На море в Турция - тема 63

• 66 400
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Нединка пред хотела ви спира долмуш - 5 - 6 лири до отогар Манавгат.От там долмуш до водопадите 3 лири - на долмуша пише ''водопади'' на български , или до NOVAMAAL - пак го пише на долмуша , 3 лири.Ot otogar e пеша до пазара или до главната улица - там има 5 етажен Уйкики . Манго , Котон.На главната има мост над реката и от там може да хванете и корабче до водопадите - пак няколко лири.

# 76
Сърдечно мерси, Петерки. Ще пробвам този маршрут. Точно магазин на Уайкики ме интересува - такъв си нямаме в нашата страна, а лятото нищо не намерих в този в София.

# 77
Извинявам се,ако въпросът ми не е за тук,но не успях да намеря актуална информация - ако пътува само единия родител с детето под 18г. за Турция, трябва ли пълномощното да е преведено на турски или английски?
Благодаря предварително!
Не знам дали трябва ,но превод до 1800 символа но турски  е около 17-18 лв , нормална поръчка (3-4 дни ).Аз бих го превела със сигурност .Може от агенциите за превод  да Ви скачат заедно с оригинала ,

# 78
  • Някъде в Европа...
Извинявам се,ако въпросът ми не е за тук,но не успях да намеря актуална информация - ако пътува само единия родител с детето под 18г. за Турция, трябва ли пълномощното да е преведено на турски или английски?
Благодаря предварително!
Не знам дали трябва ,но превод до 1800 символа но турски  е около 17-18 лв , нормална поръчка (3-4 дни ).Аз бих го превела със сигурност .Може от агенциите за превод  да Ви скачат заедно с оригинала ,
Абсолютно безполезен и ненужен е превода. Тази декларация се представя на българските митничари на излизане от Бг и е разрешение от липсващия родител детето да напусне Република България..на влизане в турската страна детето си минава само с паспорт. Турците не се интересува от тази декларация, защото просто те гледат документ за влизане в тяхната страна, а както казах по-напред декларацията е документ-разрешение дете да напусне Р България без единия родител...
Поне 15-тина пъти съм минавала сама с детето граница и знам какво говоря 😉
mucko, носете декларацията оригинал и също така едно копие, защото то остава за митничарите (българските). Акт за раждане също НЕ е необходим (изрично съм питала), но аз за всеки случай нося едно копие..

# 79
Някой не е ли попаднал на оферти за 2020.група от 5 семейства сме искаме да запазим за догодина от сега и търсим тънки цени.

# 80
  • Пловдив
Замислям се за Нова Година - гледам пуснали са вече оферти...
Сиси, мисли бързо! Че на едните тур оператори ранното записване бе до 31 август, а на другите до 15 септември. Тоест до края на тази седмица.
Аз вече направих резервацията. Разликата между ранните и нормалните записвания за хотела, който платих е 240 евро. Разлика си е...
Раже ,сподели за къде си направил резервация .Може и на лично .
Благодаря !

# 81
Някой не е ли попаднал на оферти за 2020.група от 5 семейства сме искаме да запазим за догодина от сега и търсим тънки цени.

Тезтур са пуснали оферти, но все още малко хотели предлагат, а цените... са далеч от тънки.

# 82
  • Варна
Как успявате да прецените и да съобразите отпуските за след година време? В смисъл, освен ако не сте държавни служители да можете спокойно да си вземате отпуск когато си решите, как сте сигурни че след година по същото време ще сте още на същата работа и ще имате поне седмица отпуск?
Интересно ми е, защото ние също планираме отрано, но чак толкова отрано не можем. Обикновено въпросът с отпуските се решава около началото на годината, преди това е пълна мъгла. Но дори и тогава винаги си оставяме опцията за анулиране на резервацията в разумен период, например до 2 седмици от почивката. Случвало се е да анулираме, точно заради отказан отпуск в последния момент.

# 83
Не е нормално да кажа на шефовете че на 01.06 трябва да си взема отпуска и да не ми се даде .Това е една година по рано.Да се оправят.

# 84
  • София
Раже ,сподели за къде си направил резервация .Може и на лично .
Благодаря !
jb66, няма смисъл на лични. Резервацията ни е през агенция Grinning
Не ни се пътува през зимен Истанбул с прекачвания или смяна на полета само за няколко дни.
Затова ще ползваме чартър. Мардан палас е хотела.
Въобще догодина от три морета в Анталия двете ще са с българска агенция!
Хаха, дето все се боря за самостоятелни пътувания, сега да видя как ще се оправя.
Само юнското ни е самостоятелно, резервирано през ТР.
Освен новогодишното море и септемврийското ще е през агенция, заради първото море на едно две годишно сладурче.
Да не го мъча и него с прекачвания и скитания отсега, за ужас на майка му и баща му Grinning
Та затова имам молба към всички ходили на море с две три годишни мъничета.
Моля, предлагайте ми подходящи хотели за тях, че да резервирам овреме. Praynig
Задължително е в хотела, може и HV, да има фамилни стаи, състоящи се от две спални, басейн за малки и море с пясък Simple Smile

# 85
Привет от Аквасис Дидим, тук е чудесно, отзиви способности ще дам като се върнем.

# 86
В Gural Permier Belek и Ali Bey Sorgun сте си прекарвали най-добре точно с две малки деца, като цяло нивото им e по-високо от това на Sueno Deluxe например, но сравненията ми са от различни години, разбира се. Иначе поне от нашия опит с деца е по-удобно в HV, въпреки че аз по принцип съм почитател на големите и шумни (да, правилно прочетохте) хотели.

# 87
Здравейте, проучвам възможностите за посрещане на Новата година в Турция, търся мнения по възможност от хора, пътували за нова година в тях, за следните хотели:
- IC Santai в Белек,
- Limak Atlantis в Белек,
- Paloma Forestra в Кемер,
- Pappilon Aysha в Белек, който леко ми надхвърля бюджета.
Ще съм благодарна да ми помогнете в избора!

# 88
Роже, погледни хотел Лимак - Атлантис в Белек. Не съм почивала в него, точно защото са ми казвали, че е ориентиран към семейства с деца. За веригата не знам много, Лимак по принцип са голям холдинг със стоителна насоченост най-вече, но имат няколко хотела, построени в различен стил. Тази година, поради заетост на нашия хотел ни настаниха за 2 нощувки в Лимак - Лара. Всичко като храна, обслужване, плаж, беше ОК, само архитектурата не ми хареса - уж някакъв дзен стил, но много бетон и много желязо, гледайки го от плажа ми приличаше на някакъв футуростичен космически затвор, хаха.

Лимак - Атлантис в Белек, ако не се лъжа, е много близо до центъра на Белек /може би затова съм се интересувала от него/. За плажа - не знам, пясъчен е, но дали морето става дълбоко бързо също не знам. Линк към Трип-а, можеш да разгледаш и прочетеш /не че ти не го правиш винаги по-най добрия начин:bowtie:/

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g312725-d501774-Reviews … ranean_Coast.html

# 89
  • Варна
Не е нормално да кажа на шефовете че на 01.06 трябва да си взема отпуска и да не ми се даде .Това е една година по рано.Да се оправят.
Сериозно? Ти в БГ-то ли живееш или си на обществена/партийна служба?
Случва се и още как, особенно ако говорим не за един ден по спешност, а за седмица или две. Заявяваш няколко месеца или година по-рано, но като наближи времето и като се види че има прекалено много работа в момента и почват едни въртели и усуквания ... Отменя ли сме почивка, точно заради прекратена/отказана отпуска, която е заявена няколко месеца по-рано. тукмо се настроиш, че наближава почивката и клъц, осъзнаваш че живееш в БГ-то където отпуск е дума означаваща нещо давано по благоволението на частника. Щото толкова имаме държава и закони.
П.П. При предния си работодател за 6-7г. работа имах натрупани общо 54 дни неползвана отпуска, ха познайте дали не съм си ги искала да ги ползвам. При сегашния е по-добре, за 4г. имам само 22 дни от предни години неползвани, общо взето ползвам около половината от разрешението 20 дни по КТ. При колегите ми и при ММ е подобно положението. И навсякъде казват, че нямало достатъчно хора и нямало как да дават повече отпуск, защото нямало кой да работи ... Хайде стига с офтопика. Това което исках да кажа, че цяла година напред е нещо прекалено неопределено за резервация за общия случай.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 15:30 от MariaNova

Общи условия

Активация на акаунт