше като гурме - кюфтетата 6бр, но с размер за супа топчета; скаридите в масло и те..а сметката - сооолена -570лири.
Снощи същата компания, с далеч повече и по-големи ястия+десерти - 176лири

Как се казва българското село ?Утре пътуваме .

# 61
Шеринкьой

# 62
Привет от мен отново! Нека и аз да дам отзив за нашата първа турска почивка, убедена съм - не и последна Simple Smile
Имахме 5 резервирани нощувки от 01.09 в Батихан - Кушадасъ, решихме да разделим пътя на отиване и имахме и нощувка в Чанаккале - хотел Grand Ece - 84лв за стая 2+2. Хотелчето е точно на центъра, идеално е за краткосрочен престой, закуската е приемлива. Хванахме ферибота от Ечеабат и за половин час бяхме в Чанаккале.
На следващата сутрин тръгнахме към Кушадасъ, не сме бързали много, към 16ч чак пристигнахме, но си имаше доста трафик по пътя, а и като се слезне вече към морето, са си доста нагъсто населените места, така, че няма как да се кара с голяма скорост.
Почивката в Батихан бях резервирала през ТравълРепублик - благодаря отново за помощта и съветите относно сайта!. Стаята трябваше да бъде Standart Sea View - за двама възр.+две деца - на 2г и на 9г. Пристигайки там ни уведомиха, че имаме невероятен късмет и вместо стандартна стая, получаваме фамилна - аз се зарадвах, но като видяхме стаята - разочарование - никаква сий вю нямаше, беше на 1-ви етаж, точно над ресторанта - ужасно шумно, особено през нощта - непрекъснат шум от аспирацията +дрънкане на чаши и чинии цяла! нощ... Това, че наистина беше голяма стая с две бани и две стаи никак не ми компенсираше липсата на гледка и шума, така, че си настоях за преместване и получихме една прекрасна стая на 6-ти етаж с чудесна гледка към морето. Стаята беше двойна, с доп.легло за голямото дете, малката така или иначе още спи при нас на спалнята.
Условията в стаите са добри  -чисто е, кърпи се сменят всеки ден, зареждат се консумативи+вода, кафе и чай.
Сега относно останалите неща - много сме доволни от почивката, без хотелът да е нещо УАУ, но напълно покри очакванията ни и ни допадна. Голяма ни дъщеря беше много щастлива от водните пързалки, те се пускаха за половин час, след което пак толкова бяха затворени. И така - до 17ч. с малко по-дълго прекъсване следобед. Това не знам защо беше така организирано, така и не разбрах, но на нас пързалките много ни харесаха, понеже не бяха някакви супер екстремни. Басейните са 5  -един на пързалките, един голям 120-170см, един, който се води с джакузи и на него има излаз и от няколко стаи, и два детски с обикн. пързалки на тях - един за по-големи деца и един бебешки. Нашите деца много се забавляваха, само веднъж решихме да пробваме морето как е, но беше бурно и мътно, шезлонгите бяха прекалено натясно и повече не повторихме, прекарахме всички дни около басейните и ни беше идеално.
Анимацията беше добра - имаше типичните занимания за големи - стрелба с лък, плажен волейбол, гимнастика, водна зумба, водна топка, разни други занимания в басейна. Така и за децата - рисуване, мини голф, танци... Имаше доста добър закрит занимателен център за малките - пързалки, въртележки, играчки, както и голям батут - от техните, които са разделени на сектори за всяко дете отделно.
Храната - много видове салати и разядки, практически няма как да се опита всичко, няклолко готвени ястия, една-две супи, секция с полуфабрикати -  пърж.картофи/хапки/шницели. Хванахме една морска вечер  - риби, калмари, миди, много вкусно беше всичко.Алкохолът - местен. Биррата биваше /по думи на ММ/, аз пих бяло вино, не беше зле. С коктейлите не се справяха особено, джин с тоник поръчах веднъж, нищо общо, но не е особена драма. Няколко пъти пих мента със спрайт - доста сладко и безалкохолно почти.
Обслужване от персонала - може би за доста хора ще е минус, но за мен донякъде е плюс - персоналът не беше много любезен, по-скоро безразличен - мен това ме устройва, понеже не обичам особено да си фамилиарничим, както и прекалено любезно и сервилно чак отношение. Аз честно казано не съм усетила така прехвалената турска любезност и сърдечност, при все, че доста пъти сме пътували до Одрин и веднъж до Истанбул. Но както казах, за мен не е проблем, достатъчно е да си вършат добре работата, лично отношение не очаквам и не ми е нужно. Но хора - разни и за други вероятно очакванията ще са различни.
"Какичките", които се очакваше да забавляват децата в детския център са по-скоро само наблюдаващи за безопасността, не се включваха в игри или нещо подобно, само следяха за реда и да не стане инцидент. Имаше други две, които организираха детските мероприятия през деня - рисуване и др., те бяха малко по-активни. Аниматорите за възрастните бяха доста по-дейни и комуникативни. Вечер имаше различни представления - едната вечер бяха типично турски танци +бели денс, имаше турски танцов състав + 3 танцьорки за радост на мъжката част от гостите на хотела Simple Smile, доста се раздадоха всички. Имаше и вечер с африканци-танцьори и акробати, имало е и циркови номера, но тях ги пропуснахме, понеже бяхме до центъра на Кушадасъ и островчето - приятно е за разходка. По центъра уличките са интересни, типично турски малки сокачета, но все боклучави неща сякаш се продаваха, не сме имали интерес за пазар. Отидохме 2 пъти до един търг. център, който е на 10-на минути пеш от хотела - май се води Флора търг.център - има всички известни турски марки + 5М Мигрос. Срещу него има и малък лунапарк, но не го препоръчвам особено, понеже ми се сториха доста старички съоръженията, возихме се на виенско колело, но през цялото време мен ме беше страх, че ще се разпадне...
Ние сме много доволни от почивката, децата - още повече, голямата си тръгна със сълзи на очи, че почивката свърши. Всеки може да прецени плюсове и минуси, ние бяхме с по-скоро реалистични очаквания, които даже се надминаха. Още повече съотношението между това, което платихме, и това, което получихме - перфектно - платихме малко по-малко от 1200 лв. за 2+2 за 5 нощувки, бяхме със собствен транспорт. Догодина здраве и живот - повече нощувки ще вземем и може би ще търсим полет от Истанбул до Кушадасъ. На мен ми се иска да пробваме друг хотел, но децата и ММ са категорични, че искат пак там да се върнем. Ще видим, времето е пред нас.
Това е от мен, съжалявам, че доста дълго се получи, но исках да съм възможно най-обективна.
И да попитам тези, които пътуват със самолет от Истанбул - с коя компания е най-изгодно и горе-долу колко време предварително вземате билетите?

# 63
Здравейте, приключи и нашата почивка в Суено Голф ...няма да описвам територията на двата хотела,хубаво е да се види...красив ,нов и модерен е Суено Делукс, красива територия за голф и общи зелени части,има мн.публикации и снимки.Ще спомена ,не ме изненада с нищо диамант олинклузива...дори не разбрах с какво е в повече .Например  в Титаник Белек , храната беше по вкусно приготвена и разнообразна.Дори в Босфорус ,който е с по-нисък клас, в Сиде, имаше повече разнообразие от месо,скара и риба вкл. и ципура, почти всеки ден.Тук рибата беше скумрия,някаква бяла риба,пържена херинга и не се сещам за друга...десерти еднообразни ,еднакви на вкус и визия...очаквах повече... Хигиената в Суено Делукс беше на ниво...чисто и поддържано ,вкл.общи части ,плаж и т.н.Относно Суено Голф, подкрепям мнението на Искричка...стар,вехт...нуждае се от реновация,не беше на нужното ниво,неоправдано висока цена...Настаниха ни в стая на първия етаж.С влизането ме лъхна силна и непоносима миризма на тоалетната след вкл.на климатика,по тавана в коридора имаше мокри петна,явно мръсния канал от някъде изтичаше .Дойде някакъв човек да боядисва.Бяхме трима възрастни ,третия настанен на разтегателно легло.Поискахме смяна на стая, без много разправии я смениха,явно добре знаеха къде са ни настанили.Втората стая ,беше по-добра ,на втория етаж, до сервизно помещение,поне беше с 3 големи легла.Захабена, по стените имаше петна...беше прашно,терасата беше изметена чак  в предпоследния ден от престоя ни.Смениха ни чаршафите , мисля два пъти,кърпите в банята - всеки ден...Ресторанта на Голфа беше под всякаква критика, слънцето беше огряло помещението  и се виждаше прах и петна изсъхнала храна по шкафовете и гондолите...разхождаха се котки по терасата .За мен ,чистотата и хигиената е най-важното нещо в местата за хранене ,спалните помещения и разбира се в банята също.Тук липсваше и мн.се разоочаровах. В коридорите на хотела мокета беше пълна скръб...Ползвам очила и гледах да не ги слагам често, защото все повече грозни неща ми изпъкваха на пръв поглед ,захабени мебели, счупени плочки ,стари килими във входа на хотела и т.н.,и все повече се ядосвах,че не си резервирах стая в Дулукса,където предполагам е мн.по -добре,но исках да спестя някой лев. Голфа също не беше кой знае колко по-евтин...Чудех се как е пълен с толкова мн.англичани и не виждат ли къде са настанени. Постоянно прииждаха и нови групи,вероятно само заради добрите условия за голф...Крайно съм недоволна от усл.в този хотел,както и за парите които дадох .Всичко останало беше добре,но на фона на гореописаното някак избледня и не бих повторила дори и в Делукса...

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 13:07 от Didira

# 64
  • have faith and be patient ..
За Von направих резервация в средата на юли  през Booking, цената беше невероятно ниска около 10 дни.Нямаше как да пропусна и направих резервация без да се замисля.От 03.06-11.06/8 дни/за 1505лв стандартна стая.За сезон 2020г.
Ихаа..това за колко души?

Програмата самолетна ли е?

# 65
  • Някъде в Европа...
С. Алекс, megiii писа, че резервацията е през Букинг - това предполага, че е само настаняването в хотела.

# 66
  • Пловдив
Здравейте и от мен !
Нашата,, почивка" приключи в хотел Ария Кларос -Кушадасъ, Йоздере на 45км от града.
Пристигнахме в 5.30 сутринта сложиха ни гривните ,но  чакахме до 12 да ни настанят .
Настаниха ни в къща на най-ниския етаж ,може да се води приземен .Да спомена ,че хотела е с доста огромна територия .Има едни колички ,като за голф с тях някой се предвижват до плажа или до някоя част от хотела .
Стаята нормална .
Банята,  още в началото беше запушен сифона .Ходих да  показвам на камериерката ,ама тя не разбира нищо .
Нямаше зареждане на вода изобщо .Има кана да си правиш чай ,или кафе .
Чистиха към 16.30 –17.00 когато си идваме от плаж .
Бельото не го  смениха докато бяхме там 7 дни  .Кърпите ги сменяха на 2 дни .
За първи път виждам да има два вида балсами ,вместо да има гел душ.
Храната не ни спечели  ,  тук имаше  сирене доста видове  ,поне 10 вида салати , 2 вида месо телешко и пилешко , 2 вида риба на скара  мъжа ми яде получи киселини от тях  и  цялата почивка кара на кисело мляко   , готвени 2-3 вида   , десертите  най-обикновени - кексчета с желе , без желе , изобщо нямаше баклава ,  плодове диня основно ,сливи и круши  .
Сутрин  част от закуските бяха  полуготови   , които само ги   претоплят . Имаше баница , а палачинките  също за първи път ми се случва ги предлагат за вечеря .Angry
В ресторанта  имаше мухи ,което не ни направи добро впечатление  .Да кажа ,че от 10 години посещаваме Турция и имаме наблюдение .
Плажа е пясъчен ,няма камъни .Морето е чисто и добре за деца ,защото е плитко .
 За децата хамаци ,люлки ,също децата има страхотен аква парк .
Преобладават   турци ,поляци и чехи .
Алкохол - Не ,че пия ,но няма мента ,която е страхотна за лятото .Бира ,ракия и водка .
Кафе сутрин срещу 5 лири пиехме турско ,защото еспресо не се предлага .
Сладкарница ,както сме виждали в др.хотели там липсва .За 7 дни нито един не видях да яде сладолед.
Има и голям аква парк за големи ,това е най ,най големия + на този хотел.
Вечер след вечеря  ходихме  на амфитеатър,но то  за децата супер анимация ,но за големите нищо .
От 23 .00 имаше дискотека ,но с турска музика нищо особено .
За нас това е хотел за деца ,но не за възрастни !
Един ден бяхме на яхта да отбием малко време и беше страхотно .
Не бяхме ходили до сега ,все не ни оставаше време .
Последния ден аз вдигнах температура и повръщах ,а ми предстоеше 18 часа път .
Не ме питайте как стигнах до БГ.
Друга година дано не се подхлъзнем така !
За първи път от 10 години ,не си дойдохме с настроение ,а напротив с негативни емоции.
Марги ,благодаря за новата тема !:hibiscus:
Ако някой има въпроси ,питайте .

# 67
Тъй като наближава и нашата първа почивка в Турция и започвам все повече да се вълнувам . Искам да запитам има ли сред вас почивали в хотелите Отиум в Сиде? Аз съм резервирала в Отиум еко клуб, но ми е интересно може ли да се ползват басейните и на дугите хотели от тази верига, които са в близост и предлагат по-голямо разнообразие от пързалки.

# 68
Не може, преди хората от Eco са използвали и Seven Seas, но това го промениха последните години и въведоха Ultra All Inclusive в Seven и сега вече се плаща дневна такса на човек от 20 евро заради това. Единствено според последните ревюта може да се използва и тяхната част от плажа, която някои харесвали повече, както и храната там.   

# 69
  • София
Замислям се за Нова Година - гледам пуснали са вече оферти...
Сиси, мисли бързо! Че на едните тур оператори ранното записване бе до 31 август, а на другите до 15 септември. Тоест до края на тази седмица.
Аз вече направих резервацията. Разликата между ранните и нормалните записвания за хотела, който платих е 240 евро. Разлика си е...

# 70
  • Добруджа
Здравейте! Някой може ли да сподели мнение за Incekum beach  Аlanya?

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 09:57 от dobrudjanka

# 71
  • Поморие
Момичета, ако някоя е пътувала от Бургас до Бодрум с автобус, може ли да сподели колко пътя е като времетраене?

# 72
  • Варна
Момичета, ако някоя е пътувала от Бургас до Бодрум с автобус, може ли да сподели колко пътя е като времетраене?

непредсказуемо , веднъж чакахме 7 часа на границата в Малко Търново  , друг път един от спътниците получи сърдечна криза и обикаляхме по болници - иначе безпроблемно е 15 часа.
Иванова1234 Шеринкьой може и да не ви хареса - стандартни къщички строени от държавата за бежанци.
Виж това :
https://www.facebook.com/Sardunya-Surfing-Lodge-101670477842448/
ако сте за сърф и кайт - на самия плаж на сърфистите е където са сърфучилищата.
Добре е и в село Калекьой , там има поне15тина пансиона които сега вече ще са празни , или село  Eselek

# 73
Здравейте!

В края на октомври ще бъдем за една седмица в Барут Хемера в Сиде и бих искала да отидем до водопадите в Манавгат. Май и до тамошния мол ми се ходи. Та въпросът ми е според вас кой е най-удачният вариант за придвижване. От хотела до водопадите са 18 километра. Миналата година имаше таксита пред хотела, на които имаше ценоразпис до различни забележителности. Не обърнах внимание, защото не ми беше важно тогава. Другият вариант е местна туристическа агенция - пред хотела имаше доста, мисля. Ще бъда сама със сина ми, който е на седем години, и не ми се иска да рискувам.

Мерси предварително за отговорите!

# 74
Роже, благодаря! Много съм впечатлена от организацията ти и замаха, с който действаш!

Общи условия

Активация на акаунт