На море в Турция - тема 63

• 66 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте ! Благодаря на всички за споделените мнения.
Извинявам се, че ще задам сигурно за 100тен път последващите въпроси.
С мъжът ми сме решили да посетим другата седмица Турция. До момента не сме почивали там и ще ни бъде за първи път. Имаме самолетни билети и кацаме в Анталия. и сме до там.....

Моля, за съвет къде да отседнем в Лара, Белек, Сиде или Кемер? Просто като не сме ходили нямаме и представа къде е най-добре за сефтето. Искаме хотел ол инклузив на плаж и да бъде място на което вечер ще може да се разходим, за да поизразходваме баклавите.

Извинявам се още веднъж за баналните въпроси и се надявам на обратна връзка. Благодаря! Хубав и слънчев ден!

# 556
  • София
Здравейте ! Благодаря на всички за споделените мнения.
Извинявам се, че ще задам сигурно за 100тен път последващите въпроси.
С мъжът ми сме решили да посетим другата седмица Турция. До момента не сме почивали там и ще ни бъде за първи път. Имаме самолетни билети и кацаме в Анталия. и сме до там.....

Моля, за съвет къде да отседнем в Лара, Белек, Сиде или Кемер? Просто като не сме ходили нямаме и представа къде е най-добре за сефтето. Искаме хотел ол инклузив на плаж и да бъде място на което вечер ще може да се разходим, за да поизразходваме баклавите.

Извинявам се още веднъж за баналните въпроси и се надявам на обратна връзка. Благодаря! Хубав и слънчев ден!
Все си мислех, че всичко съм видял и прочел в тези 63 теми в последните десетина години, но това мнение искрено ме изненада.
Моника, наистина ли нямате закупен хотел или поне уточнен курорт?
Защото ако е така ще трябва да избирате от стотици, стотици, стотици хотели.
А както разбирам нямате и кола. Тоест предвижването Ви в рамките на тези над сто километра и търсенето на хотел ще се извършва с.....градски транспорт, таксита, рентакар?
Пеша е невъзможно, защото това не е Слънчев бряг или Златни пясъци, хотелите особено в Белек /където е най-хубаво/ са с огромни територии, а обикновено няма как да видиш територията с басейните, атракциите и плажа, за да прецениш дали това е Вашето място.
Не е ли по-добре, особено сега, в края на сезона, когато вече хотелите работят с не повече от 50% от предлаганите в активния сезон услуги да имате предварителна резервация и трансфер от летището до хотела, за да не се окаже че първото Ви пътуване в Турция е и последно след разочароваща седмична почивка в скапан хотел?

# 557
Благодаря за мнението.
Напълно разбирам недоумението Ви. Тази седмица идва неочаквано и за нас и поради тази причина поисках съвет от хората в тази група накъде да се ориентираме.
Със сигурност търсим хотел ол инклузив и с летищен трансфер. Разбирам, че препоръчвате Белек като вариант за почивка. Ще разгледаме хотелите.

Наистина ще се радвам на насоки. Благодаря още веднъж!

# 558
  • София
Моника, за да може да Ви помогнем с мнения в темата ни кажете какъв Ви е бюджета, за колко човека/ само Вие и мъжа Ви ли сте/ и колко дни? А иначе наистина препоръчвам Белек заради добрите плажове и предвид орязаните атракции и ол инклузиви в края на сезона в по-високите класове хотели ще имате по-малко разочарования.Хотелите в  Лара също са добре за първа почивка

# 559
Да, само двамата сме, 7 нощувки.

Ориентировъчно до 1500 лева за хотел.

Самолетните билети сме платили вече.

Искаме спокойствие, чистота и разходки вечер.

# 560
  • София
хммм, при бюджет 1500лв./ 750€ за 1 седмица  хотелите в Белек и Лара отпадат.
Остават Сиде и Алания. В Кемер мисля, че вече ще е хладно.
Но ако искате активно да плажувате е добре да има отопляеми басейни в хотела, който ще изберете, защото водата ще е вече хладна за къпане...
Ами за Сиде и Алания можете да прегледате отзивите на първа страница на темата и да си харесате хотел.
Така или иначе тук в темата се въртят като предложения два три, максимум 4 хотела в Сиде и Алания.
След което да опитате или в Травъл републик да направите резервация или директно през сайта на хотела.
А като направите резервацията на хотела, опитайте с трансфер директно от хотела или  най-евтин вариант Ви е през: https://www.holidaytaxis.com/en/
неприятното е, че другата седмица е след .... три дни....

# 561
Много благодаря още веднъж.

Алания ми идва далеч от летището, явно ще се ориентирам за Сиде.

Има ли какво да се прави вечер там, да се видят интересни неща? Има ли пазар?

# 562
Разгледай Von Resort Golden Coast, който е много голям комплекс със всичко в него, самият хотел е близо до плажа, а пред него има отопляем басейн. Друг вариант е Kamelya Fulya, също част от голям комплекс. 

Разходките може да си ги правите в големите градини на самите комплекси или по крайбрежните алеи, а за забележителности и пазаруване, до Сиде може да стигнете лесно и бързо с долмуш.

За резервации можеш да използваш DirectBooking мисля, че и двата хотела ще се вместят в бюджета ти.   

https://www.directbooking.ro/en.aspx

За трансфер можеш са използваш и EllaCars, които аз лично използвам, ако те устройват цените.

https://www.ellacartransfer.com/en/

# 563
  • София
Ето ти и още едно предложение:
Суено Сиде: http://beach.sueno.com.tr/
от 18 до 25 октомври ти е 700€ през сайта на хотела- https://www.suenotur.com/beach/?action=roomlist .
Прекрасен плаж, добра база, добър стандарт на ол инклузива предвид високия рейтинг на веригата Суено.
Старият град на Сиде Ви е на пешеходно разстояние.
Но до 18 октомври поне в сайта на хотела няма свободни стаи...
Ако полетите Ви са по-ранни дати, може да видиш през другите резервационни системи дали има свободни стаи...

# 564
monika_z, вероятно е добре да определите на какво държите, за да е по-лесно търсенето и избора на хотела. Ако държите на хубав плаж Sueno Beach Side, Vonresort Golden Coast или Kamelya Fulya са страхотен вариант. В средата на октомври аз бих избегнала комплексите тип холидей вилидж, защото ако има дъждовни дни, а това е доста вероятно, придвижването от къщичките до ресторанта, бара, СПА центъра и т.н. може да е неприятно под дъжда. Според мен е по-удачно настаняване в основната хотелска част ако има избор между голяма сграда и вилички.
Ако плажът не ви е основен приоритет, потърсете хотели с подгряване на външните басейни. Granada Luxury Belek е такъв и въпреки, че надвишава със стотина лева бюджета ви, заслужава внимание. Отдалечен е от плажа, но пък има много атракции на територията на хотела. Ако харесвате водните атракции, ще си позволя да ви предложа Long Beach Resort, въпреки че е в Алания, защото дори и при по-ниски температури, през октомври там работи част от аквапаркът, който е в подгреваем басейн.

# 565
Огромно благодаря на всички!

Дано всичко е наред, ще разказвам после за първото ни познанство с Турция.

Слънчев ден!

# 566
Моника, аз искам да попитам от къде си взехте самолетни билети?
През агенция, директен полет ли е и т.н.?

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 16:28 от Вαнилия*

# 567
Взехме ги през агенция. Първоначално щяхме да ходим в Алания, но прочетохме много лоши отзиви за хотела и поискахме да заплатим само полетите и се получи.

# 568
  • В.Търново
Кой е хотела?

# 569
хотел azur resort & spa alanya

Общи условия

Активация на акаунт